Cara Memadam Catatan Facebook

Facebook, sebagai rangkaian sosial, agak gila. Anda berinteraksi dengan beratus-ratus orang pada masa yang sama; hubungan utama anda ialah anda mungkin pernah bertemu dengan mereka sekurang-kurangnya sekali. Kecuali jika halaman anda dikunci, semua orang dari bibi "psikik" anda hingga teman sekolah menengah anda bebas mempertimbangkan semua yang anda katakan.

BERKAITAN: Cara Menunjukkan atau Menyembunyikan Catatan Facebook untuk Orang Tertentu

Mungkin anda telah memposting sesuatu dan menyedari bahawa itu bukan perkara yang anda harus berteriak kepada semua orang dalam senarai kenalan anda yang panjang, atau mungkin anda hanya mahu mengeluarkan beberapa gambar buruk dari ketika anda menganggap rambut berambut perang dengan pinggiran merah jambu adalah ketinggiannya fesyen. Apa pun alasannya, inilah cara untuk membuang catatan dari halaman Facebook anda.

Facebook benar-benar konsisten di semua peranti, jadi kaedah yang sama berfungsi di web dan aplikasi mudah alih. Pergi ke Facebook dan cari siaran yang ingin anda alih keluar. Klik atau ketuk anak panah menghadap ke bawah di sudut kanan atas siaran.

Pilih Padam dari menu yang muncul.

Akhirnya, klik atau ketik Padam sekali lagi dalam dialog pengesahan.

Siaran sekarang akan dikeluarkan dari Garis Masa anda dan juga Suapan Berita rakan anda. Walaupun jawatan itu telah dikongsi oleh rakan anda; catatan yang dipautkan di halaman mereka tidak akan tersedia untuk rakan mereka di masa hadapan.

Ingat, ini tidak melindungi anda daripada menyalin dan menampal, tangkapan skrin, atau cara lain orang dapat merakam catatan; setelah anda menghantarnya dalam talian, ada kemungkinan ia akan dirakam di suatu tempat.