Cara Mengemas kini Aplikasi Microsoft Office pada Windows 10 dan Mac

Kemas kini perisian sangat penting untuk memastikan aplikasi anda sentiasa terkini dengan ciri terkini, peningkatan prestasi, dan tampalan keselamatan. Microsoft secara berkala memberikan kemas kini untuk suite Officenya. Inilah cara untuk memeriksa dan memasang kemas kini Microsoft Office.

Perhatikan bahawa, semasa kita menggunakan Microsoft Word dalam contoh ini, anda dapat mengemas kini melalui aplikasi Office-nya.

Hidupkan Kemas Kini Automatik

Secara lalai, Microsoft secara automatik memperbarui aplikasi Office anda. Walau bagaimanapun, mungkin untuk melumpuhkan ciri ini. Sekiranya anda mematikan kemas kini automatik, kami mengesyorkan untuk mengaktifkannya semula agar anda sentiasa mempunyai versi terkini yang tersedia.

BERKAITAN: Cara Mengemas kini Google Chrome

Dayakan Kemas kini Automatik pada Windows

Untuk mengaktifkan kemas kini automatik untuk Microsoft Office pada Windows, buka Word, dan pilih tab "File".

Seterusnya, klik pilihan "Akaun" di bahagian bawah panel sebelah kiri.

Sekiranya kemas kini automatik dimatikan, anda akan melihat pesan yang menyatakan "Produk ini tidak akan dikemas kini" di bawah "Kemas kini Pejabat." Pilih butang "Kemas kini Pilihan".

Di menu lungsur turun yang muncul, pilih "Aktifkan Kemas Kini."

Microsoft Office kini akan mengemas kini secara automatik dengan setiap keluaran.

Dayakan Kemas kini Automatik pada Mac

Untuk mengaktifkan kemas kini automatik untuk Microsoft Office di Mac, buka Word, dan pilih tab "Bantuan" di bar menu sistem (bukan bar menu Word).

Di menu drop-down yang muncul, pilih "Periksa Pembaruan."

Tetingkap "Microsoft AutoUpdate" akan muncul. Sekiranya "Periksa Secara Manual" dipilih, kemas kini automatik tidak diaktifkan. Pilih "Muat turun Dan Pasang Secara Automatik."

Microsoft Office kini akan mengemas kini secara automatik dengan setiap keluaran.

Periksa dan Pasang Kemas kini secara manual

Sekiranya anda ingin memastikan Kemas kini Automatik dilumpuhkan, anda perlu memeriksa dan memasang kemas kini yang dibawa oleh Office secara manual.

Periksa dan Pasang Kemas kini pada Windows

Untuk mengemas kini Microsoft Office untuk Windows secara manual, buka Word, dan pilih tab "File".

Klik "Akaun" di bahagian bawah panel sebelah kiri.

Dari sini, pilih "Opsyen Kemas kini" di sebelah "Kemas Kini Pejabat." Di menu drop-down yang muncul, pilih "Kemas kini Sekarang". Sekiranya anda telah mematikan kemas kini, pilihan ini tidak akan muncul. Sekiranya demikian, pilih "Aktifkan Kemas Kini" terlebih dahulu dan kemudian pilih "Kemas kini Sekarang."

Microsoft kini akan memeriksa kemas kini dan memasangnya. Setelah selesai, anda akan melihat mesej yang memberitahu anda bahawa anda terkini.

Periksa dan Pasang Kemas kini pada Mac

Untuk mengemas kini Microsoft Office untuk Mac secara manual, buka Word, dan pilih tab "Bantuan" dari bar menu sistem. Sekali lagi, ini tidak dijumpai di bar menu Microsoft Word.

Di menu drop-down yang muncul, pilih "Periksa Pembaruan."

Tetingkap "Microsoft AutoUpdate" akan muncul. Di sudut kanan bawah tetingkap, anda akan melihat pilihan "Periksa Kemas Kini". Klik butang.

Office sekarang akan memberitahu anda mengenai versi terkini. Kemas kini boleh memakan masa, bergantung pada berapa banyak aplikasi Office yang perlu anda kemas kini.

Setelah kemas kini selesai, Microsoft Office akan memberitahu anda.

BERKAITAN: Cara Mengemas kini Mozilla Firefox