Cara Dapatkan Microsoft Office secara percuma

Microsoft Office biasanya bermula dari $ 70 per tahun, tetapi ada beberapa cara untuk mendapatkannya secara percuma. Kami akan menunjukkan kepada anda semua cara untuk mendapatkan aplikasi Word, Excel, PowerPoint, dan Office lain tanpa membayar satu sen pun.

Gunakan Office Online dalam Penyemak Imbas; Ianya percuma

Sama ada anda menggunakan Windows 10 PC, Mac, atau Chromebook, anda boleh menggunakan Microsoft Office secara percuma dalam penyemak imbas web. Versi Office berasaskan web dipermudahkan dan tidak akan berfungsi di luar talian, tetapi mereka masih menawarkan pengalaman penyuntingan yang hebat. Anda boleh membuka dan membuat dokumen Word, Excel, dan PowerPoint langsung di penyemak imbas anda.

Untuk mengakses aplikasi web percuma ini, kunjungi Office.com dan log masuk dengan akaun Microsoft percuma. Klik ikon aplikasi — seperti Word, Excel, atau PowerPoint — untuk membuka versi web aplikasi tersebut.

Anda juga boleh menyeret dan melepaskan fail dari komputer ke halaman Office.com. Ia akan dimuat ke penyimpanan OneDrive percuma akaun Microsoft anda, dan anda boleh membukanya di aplikasi yang berkaitan.

Aplikasi web Office mempunyai beberapa batasan. Aplikasi ini tidak begitu lengkap seperti aplikasi desktop Office klasik untuk Windows dan Mac, dan anda tidak dapat mengaksesnya di luar talian. Tetapi mereka menawarkan aplikasi Office yang sangat hebat, dan mereka benar-benar percuma.

Daftar untuk Percubaan Satu Bulan Percuma

Sekiranya anda hanya memerlukan Microsoft Office untuk jangka masa yang pendek, anda boleh mendaftar untuk percubaan percuma selama satu bulan. Untuk mendapatkan tawaran ini, pergi ke laman web Microsoft Office Cuba secara percuma, dan daftar untuk percubaan.

Anda perlu memberikan kad kredit untuk mendaftar percubaan, dan kad kredit akan diperbaharui secara automatik selepas sebulan. Namun, anda boleh membatalkan langganan anda kapan saja — bahkan setelah mendaftar — untuk memastikan anda tidak akan dikenakan bayaran. Anda boleh terus menggunakan Office sepanjang bulan percuma anda setelah membatalkannya.

Setelah menyertai percubaan, anda boleh memuat turun versi lengkap aplikasi Microsoft Office ini untuk PC Windows dan Mac. Anda juga akan mendapat akses ke versi lengkap aplikasi di platform lain, termasuk iPad yang lebih besar.

Percubaan ini akan memberi anda akses penuh ke pelan Rumah Microsoft 365 (sebelumnya Office 365). Anda akan mendapat storan Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, dan 1TB di OneDrive. Anda boleh membaginya dengan sehingga lima orang lain. Mereka masing-masing akan mendapat akses ke aplikasi melalui akaun Microsoft mereka, dan akan mempunyai storan 1TB mereka sendiri untuk penyimpanan 6TB gabungan.

Microsoft juga menawarkan penilaian 30 hari percuma Office 365 ProPlus, yang ditujukan untuk perniagaan. Anda mungkin dapat memanfaatkan kedua-dua tawaran tersebut dengan akses Microsoft Office percuma selama dua bulan.

Dapatkan Pejabat Percuma sebagai Pelajar atau Guru

Banyak institusi pendidikan membayar rancangan Office 365, yang membolehkan pelajar dan guru memuat turun perisian secara percuma.

Untuk mengetahui sama ada sekolah anda mengambil bahagian, pergi ke laman web Office 365 Education, dan masukkan alamat e-mel sekolah anda. Anda akan ditawarkan muat turun percuma jika tersedia untuk anda melalui rancangan sekolah anda.

Walaupun universiti atau kolej tidak mengambil bahagian, pihaknya mungkin menawarkan Microsoft Office dengan kos yang rendah kepada pelajar dan guru melalui kedai bukunya. Hubungi institusi pendidikan anda — atau sekurang-kurangnya lihat di laman webnya — untuk maklumat lebih lanjut.

Cuba Aplikasi Mudah Alih di Telefon dan iPad Kecil

Aplikasi Microsoft Office juga percuma di telefon pintar. Pada telefon iPhone atau Android, anda boleh memuat turun aplikasi mudah alih Office untuk membuka, membuat, dan mengedit dokumen secara percuma.

Pada tablet iPad atau Android, aplikasi ini hanya akan memungkinkan Anda membuat dan mengedit dokumen jika Anda memiliki "perangkat dengan ukuran layar lebih kecil dari 10.1 inci." Pada tablet yang lebih besar, anda boleh memasang aplikasi ini untuk melihat dokumen, tetapi anda memerlukan langganan berbayar untuk membuat dan mengeditnya.

Dalam praktiknya, ini bermaksud Word, Excel, dan PowerPoint menawarkan pengalaman penuh secara percuma di iPad Mini dan iPad 9,7 inci yang lebih tua. Anda memerlukan langganan berbayar untuk mendapatkan kemampuan menyunting dokumen iPad Pro atau iPad 10,2 inci yang lebih baru.

Sertailah Pelan Rumah Microsoft 365 Seseorang

Langganan Microsoft 365 Home dimaksudkan untuk dikongsi di antara beberapa orang. Versi $ 70 per tahun menawarkan Office untuk satu orang, sementara langganan $ 100 per tahun menawarkan Office sehingga enam orang. Anda akan mendapat pengalaman penuh, dengan PC Office untuk Windows, Mac, iPad dan peranti lain.

Sesiapa yang membayar untuk Microsoft 365 Home (sebelumnya dikenali sebagai Office 365 Home) boleh membaginya dengan sehingga lima akaun Microsoft yang lain. Sangat senang: Perkongsian dikendalikan melalui halaman "Sharing" Office di laman web akaun Microsoft. Pemilik utama akaun boleh menambahkan lima akaun Microsoft yang lain, dan setiap akaun tersebut akan menerima pautan jemputan.

Setelah bergabung dengan kumpulan itu, setiap orang dapat masuk dengan akaun Microsoft mereka sendiri untuk memuat turun aplikasi Office — seolah-olah mereka membayar langganan mereka sendiri. Setiap akaun akan mempunyai 1TB penyimpanan OneDrive yang berasingan.

Microsoft mengatakan langganan itu bertujuan untuk berkongsi di antara "rumah tangga" anda. Oleh itu, jika anda mempunyai ahli keluarga atau rakan sebilik dengan perkhidmatan ini, orang itu dapat menambahkan anda ke langganan mereka secara percuma.

Pelan Rumah pastinya merupakan tawaran terbaik jika anda akan membayar Microsoft Office. Sekiranya anda dapat membahagikan langganan $ 100 per tahun antara enam orang, itu di bawah $ 17 setiap tahun setiap orang.

By the way, Microsoft bekerjasama dengan beberapa majikan untuk menawarkan potongan harga langganan Office untuk pekerja mereka. Periksa laman web Program Penggunaan Rumah Tangga Microsoft untuk melihat apakah anda layak mendapat potongan harga.

Alternatif Microsoft Office Percuma

Sekiranya anda mencari sesuatu yang lain, pertimbangkan untuk memilih aplikasi pejabat lain. Terdapat suite pejabat sepenuhnya percuma yang sesuai dengan dokumen Microsoft Office, spreadsheet, dan fail persembahan. Berikut adalah beberapa yang terbaik:

  • LibreOffice adalah aplikasi pejabat sumber terbuka dan percuma untuk Windows, Mac, Linux, dan sistem operasi lain. Ini serupa dengan versi desktop Microsoft Office, dan bahkan dapat berfungsi dengan dan membuat dokumen Office dalam jenis fail umum seperti dokumen DOCX, spreadsheet XLSX, dan presentasi PPTX. LibreOffice berdasarkan OpenOffice. Walaupun OpenOffice masih ada, LibreOffice mempunyai lebih banyak pembangun dan kini merupakan projek yang lebih popular.
  • Apple iWork adalah koleksi aplikasi pejabat percuma untuk pengguna Mac, iPhone, dan iPad. Ini adalah pesaing Apple untuk Microsoft Office, dan ia merupakan perisian berbayar sebelum Apple membuatnya percuma. Pengguna PC Windows juga boleh mengakses versi iWork berasaskan web melalui laman web iCloud.
  • Google Docs adalah koleksi perisian pejabat berasaskan web yang mampu. Ini menyimpan fail anda di Google Drive, perkhidmatan penyimpanan fail dalam talian Google. Tidak seperti aplikasi web Microsoft Office, anda bahkan dapat mengakses Dokumen Google, Helaian, dan Slaid di luar talian di Google Chrome.

Terdapat banyak alternatif lain, tetapi ini adalah yang terbaik.

Sekiranya anda tidak mahu membayar yuran bulanan, anda masih boleh membeli salinan kotak Microsoft Office. Walau bagaimanapun, Office Home & Student 2019 berharga $ 150, dan anda hanya boleh memasangnya pada satu peranti. Anda juga tidak akan mendapat peningkatan percuma ke Office versi utama seterusnya. Sekiranya anda akan membayar Office, langganan mungkin merupakan tawaran terbaik - terutamanya jika anda dapat membahagikan pelan berbayar dengan orang lain.