Laman Web Terbaik untuk Mencari, Memuat turun, Meminjam, Menyewa, dan Membeli eBook

Oleh itu, anda mempunyai pembaca e-book, telefon pintar, tablet, atau peranti mudah alih yang lain dan anda mahu meletakkan beberapa e-book di dalamnya untuk anda bawa. Terdapat banyak pilihan untuk mendapatkan eBook percuma serta membeli, meminjam, atau bahkan menyewa eBook.

Kami telah menyenaraikan beberapa laman web yang membolehkan anda memuat turun eBook percuma secara langsung atau diberitahu apabila eBook tersedia secara percuma atau dengan harga potongan di laman eBook yang popular. Sekiranya anda tidak dapat menjumpai eBook yang anda mahukan di laman web percuma, terdapat beberapa laman web yang membolehkan anda membeli eBuku terkini dan terlaris secara tunggal atau melalui perkhidmatan bulanan. Malah ada laman web khas untuk meminjam dan meminjam buku Kindle dan Nook dengan pembaca lain di AS. Kami juga telah menyenaraikan beberapa laman web yang dikhaskan untuk mencari eBook PDF, dokumen, dll

E-book percuma

Kami sebelumnya telah menunjukkan kepada anda bagaimana mencari ribuan eBook percuma dalam talian menggunakan laman web seperti Project Gutenberg, ManyBooks.net, DailyLit, dan FeedBooks. Anda juga boleh menemui e-book percuma di Amazon. Kami telah menyenaraikan sumber tambahan untuk e-book percuma di sini.

Arkib eBook dan Teks Internet

Arkib Teks Arkib Internet mengandungi pelbagai fiksyen percuma, buku popular, buku kanak-kanak, teks sejarah dan buku akademik.

Percuma- eBooks.net

Free-eBooks.net menawarkan akses percuma tanpa had ke eBook dalam format HTML dan akses ke lima eBook setiap bulan dalam format PDF dan / atau TXT. Muat turun buku dari penulis baru dan penulis bebas yang baru. Terdapat banyak kategori buku fiksyen dan bukan fiksyen. Sekiranya anda seorang penulis, anda juga boleh menghantar e-book.

Keahlian VIP ada yang menyediakan akses tanpa had ke format PDF dan TXT, serta format HTML. Sebagai ahli VIP, anda juga boleh memuat turun buku tanpa had dalam format MobiPocket dan ePub, mendapatkan akses pertama ke buku baru, perkhidmatan pelanggan yang diutamakan, dan ruang penyimpanan untuk buku kegemaran anda. Anda boleh membayar $ 7.95 setiap bulan (diperbaharui secara automatik), membayar $ 39.97 selama setahun, atau pada masa ini (pada penulisan artikel ini) beli tiga tahun dengan harga potongan 40% dua tahun, $ 49.97

eReaderIQ.com

eReaderIQ adalah perkhidmatan percuma yang memberikan amaran penurunan harga untuk buku Amazon Kindle dan menonton tajuk kegemaran anda untuk memberitahu anda bila tersedia untuk Kindle. Anda juga dapat melihat senarai semua percuma domain bukan awam yang dikemas kini secara tetap di Amazon.com dan mendaftar untuk diberitahu melalui e-mel semasa buku percuma baru dikeluarkan.

eReaderIQ juga menawarkan enjin carian yang unggul yang membolehkan anda mencari di Kedai Kindle mengikut genre dan kata kunci, dan menentukan julat harga, usia pembaca, bahasa, dan banyak lagi.

Ratusan Sifar

Hundred Zeros adalah koleksi eBook terlaris yang kini percuma di Amazon. Anda boleh memuat turun dan membaca mana-mana buku ini di komputer, telefon bimbit, tablet, Kindle atau di dalam penyemak imbas web kegemaran anda. Senarai ini dikemas kini setiap jam.

BookBub

BookBub adalah perkhidmatan yang memberi anda maklumat terkini mengenai tawaran buku yang hebat. Mereka memberitahu anda tentang buku percuma atau potongan harga, kadang-kadang potongan sebanyak 90% dari harga asal. Hanya kandungan berkualiti tinggi yang disenaraikan, buku yang paling laris, dari penerbit tingkat atas, atau telah menerima ulasan dan penilaian teratas dari pengkritik dan pembaca. Anda boleh menentukan kategori mana yang ingin diberitahu sehingga anda tidak akan mendapat e-mel mengenai tawaran yang tidak anda mahukan.

CATATAN: Tawaran yang anda terima dari BookBub hanya tersedia untuk masa yang terhad, jadi pastikan anda bertindak pantas.

Par-TAY Percuma

Par-TAY percuma menawarkan pautan ke eBuku berkualiti percuma dari pelbagai genre. E-book percuma di laman web mereka boleh dimuat turun pada tarikh-tarikh tertentu yang disiarkan di laman web ini. Anda juga boleh mendaftar buletin mereka untuk diberitahu mengenai eBook mana yang akan tersedia secara percuma. Mendaftar buletin secara automatik memasukkan anda ke dalam undian untuk memenangkan $ 100 dalam Kad Hadiah Amazon dan dalam lukisan untuk Kindle baru.

Buku Percuma

Freebooksy menghantar e-book percuma sekurang-kurangnya sekali sehari. E-book merangkumi pelbagai genre, sehingga semua orang dapat memuat turun sesuatu yang mereka suka. E-buku percuma sekurang-kurangnya pada hari ia diposkan, dan kadang-kadang selama beberapa hari melebihi itu. Tarikh eBook tersedia secara percuma dihantar.

E-book Bukan Percuma

Mendapatkan eBook percuma memang bagus, tetapi kadangkala anda tidak dapat menjumpai buku yang anda mahukan secara percuma. Terdapat banyak cara untuk membeli, atau bahkan menyewa, eBuku terlaris semasa. Kami menyenaraikan beberapa laman web yang paling popular untuk membeli dan menyewa e-book di sini, ada juga yang menawarkan perkhidmatan langganan bulanan.

Kedai Amazon Kindle

Kedai Amazon Kindle menawarkan lebih dari satu juta eBook, termasuk pelepasan baru dan buku terlaris New York Times. Anda boleh membaca bab pertama kebanyakan buku supaya anda dapat menentukan sama ada anda ingin membeli buku tersebut. Seperti yang disebutkan sebelumnya dalam artikel ini, ada juga banyak e-book percuma yang tersedia di Amazon, termasuk klasik yang popular.

Sudah tentu, anda boleh membeli peranti Kindle di Amazon, tetapi anda tidak memerlukan peranti Kindle khas untuk membaca buku Kindle. Aplikasi Kindle percuma tersedia untuk setiap telefon pintar, tablet, dan komputer utama. Sebaik sahaja anda membeli buku Kindle, anda boleh membacanya di mana-mana peranti yang memasang aplikasi Kindle. Dengan menggunakan teknologi Whispersync Amazon, anda secara automatik dapat menyimpan dan menyegerakkan pembacaan halaman paling jauh, penanda buku, nota, dan sorotan dalam buku Kindle anda di semua peranti anda. Ini bermakna anda boleh mula membaca buku di satu peranti, dan memilih tempat yang anda tinggalkan di peranti lain.

Beberapa perpustakaan menawarkan perkhidmatan yang membolehkan anda memeriksa e-book, dan anda boleh menghantarnya secara wayarles ke aplikasi Kindle anda.

Barnes & Noble - Kedai Buku Nook

Kedai Buku Nook oleh Barnes & Noble menawarkan sesuatu yang sangat serupa dengan Kedai Amazon Kindle. Anda boleh membeli eBook untuk peranti Nook dan perisian Nook percuma untuk sistem mudah alih dan komputer seperti Android, iPhone, iPad, PC, dan Mac. Anda juga dapat menyegerakkan buku yang sedang anda baca di semua peranti, seperti buku Kindle.

Berfiksyen

Fictionwise.com komited untuk menyediakan koleksi fiksyen dan bukan fiksyen Internet yang paling komprehensif dalam banyak format eBook yang popular. Mereka menawarkan e-book yang memenangi anugerah dan berkualiti tinggi oleh pengarang terkemuka dalam semua genre utama dan berusaha menjadikan Fictionwise sebagai laman web eBook yang paling maju dari segi teknikal, termasuk menyediakan pilihan carian dan penyortiran yang canggih.

eBooks.com

EBooks.com menawarkan pelbagai jenis eBook dalam setiap kategori subjek dalam pelbagai format untuk peranti Apple atau Android anda, Nook, Kobo, PC, Mac, dll., Jadi ada sesuatu yang tersedia untuk semua orang. Perisian yang diperlukan untuk membaca buku dari eBooks.com adalah percuma. Anda boleh mencari e-buku mengikut subjek, tajuk, atau pengarang, atau menggunakan carian teks penuh untuk mencari mengikut kata kunci.

Sekiranya anda ingin mengetahui kapan eBook baru tersedia di kawasan yang anda minati, anda boleh mendaftar untuk menerima amaran e-mel percuma.

eReader.com

EReader.com menawarkan eBook yang disediakan dengan teliti untuk memaksimumkan pengalaman membaca. Mereka menumpukan pada penyampaian e-buku berkualiti untuk pelbagai jenis peranti mudah alih. Perisian eReader mereka percuma untuk semua platform dan peranti mereka yang disokong.

Kedai Buku Google Play

Kedai Buku Google Play menawarkan berjuta-juta buku untuk dipilih dalam setiap kategori yang dapat dibaca untuk dibaca di telefon pintar atau tablet Android, iPhone, dan iPad. Anda juga boleh memilih untuk memuat turun buku yang anda beli sebagai fail ePub atau PDF untuk digunakan pada eReader lain atau untuk membaca di komputer anda.

Buku yang dibeli dari Google Play disimpan di awan digital, yang bermaksud anda dapat mengaksesnya dari mana-mana peranti yang serasi, kapanpun dan di mana sahaja anda mahu. Anda boleh mula membaca buku pada satu peranti, terus membacanya pada peranti lain, dan mungkin juga menyelesaikannya pada peranti ketiga, asalkan setiap peranti mempunyai sambungan internet.

Buku Powell

Powell's Books menawarkan eBook Google, Edisi Digital Adobe, dan PDF Tanpa DRM dengan harga yang kompetitif untuk dibaca di iPhone, iPod Touch, iPad, telefon dan tablet Android, komputer anda, dan pelbagai peranti eReader lain.

Pinjaman, Pinjaman dan Penyewaan eBook

Terdapat perkhidmatan dalam talian yang memudahkan untuk meminjamkan dan meminjam buku Kindle dan Nook. Anda boleh meminjam mana-mana buku Kindle yang telah membolehkan pinjaman (tidak semua buku dipinjamkan) kepada satu pengguna lain selama 14 hari. Pada akhir tempoh pinjaman, judul secara automatik dipindahkan kembali ke Kindle anda. Walaupun buku ini dipinjamkan, anda tidak dapat membaca buku tersebut. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai meminjam dan meminjam buku Kindle, lihat halaman Amazon mengenai meminjam buku Kindle. Anda juga boleh meminjamkan buku Nook anda dan meminjam buku Nook pengguna lain. Untuk kedua-dua perkhidmatan, buku yang anda miliki hanya boleh dipinjam sekali.

Anda mungkin tidak menemui setiap buku yang ingin dibaca, tetapi anda boleh meminjam pelbagai pilihan buku dari laman web ini.

Perpustakaan Peminjaman Pemilik Kindle

Perpustakaan Peminjaman Kindle Owners 'membolehkan anda memilih lebih dari 145,000 judul untuk meminjam secara percuma sekerap buku sebulan, jika anda memiliki peranti Kindle dan anda mempunyai keahlian Amazon Prime. Tidak ada tarikh akhir untuk buku yang dipinjam. Judul yang ada merangkumi semua tujuh buku Harry Potter dan lebih daripada 100 buku terlaris semasa dan bekas New York Times.

CATATAN: Ini hanya berfungsi dengan peranti Kindle, bukan dengan aplikasi Kindle percuma pada peranti lain.

Penyewaan Buku Teks Kindle

Amazon juga menawarkan perkhidmatan Penyewaan Buku Teks Kindle yang membolehkan anda menjimatkan sehingga 80% dari harga senarai buku teks cetak. Anda boleh memilih jangka masa untuk menyewa buku dari 30 hari hingga 360 hari. Anda hanya membayar untuk masa yang tepat yang anda perlukan. Panjangkan masa sewaan anda atau putuskan untuk menukar sewa menjadi pembelian. Anda tidak memerlukan peranti Kindle untuk menyewa buku teks. Anda boleh menyewa dan membaca buku teks di PC, Mac, Kindle, atau peranti mudah alih, seperti telefon pintar atau tablet. Sekiranya anda membuat nota atau menambah sorotan dalam buku teks, nota tersebut dapat anda sampaikan pada bila-bila masa, walaupun selepas sewa berakhir, di kindle.amazon.com.

Library To Go (dan perpustakaan lain yang meminjamkan eBook)

Kini anda boleh melihat buku-buku perpustakaan sebagai e-book tanpa pernah menjejakkan kaki ke perpustakaan. Laman web Library To Go yang disebutkan di sini adalah untuk perpustakaan di kawasan California Utara. Pergi ke laman web untuk perpustakaan berhampiran anda untuk mengetahui sama ada mereka menawarkan pinjaman eBook dan cara meminjam eBook dari mereka.

Library To Go menggunakan perisian Adobe Digital Editions untuk eBook dan OverDrive Media Console untuk buku audio. Anda boleh meminjam eBook dalam format Kindle (untuk perpustakaan AS), EPUB, dan PDF. Buku Kindle dapat dihantar ke kedua-dua peranti Kindle dan aplikasi membaca Kindle pada peranti lain. E-book EPUB mempunyai teks "reflowable" yang sesuai dengan mana-mana skrin, jadi bagus untuk kebanyakan peranti mudah alih. EBook PDF mempunyai teks tetap, tetapi anda boleh memperbesar teks untuk membuat eBook cetak besar.

Library To Go membolehkan anda menyemak hingga tiga judul dan keranjang anda akan memuat hingga 15 judul. Ini berbeza, bergantung pada perpustakaan. Sebagai contoh, Perpustakaan County Ventura di California (dikuasakan oleh OverDrive Media Console) membolehkan anda menyemak hingga lima tajuk dan kereta anda akan memuat hingga tujuh judul. Tempoh pinjaman boleh berbeza dari tajuk ke tajuk. Judul umumnya dikeluarkan dari troli anda setelah 30 minit sehingga pengguna lain dapat berpeluang untuk memeriksanya.

Di laman Library To Go, anda boleh menahan sehingga empat tajuk sekaligus. Mereka menghantar e-mel kepada anda apabila tajuk tersedia. Anda mempunyai lima hari untuk memeriksa penangguhan anda setelah kami mengirimkan pemberitahuan melalui email kepada anda bahawa ia tersedia. Di laman Perpustakaan Daerah Ventura, anda dapat menahan sehingga lima judul dalam satu masa dan anda mempunyai empat hari untuk memeriksa buku yang ditahan setelah buku tersedia.

CATATAN: Gunakan perkhidmatan OverDrive untuk mencari perpustakaan awam di kawasan anda yang membolehkan anda memeriksa buku di eReader anda. Ini adalah perkhidmatan yang agak baru, jadi belum semua perpustakaan tersambung. Periksa kedua laman OverDrive dan laman web perpustakaan tempatan anda untuk melihat apakah penyewaan eBook tersedia di perpustakaan anda. Juga, pastikan untuk melihat dasar pinjaman eBook untuk perpustakaan tempatan anda.

Buka Perpustakaan

Perpustakaan Terbuka adalah katalog perpustakaan terbuka yang dapat diedit, membangun laman web untuk setiap buku yang pernah diterbitkan. Setelah didaftarkan di laman Open Library, anda boleh meminjam hingga lima eBook selama dua minggu masing-masing dari koleksi judul abad ke-20 yang semakin meningkat sekarang. Setiap judul di perpustakaan dapat dipinjam oleh satu pengguna sekaligus dan dapat dibaca dalam penyemak imbas web, atau dalam Adobe Digital Editions, sebagai PDF atau ePub.

eBookFling

eBookFling memudahkan pembaca di seluruh AS untuk meminjam dan berkongsi eBook Kindle dan Nook mereka. Dapatkan kredit dengan meminjamkan eBook anda, dan gunakan kredit tersebut untuk meminjam eBook dari pengguna lain. E-buku dikembalikan secara automatik dalam 14 hari. Sekiranya anda tidak mahu meminjamkan e-book, anda boleh membayar untuk meminjamnya.

Lendle

Lendle membolehkan anda meminjam dan meminjam buku Kindle dengan mudah secara percuma. Anda boleh meminjamkan buku Kindle kepada orang yang anda kenal melalui Amazon, tetapi Lendle juga membolehkan anda meminjamkan dan meminjam buku Kindle dengan mana-mana pengguna Amazon Kindle AS. Dapatkan kad hadiah Amazon apabila anda meminjamkan buku Kindle anda. Peranti Kindle tidak diperlukan; Lendle berfungsi dengan aplikasi Kindle percuma untuk komputer PC dan Mac, serta peranti mudah alih seperti iPad, iPhone, Android, dan peranti popular lain.

Lendle membayar kredit kecil kepada semua pengguna untuk setiap buku yang mereka pinjamkan melalui Lendle. Harga yang kami bayar untuk setiap buku berbeza-beza berdasarkan harga, permintaan, dan penawaran buku tersebut. Setelah anda meminjam buku, Lendle menunggu tempoh pinjaman 21 hari penuh (tujuh hari untuk peminjam menerima, dan kemudian 14 hari untuk pinjaman) sebelum mengkreditkan pinjaman. Sebaik sahaja anda mencapai kredit $ 10, Lendle membayar kad hadiah Amazon $ 10. Kad hadiah dibayar secara pukal, dua kali sebulan.

BookLending.com

BookLending.com adalah laman web yang sesuai dengan pemberi pinjaman dan peminjam eBook Kindle. Untuk mengambil bahagian dalam meminjam dan meminjam buku Kindle, anda mesti terlebih dahulu mendaftar sebagai pengguna di laman web ini atau berhubung menggunakan Facebook Connect. Mendaftar di BookLending.com membuat profil, yang boleh anda akses dari sudut atas, kanan skrin. Halaman profil anda membolehkan anda menyemak status tawaran dan permintaan pinjaman anda, memulakan pinjaman, dan menghapus tawaran pinjaman dan permintaan pinjaman.

Mesin Carian eBook

Halaman web berikut mengandungi mesin pencari yang secara khusus digunakan untuk mencari eBook PDF percuma, artikel, dokumen, dan hampir semua jenis maklumat yang disimpan dalam format PDF.

PDFGeni

PDFGeni adalah mesin carian khusus untuk mencari eBook PDF, manual, katalog, helaian data, borang, dan dokumen yang boleh anda muat turun dan simpan. Anda juga boleh melihat fail PDF yang anda dapati. Sama ada carian dari laman web secara langsung atau pasang plugin yang disediakan (lihat pautan di sudut kanan atas halaman carian) untuk menambahkan PDFGeni ke bar carian Firefox.

Anda tidak perlu mendaftar untuk menggunakan mesin carian PDFGeni.

Enjin Carian PDF

PDF Search Engine adalah alat carian lain yang mudah digunakan untuk mencari eBook PDF dan fail PDF lain. Kadang kala hasilnya memberikan pautan PDF langsung. Tetapi, dalam kes lain, anda mungkin perlu memuat turun torrent menggunakan klien torrent.

RSS / Twitter Feed untuk eBook Percuma

Sekiranya anda menggunakan pembaca RSS untuk terus mengetahui tentang laman web kegemaran anda, anda juga dapat terus mengetahui tentang ketersediaan e-book percuma dengan suapan RSS dan Twitter berikut.

CATATAN: Sekiranya anda menjumpai suapan Twitter lain mengenai eBuku percuma yang ingin anda lihat di pembaca RSS anda, lihat artikel kami tentang melihat suapan Twitter di pembaca RSS anda.

  • Amazon.com: Percuma Teratas di Kindle Store
  • eReaderIQ - Bina Suapan RSS Anda Sendiri
  • Buku Percuma
  • Ratus Zero - RSS feed
  • Hundred Zero - Suapan Twitter
  • Projek Gutenberg EBook yang Baru Dikirimkan atau Dikemas kini