Cara Menetapkan GIF sebagai Kertas Dinding Langsung di iPhone Anda

Di sini, di How-To Geek, kami berpendapat bahawa ciri Live Wallpaper iOS cukup kemas, walaupun kurang digunakan. Sekiranya anda tidak mahu meluangkan masa untuk membuat Gambar Animasi anda sendiri, salah satu pilihan terbaik seterusnya adalah menggunakan GIF.

Seperti kebanyakan perkara di iPhone, ada aplikasi untuk itu. Dalam kes ini, GIPHY, salah satu aplikasi GIF terbaik di iOS. Muat turun dan mari kita mulakan.

Buka GIPHY dan cari GIF yang anda suka. Terdapat beberapa perkara yang perlu diingat semasa anda melihat:

  • Kertas dinding iPhone anda menegak. Kecuali anda menginginkan GIF yang sangat kecil atau sangat terpotong, anda harus mencari sesuatu yang juga menegak.
  • Kertas Dinding Langsung tidak bergerak sepanjang masa. Anda harus memilih sesuatu di mana bingkai pegun kelihatan bagus.
  • GIF umumnya mempunyai kualiti gambar yang rendah. Perlu menghabiskan sedikit masa untuk mencari sesuatu yang berkualiti tinggi. Ia akan kelihatan lebih baik.

Setelah sedikit mencari, saya dapati Flanders GIF yang hebat ini.

Setelah anda menemui GIF anda, buka dan ketik tiga titik kecil di sudut kanan bawah. Seterusnya, pilih "Tukar ke Foto Langsung."

Anda akan mempunyai dua pilihan: Simpan sebagai Foto Langsung (Skrin Penuh) dan Simpan sebagai Foto Langsung (Sesuai untuk Skrin).

Skrin Penuh memotong GIF, sehingga memerlukan keseluruhan paparan iPhone anda sementara Fit to Screen menambah bar hitam. Pilih yang anda mahukan, dan Foto Langsung akan disimpan ke Roll Camera anda. Saya cadangkan mencuba kedua-duanya dan melihat mana yang lebih baik untuk anda.

Sekarang, sudah tiba masanya untuk menetapkan kertas dinding anda. Pergi ke Tetapan> Wallpaper> Pilih Wallpaper Baru.

Pilih "Foto Langsung" dan kemudian foto langsung yang baru anda simpan. Posisikan GIF seperti yang anda mahukan dan kemudian ketik "Tetapkan." Anda boleh memilih sama ada anda mahu pada Skrin Kunci, Skrin Utama atau Kedua-duanya.

Dengan itu, anda akan mempunyai GIF baru yang bodoh dan seksi sebagai latar belakang anda.

Menetapkan GIF kegemaran anda sebagai kertas dinding adalah kaedah terbaik untuk menambahkan keperibadian pada telefon yang sama seperti yang digunakan oleh berjuta-juta orang lain. Anda bahkan boleh membuat dan menetapkan GIF anda sendiri.