Apa itu Reddit Gold dan Mengapa Anda Menginginkannya?

Anda mungkin menyedari beberapa catatan Reddit dan balasan mempunyai ikon emas kecil di sebelahnya. Ini "disepuh", yang bermaksud seseorang membelanjakan wang sebenar untuk memberi hadiah kepada poster dengan Reddit Gold. Inilah semua yang perlu anda ketahui.

Apa itu Reddit Gold?

Sesiapa sahaja di Reddit dapat memberi ganjaran kepada siaran atau komen dari pengguna lain dengan pujian emas, perak, atau platinum yang dapat dilihat. Anugerah ini berharga syiling, yang merupakan barang maya berbayar yang boleh anda beli terus di laman web ini.

Biasanya, anugerah ini diberikan untuk mengiktiraf jawatan khas, sama ada lagu yang sangat baik, ulasan buku mendalam, atau tindakan kebaikan. Pada masa lain, emas Reddit diberikan hanya kerana seseorang di subreddit kebetulan mempunyai banyak wang untuk dibelanjakan. Praktik pemberian jawatan disebut sebagai "penyepuhan."

Catatan dan komen yang disatukan biasanya lebih kelihatan dan menerima lebih banyak suara positif. Adalah biasa juga bahawa siaran hebat diberikan beberapa kali oleh pengguna yang berbeza.

Apa yang Boleh Anda Lakukan dengan Anugerah Reddit?

Selain merasa senang dengan catatan anda dan mempunyai lencana spiffy di sebelah nama anda, anugerah Reddit juga disertakan dengan beberapa faedah.

Sekiranya anda menerima anugerah perak, yang anda dapat hanyalah ikon. Sekiranya anda menerima anugerah emas, anda akan mendapat seminggu Reddit premium, ditambah 100 syiling yang boleh anda gunakan untuk memberi seseorang perak. Sekiranya anda menerima anugerah platinum, anda akan mendapat sebulan Reddit premium dan 700 syiling untuk memberi orang perak atau emas.

Reddit premium adalah perkhidmatan langganan tanpa iklan platform. Sekiranya anda disepuh, anda boleh melayari laman web tanpa iklan sepanjang minggu, dan status ini membuka beberapa ciri tambahan, yang meningkatkan pengalaman Reddit anda.

Juga, penghargaan Reddit saling bertumpu di antara satu sama lain. Oleh itu, sekiranya anda mendapat dua anugerah emas pada hari yang sama, anda akan mendapat langganan premium selama dua minggu.

Penyepuhan bertujuan untuk mendorong orang untuk berkongsi kandungan yang lebih baik dengan masyarakat. Walaupun karma memenuhi tujuan yang serupa, penghargaan diberikan dengan faedah nyata dan kos wang untuk diberikan.

Apabila anda membeli syiling Reddit, ia membantu mengekalkan laman web ini. Di laman web Reddit versi lama, terdapat kotak maklumat di profil anda yang menunjukkan berapa banyak pemberian masa pelayan bagi pihak anda telah membiayai.

Bagaimana Saya Dapat Disepuh, dan Bagaimana Saya Memberi Tindak Balas?

Cara termudah untuk disepuh adalah dengan aktif di subreddits yang menarik minat anda. Sebilangan besar kandungan yang menerima anugerah sudah sangat disukai dan mendapat banyak respons. Perkara seperti panduan berguna untuk pemula mengenai topik tertentu atau meme yang asli dan unik sering disepuh. Selain itu, dalam subreddit dengan aliran berita yang berterusan, orang pertama yang menyiarkan berita terbaharu sering diberikan.

Apabila banyak orang menerima penghargaan Reddit pertama mereka, mereka mengedit catatan mereka untuk menambahkan "ucapan penghargaan" dan mengucapkan terima kasih kepada "orang asing" yang memberi mereka penghargaan. Terdapat keseluruhan subreddit yang dikhaskan untuk pidato paling hebat, paling hebat.

Redditor boleh memilih untuk memberikan penghargaan tanpa nama. Sekiranya anda menerima penghargaan daripada orang yang tidak dikenali, anda boleh mengucapkan terima kasih kepada pemberi anda melalui pesanan peribadi. Sekiranya dia membalas nota anda, anda boleh mengetahui nama pengguna orang itu.

Bagaimana Saya Memberi Emas Reddit?

Untuk memberikan penghargaan di laman web ini, anda perlu mendapatkan duit syiling Reddit. Terdapat tiga cara untuk mendapatkannya: membelinya, dianugerahkan emas atau platinum, atau melanggan Reddit premium. Apabila anda melakukan yang terakhir, anda akan mendapat peruntukan bulanan sebanyak 700 syiling.

Untuk menghadiahkan perak, emas, atau platinum, masing-masing berharga 100, 500, dan 1800 syiling. Untuk menggunakan duit syiling anda, arahkan ke siaran yang anda gemari dan klik "beri penghargaan" di bahagian bawah.

Petunjuk meminta anda penghargaan mana yang ingin anda berikan dan adakah anda mahu melakukannya tanpa nama. Anda juga boleh menghantar mesej peribadi bersama dengan hadiah anda.

Anugerah Komuniti dan Mod

Kadang-kadang, anda melihat anugerah pada siaran yang tidak kelihatan perak, emas, atau platinum. Ikon unik ini adalah penghargaan masyarakat. Mod setiap subreddit mengembangkannya untuk memenuhi tema komuniti secara khusus. Mereka dianugerahkan sama seperti yang lain. Harga mereka sesuai dengan panjang langganan premium yang mereka dapat sebagai ganjaran.

Setiap subreddit juga memiliki "bank komuniti." Setiap kali seseorang di subreddit menggunakan penghargaan komuniti, bank komuniti mendapat kredit 20 peratus daripada duit syiling yang dibelanjakan. Mod kemudian boleh menggunakan ini untuk memuji kandungan hebat pada sub. Mod juga dapat membuat dan memberikan anugerah eksklusif moderator khas.