Cara Melihat Halaman Facebook Anda sebagai Orang Lain

Halaman Facebook dapat mendedahkan banyak perkara tentang anda kepada sesiapa sahaja yang berkunjung. Sekiranya catatan anda adalah Umum, semua orang dapat melihat apa sahaja yang anda kongsi. Ada cara untuk mengunci akaun Facebook anda, seperti menyukarkan orang untuk mencari atau mengubah privasi di semua catatan lama anda. Tetapi jika anda ingin memeriksa semula apa yang dapat dilihat oleh orang lain, anda boleh melihat profil Facebook anda sebagai orang lain.

Kemas kini : Facebook tidak lagi membolehkan anda melihat halaman sebagai individu tertentu, tetapi anda masih boleh menggunakan "Lihat sebagai Umum" untuk melihat bagaimana halaman anda kelihatan kepada masyarakat umum.

BERKAITAN: Cara Membuat Lebih Sukar bagi Orang untuk Mencari Akaun Facebook Anda

Pergi ke halaman Facebook anda dan klik tiga titik di sebelah foto muka depan anda.

Pilih "Lihat Sebagai" dari menu pop timbul.

Profil anda dimuat semula untuk menunjukkan bagaimana penampilannya kepada umum — jadi, sesiapa sahaja yang bukan rakan anda. Bagi saya, ini terutamanya gambar profil lama dan foto sampul saya.

Anda juga dapat melihat halaman anda sebagai orang tertentu. Di bahagian atas skrin, klik Lihat Sebagai Orang Khusus dan masukkan nama orang yang anda mahu lihat profil anda.

BERKAITAN: Cara Menunjukkan atau Menyembunyikan Catatan Facebook untuk Orang Tertentu

Ini sangat berguna jika anda menyembunyikan catatan Facebook dari satu orang tertentu. Inilah rupa halaman saya kepada bos saya, Whitson.

Walaupun anda tidak dapat mengedit atau menghapus catatan semasa anda melihat halaman anda sebagai orang lain, ini akan memberi anda idea yang baik sama ada ada perkara yang anda perlukan untuk diselesaikan. Memeriksa sesekali untuk melihat bagaimana profil anda kelihatan kepada orang lain adalah pemeriksaan privasi yang hebat.