Cara Jailbreak Kertas Kindle Anda untuk Skrin Skrin, Aplikasi dan Banyak Lagi

Kami telah menunjukkan kepada anda cara jailbreak Kindle anda pada masa lalu, tetapi Paperwhite baru (dengan skrin resolusi tinggi yang indah yang meminta screensaver tersuai) memerlukan beg trik baru untuk jailbreak. Teruskan membaca ketika kita melakukan jailbreak pada Paperwhite dan memamerkan mod screensaver yang baru.

Mengapa Saya Mahu Melakukan Ini?

Terdapat dua elemen untuk tutorial ini. Pertama, ada jailbreak itu sendiri. Jailbreak membolehkan anda mengakses Kindle Paperwhite anda seolah-olah anda adalah pembangun dengan akses penuh ke sistem operasi dan struktur fail peranti. Ini hebat kerana membolehkan anda menggunakan peranti seperti yang anda mahukan, termasuk memuatkan hacks pihak ketiga, add-on, dan tweak keren yang lain.

Bahagian kedua tutorial merangkumi contoh hebat mengenai apa yang boleh anda lakukan dengan Paperwhite jailbroken, memasang screensaver tersuai. Peretasan screensaver yang asli sangat mengagumkan (kerana ia membolehkan anda mengganti screensaver stok Kindle dengan yang anda sendiri), tetapi penggodaman screensaver yang baru lebih baik kerana memungkinkan untuk tiga mod: screensaver tersuai, memaparkan sampul buku terakhir yang dibaca, dan hamparan ringan "tidur" yang menjadikan halaman semasa kelihatan. Kami akan memperincikan cara mod ini berfungsi setelah kami memasang hack. Kami tidak tahu mengenai anda, tetapi di sekitar How-To Geek kami suka menyesuaikan perkara besar dan kecil, jadi penggodaman ini tepat di lorong kami.

Apa yang saya perlukan?

Untuk tutorial ini, anda memerlukan perkara berikut:

 • Kertas putih Kindle
 • Kabel Penyegerakan USB
 • Komputer hos

Walaupun semua Kindles dapat dipecahkan, Kindle Paperwhite adalah yang terbaru dan juga memerlukan pendekatan yang jauh berbeza daripada Kindles yang lebih tua. Sekiranya anda mempunyai Kindle yang lebih tua, jangan putus asa, anda boleh melihat panduan jailbreak Kindle lama kami di sini.

BERKAITAN: Jailbreak Your Kindle for Custom Simple Screensaver Customization

Anda juga memerlukan komputer hos yang mampu membuka arkib .zip dan memasang Paperwhite sebagai storan kilat yang boleh ditanggalkan. Oleh kerana komputer hanya berfungsi sebagai platform untuk memindahkan fail ke Kindle, tutorialnya adalah OS-agnostik.

Akhirnya, anda memerlukan sebilangan kecil fail kecil untuk setiap langkah proses (jailbreaking dan memasang hack screensaver) yang akan kami pautkan secara langsung di setiap bahagian tutorial pada waktu yang sesuai.

Meningkatkan / Menurunkan OS Paperwhite Anda

Sekiranya versi Kindle OS Paperwhite anda adalah 5.3.3 atau 5.3.6+, anda tidak dapat memasang hack jailbreak dan perlu menaik taraf / menurunkan versi OS anda ke versi yang sesuai.

Catatan: Jika versi OS Kindle anda sekarang, seperti yang diperiksa dengan pergi ke Menu -> Tetapan -> Menu -> Maklumat Peranti, adalah 5.3.0, 5.3.1, 5.3.4, atau 5.3.5, maka Anda tidak tingkatkan atau turunkan versi OS semasa anda. Sekiranya versi OS anda lebih awal daripada 5.3.0, kami sangat mengesyorkan menaik tarafnya ke versi terkini 5.3.5 yang mesra mesra jailbreak. Sekiranya anda menggunakan versi Kindle OS yang boleh diterima, sila ke bahagian seterusnya, Memasang Jailbreak .

Kami memilih jailbreak menggunakan versi jailbreakable yang masih tinggi, 5.3.5, dan tidak mengalami masalah. Beberapa pengguna telah melaporkan masalah dan kembali ke 5.3.1. Anda boleh memuat turun fail peningkatan / turun yang diperlukan terus dari pelayan Amazon di sini:

 • OS Kindle Hosted Amazon 5.3.1
 • OS Kindle Hosted Amazon 5.3.5

Sekiranya atas sebab apa pun pautan di atas rosak (mis. Amazon tidak lagi menawarkan fail Kindle OS yang lebih lama untuk dimuat turun) fail juga tersedia di laman web pihak ketiga ini, yang dihoskan oleh Kindle modder / developer Ixtab:

 • OS Kindle Hosted Pihak Ketiga 5.3.1
 • OS Kindle yang dihoskan oleh Pihak Ketiga 5.3.5

Muat turun fail Kindle OS .bin yang sesuai ke komputer anda.

Sebelum melanjutkan, masukkan Paperwhite anda ke mod Airplane dengan menavigasi ke Menu -> Settings dan menukar togel "Airplane Mode" yang besar di bahagian atas layar ke "On". Kami tidak mahu Paperwhite menyambung ke pelayan Amazon semasa proses ini tidak disangka bahawa ia akan mencuba peningkatan udara atau jenis gangguan lain.

Pasang Paperwhite anda sebagai peranti yang boleh ditanggalkan di komputer anda dengan melampirkannya melalui kabel penyegerakan USB. Salin fail .bin dari komputer anda, ke direktori root, seperti:

Jangan bimbang jika anda tidak mempunyai fail lain yang terdapat dalam tangkapan skrin dalam direktori anda, seperti fail .calibre, kerana ia adalah produk sampingan menggunakan pengurus buku Caliber (jika anda tidak menggunakan Caliber, mereka akan menang ' berada di peranti anda).

BERKAITAN: Cara Menyusun Koleksi Ebook Anda dengan Kaliber

Setelah berjaya memindahkan fail .bin ke Paperwhite anda, keluarkan peranti dari komputer anda dan cabut kabel USB. Navigasi ke Menu -> Tetapan -> Menu -> Kemas kini Kindle Anda.

Paperwhite anda akan reboot dan setelah beberapa saat anda akan melihat skrin Kemas kini Perisian dengan meter kemajuan. Biarkan ia; ia akan menyelesaikan kemas kini dan dimulakan semula dengan sendiri setelah kira-kira 5-10 minit.

Setelah Paperwhite dihidupkan semula, periksa semula maklumat peranti untuk memastikan versi OS Kindle yang betul telah dimatikan ke peranti. Navigasi ke Menu -> Tetapan -> Menu -> Maklumat Peranti seperti yang anda lakukan sebelumnya dalam tutorial dan sahkan bahawa kemas kini berjaya.

BERKAITAN: Cara Menghilangkan DRM dari Ebook Kindle Anda untuk Keseronokan dan Pengarkiban Merentas Peranti

Memasang Jailbreak

Sekarang kita menggunakan versi Kindle OS yang tepat, sudah tiba masanya untuk memulai perniagaan memasang jailbreak. Walaupun kita menyebut keseluruhan proses itu sebagai "jailbreaking", proses ini sebenarnya adalah beberapa perkara menarik yang berlaku.

Pertama, jailbreak sebenarnya digunakan untuk Paperwhite. Ini adalah sijil yang diubahsuai yang membolehkan pakej kemas kini tersuai dipasang (seperti jailbreak pada peranti iOS membolehkan pakej yang tidak ditandatangani dipasang pada peranti anda).

Kedua, memasang Jambatan Jailbreak; sedikit kod ini direka untuk membantu mengekalkan / memindahkan jailbreak dalam menghadapi kemas kini yang akan datang.

Ketiga, ia memasang satu set sijil pembangun Kindlet. Kindlets adalah Java Applet untuk Kindle (contohnya permainan kecil yang dapat anda mainkan di Kindle). Dengan memasang pra-sijil untuk pembangun jailbreak / pihak ketiga yang paling biasa yang aktif dalam komuniti modding Kindle, lebih mudah untuk memasang Kindlet pihak ketiga di kemudian hari.

Keempat, ia memasang apa yang dikenali sebagai "Rescue Pack" yang dikembangkan oleh Kindle modder Ixtab yang membolehkan pelayan SSH pada Paperwhite anda. Walaupun agak sukar untuk menyakitkan pelbagai model Kindle dengan jailbreaking dan berpegang pada alat dan teknik jailbreak yang terkenal, selalu mungkin untuk menyusun barang jika anda mula melakukan pemalsuan yang lebih maju di dalam Paperwhite anda. Pek Penyelamat pelayan SSH menyediakan titik masuk untuk menghapus dan menetapkan semula Paperwhite anda sekiranya diperlukan.

Sama seperti melakukan rooting / jailbreaking pada peranti lain, jailbreak sebenarnya tidak banyak berlaku. Ini membuka  potensi untuk melakukan banyak hal, bagaimanapun, yang akan kita manfaatkan setelah kita selesai melakukan jailbreak.

Untuk memulakan, muat turun fail jailbreak Paperwhite di sini: Thread Mobileread Rasmi (diperlukan akaun Mobileread percuma).

Setelah memuat turun fail, kpw_jb.zip, buka fail dan ekstrak kandungannya ke lokasi sementara di komputer anda. Pasang Paperwhite anda ke komputer anda dan buka kelantangan yang dipasang. Salin tiga fail yang tidak boleh dibaca dari arkib kpw_jb: jailbreak.sh, MOBI8_DEBUG, dan jailbreak.mobi ke Paperwhite anda, letakkan di direktori berikut:

Root\

--- MOBI8_DEBUG

--- jailbreak.sh

--- \documents\

------ jailbreak.mobi

Kegagalan meletakkan fail DEBUG dan .sh pada root dan jailbreak.mobi di folder dokumen akan menghalang anda melancarkan jailbreak. Setelah meletakkan semua fail dengan betul, teruskan dan keluarkan Paperwhite anda dari komputer. Tanggalkan kabel USB.

Paperwhite anda akan kembali ke skrin terakhir yang anda gunakan; tekan butang rumah untuk kembali ke skrin utama jika anda belum menggunakannya. Pada skrin utama anda akan melihat Dokumen Peribadi baru:

Sekiranya anda tidak melihat dokumen baru, periksa menu turun naik tepat di bawah bar navigasi. Sekiranya anda menetapkannya untuk hanya memaparkan Buku, misalnya, anda tidak akan melihat dokumen jailbreak. Klik pada dokumen baru untuk membuka fail .mobi.

Setelah dokumen dibuka, anda akan disambut dengan pautan raksasa "Klik ke JAILBREAK" di halaman pertama:

Mohon maaf atas penurunan kualitas tangkapan layar secara tiba-tiba, tangkapan layar dinonaktifkan dalam dokumen kerana alasan hak cipta, jadi kami beralih ke memotret layar Paperwhite secara manual.

Selepas anda mengklik pautan, anda akan melihat skrin susulan dengan arahan tambahan, seperti:

Lakukan seperti yang dinyatakan: tekan perlahan selama beberapa saat di sudut skrin. Ia akan cepat ke proses pemasangan jailbreak:

Setelah proses selesai, ia akan menendang anda kembali ke skrin utama Paperwhite (yang merupakan rehat yang menarik dari alat jailbreak sebelumnya yang menghidupkan semula peranti sepenuhnya). Dokumen jailbreak sebelumnya akan diganti dengan log proses jailbreak, seperti:

Membuka dokumen hanya menyenaraikan apa yang dilakukan jailbreak (yang pada dasarnya hanyalah senarai perkara-perkara yang telah kita bincangkan sebelumnya dalam tutorial seperti memasang Jailbreak Bridge).

Pada ketika ini, peranti ini rosak sepenuhnya! Satu-satunya fungsi yang tidak tersedia sebaik sahaja pemasangan adalah Pek Penyelamat berasaskan SSH (anda perlu menghidupkan semula Paperwhite anda sekali untuk mengaktifkan pelayan SSH).

Memasang Hack Skrin

Sekarang kita mempunyai jailbreak Paperwhite, sudah tiba masanya untuk memanfaatkan jailbreak untuk melakukan beberapa perkara yang menyeronokkan. Sebab utama mengapa orang melakukan jailbreak pada Kindles mereka adalah untuk mendapatkan screensaver tersuai, jadi kami akan menunjukkan kepada anda cara menyelesaikan hack jailbreak anda dengan pek screensaver tersuai yang bagus.

Untuk memulakan, kita perlu memuat turun dua fail, Python for Kindle pack dan hack screensaver yang sebenarnya (kindle-python-0.5.N.zip dan kindle-links-0.11.N.zip, masing-masing).

Anda boleh memuat turunnya di sini: The Official Mobileread Thread (akaun percuma diperlukan)

Setelah memuat turun fail, sudah tiba masanya untuk memulakannya. Sebelum kita dapat menggunakan peretasan screensaver, kita perlu memasang Python pada Paperwhite.  Pasang peranti anda melalui kabel penyegerakan USB dan ekstrak update_python_0.5.N_install.bin ke akar Paperwhite (anda  tidak perlu mengekstrak fail lain dari arkib kindle-python-0.5.N.zip). Setelah fail berjaya dipindahkan, keluarkan Paperwhite anda dari komputer dan lepaskan kabel USB.

Mulakan kemas kini di Paperwhite, seperti yang kami lakukan di bahagian tutorial sebelumnya, dengan menavigasi ke Menu -> Settings -> Menu -> Update Your Kindle. Klik OK untuk mengesahkan kemas kini dan kemudian tunggu beberapa minit semasa menyelesaikan proses kemas kini.

Setelah anda kembali di skrin utama Paperwhite, teruskan dan pasangkannya ke komputer anda melalui kabel penyegerakan USB sekali lagi. Kini tiba masanya untuk memindahkan peretasan screensaver. Ekstrak fail update_linkss_0.11.N_install.bin dari arkib kindle-links-0.11.N.zip dan letakkan di direktori root Paperwhite anda (sekali lagi, terdapat fail lain dalam arkib yang tidak tersentuh). Ulangi proses kemas kini yang sama, melalui Menu -> Tetapan -> Menu -> Kemas kini Kindle Anda. Selepas anda membenarkan kemas kini, peranti anda akan dimulakan semula.

Setelah dimulakan semula dan berjaya kembali ke skrin utama Paperwhite, pasang Paperwhite melalui kabel penyegerakan USB sekali lagi. Apabila anda melihat ke dalam direktori root Paperwhite, anda akan melihat beberapa penambahan baru:

Folder / python / dan / extensions dibuat oleh pemasang Python dan harus dibiarkan sepenuhnya. / Pautan / folder dibuat oleh hack screensaver dan mengandungi fail dan folder yang menarik bagi kami. Walaupun sebahagian besar fail di / pautan / harus ditinggalkan sendirian, ada beberapa yang memerlukan interaksi kita untuk menghasilkan kesan screensaver yang kita mahukan. Mari lihat pilihan konfigurasi yang berbeza sekarang.

Catatan : Anda hanya dapat menggunakan salah satu konfigurasi ini sekaligus. Menyiapkan lebih daripada satu secara serentak akan meninggalkan anda dengan screensaver kosong dalam kebanyakan kes dan kerosakan serta kesalahan pada yang lain.

Menetapkan Paperwhite ke Cover Display Mode: Sekiranya anda mahu Paperwhite memaparkan sampul buku yang terakhir anda baca (atau sedang membaca) sebagai screensavernya, anda hanya perlu membuat fail kosong bernama "sampul" di / pautan / direktori seperti:

Anda boleh membuat dokumen teks baru dan hanya membuang pelanjutan .txt atau, seperti yang kami lakukan di sini, anda boleh menyalin fail kosong yang ada "autoreboot" dan hanya menamakannya semula. Bahagian pentingnya ialah fail palsu tanpa pelanjutan. Padamkan fail "autoreboot" semasa anda berada di sana (lebih banyak perkara ini dalam sekejap). Keluarkan Paperwhite anda dan mulakan semula melalui Menu -> Tetapan -> Menu -> Mulakan semula.

Apabila Paperwhite anda selesai dimulakan semula dan kembali ke skrin utama, buka buku dan kemudian tunggu satu atau dua minit untuk penggodaman untuk memproses sampul. Sekiranya anda meletakkan Paperwhite segera tidur, anda akan mendapat screensaver yang berbunyi "The ScreenSavers Hack sedang dalam mod 'penutup', tetapi belum berjaya memproses sampul buku :)". Dengan kata lain, anda melakukan semuanya dengan betul tetapi belum menyediakan penutup untuk digunakan.

Menetapkan Paperwhite ke Sleep Overlay Mode: Jika anda mahu Paperwhite menampilkan overlay kecil yang menunjukkan bahawa perangkat sedang tidur di atas kandungan terakhir yang dapat dilihat, anda perlu mengulangi proses dari langkah sebelumnya dengan memberi nama file kosong "terakhir". Semasa anda berada di sana, hapus sekali lagi fail kosong "autoreboot".

Walaupun kaedah ini sangat baru kerana ia menunjukkan kepada anda apa yang ada di Paperwhite anda ketika anda tidur (jadi jika anda boleh, katakanlah, baca resipi tanpa perlu risau tentang peranti yang akan tidur) ia berpotensi besar untuk menimbulkan kekeliruan .

Menetapkan Mode Paperwhite ke Custom Screensaver: Walaupun mod penutup buku semasa sangat keren, ini adalah mod yang difikirkan oleh kebanyakan orang ketika memikirkan screensaver khusus di Kindle, kemampuan untuk meletakkan gambar anda sendiri ke peranti dan paparkan mereka.

Pertama, anda perlu membuang fail kosong yang anda buat untuk dua teknik sebelumnya (jika anda menggunakannya), seperti "terakhir" atau "penutup". Seterusnya, anda perlu memasang Paperwhite anda melalui kabel USB dan melihat ke folder / pautan / screensaver /.

Di dalam folder itu, anda akan menemui satu fail .png yang kelihatan seperti:

Selain berfungsi sebagai placeholder dan menunjukkan bahawa peretasan screensaver berjaya, fail ini juga menunjukkan kepada kita parameter apa yang diperlukan oleh screensaver Paperwhite. Ini penting kerana  jika fail gagal memenuhi salah satu kriteria berikut, ia tidak akan berfungsi:

 • Fail mesti dalam format .png.
 • Fail mesti mempunyai dimensi 758 × 1024.

Walaupun secara teknikal Paperwhite dapat menangani paparan gambar berwarna dalam peranti, anda kehilangan kawalan terhadap prosesnya sehingga gambar mungkin tidak memaparkan seperti yang anda inginkan. Oleh itu, sangat digalakkan anda menukar gambar menjadi skala kelabu 8-bit. Anda boleh melakukan penukaran di mana-mana suite penyuntingan gambar biasa seperti Adobe Photoshop dan GIMP.

Untuk ujian kami, kami membuat .png logo How-To Geek. Sekiranya anda ingin menggunakan screensaver pada Paperwhite anda, anda boleh memuat turunnya di sini.

Setelah meletakkan screensaver anda di Paperwhite di folder / links / screensavers / folder, keluarkan Paperwhite anda. Skrining baru anda tidak akan muncul sehingga anda menghidupkan semula peranti, begitu juga melalui Menu -> Tetapan -> Menu -> Mulakan semula.

Trik Peretas Skrin Lain : Selain teknik yang kami gariskan di atas, terdapat beberapa tweak dan trik kecil yang tersembunyi dalam peretasan screensaver yang perlu disebutkan. Anda boleh menggunakan fail kosong berikut, yang dibuat seperti kami membuat fail kosong yang lain, untuk mencapai pelbagai hasil:

 • autoreboot : Ini adalah bendera khusus yang digunakan oleh beberapa plugin untuk Caliber untuk menghidupkan semula Paperwhite secara automatik setelah mereka menyelesaikan kerja mereka. Sekiranya anda tidak menggunakan pemalam yang memerlukannya, anda tidak memerlukan bendera ini.
 • but semula : Sekiranya fail ini ada, Paperwhite akan melakukan but semula 10 saat secara automatik setelah dikeluarkan dari komputer. Bendera ini hanya berguna jika anda menggunakan penutup tersuai anda sendiri (dan anda sering menambahkan yang baru) kerana but semula tidak diperlukan semasa menggunakan kaedah hamparan atau penutup.
 • rawak : Sekiranya fail ini ada, senarai fail screensaver akan dibuat secara rawak setiap kali Paperwhite dimulakan semula.
 • shuffle : Bendera shuffle diikat terus ke bendera autoreboot dan digunakan untuk mengacak susunan penutup setelah fungsi autoreboot dipanggil. Sekiranya anda tidak menggunakan bendera autoreboot, anda tidak seharusnya menggunakan bendera ini.

Sekiranya pada bila-bila masa anda tidak lagi ingin menggunakan bendera tertentu (mis. But semula), hapus sahaja fail kosong dari / pautan / folder dan mulakan semula Paperwhite.

Itu sahaja yang ada! Pasang jailbreak, pasang retak screensaver, terapkan sedikit tweak awal, dan ini adalah screensaver tersuai.

Ada peretasan, tipu muslihat atau tweak yang berpusat pada ebook yang anda mahu lihat kami tulis? Bunyi komen dan kita akan menyiasat.