Cara Mengubah Halaman Utama Safari pada Mac

Secara tradisinya, laman utama adalah laman web pertama yang dimuatkan oleh penyemak imbas anda semasa anda memulakannya. Tetapi secara lalai, Safari di Mac membuka tetingkap Favorites. Sekiranya anda ingin Safari memulakan dengan laman web pilihan anda, ikuti langkah mudah ini.

Pertama, buka penyemak imbas web Safari dengan mengklik ikonnya di dermaga, dengan menggunakan Spotlight Search, atau dengan memilihnya dari folder Aplikasi macOS. Dari sana, arahkan ke halaman yang ingin anda gunakan sebagai halaman utama anda. Ia boleh menjadi laman web yang anda mahukan.

Di bar menu di bahagian atas skrin, pilih Safari> Keutamaan.

Dalam Pilihan> Umum, klik butang "Tetapkan ke Halaman Semasa". Ini mengubah halaman rumah anda ke laman web semasa yang telah dibuka oleh Safari.

Setelah mengklik butang, alamat di bidang "Homepage" akan berubah menjadi alamat halaman semasa.

Seterusnya, kami akan membuatnya sehingga anda dapat melihat halaman utama anda semasa anda membuka Safari. Dalam Pilihan> Umum, klik menu lungsur di sebelah senarai "Windows Baru Buka Dengan".

Di menu lungsur turun, pilih pilihan "Halaman Utama".

Sekiranya dikehendaki, anda boleh mengulangi langkah yang sama dengan pilihan "Tab Baru Buka Dengan". Sekiranya demikian, setiap kali anda membuka tab baru, anda akan melihat halaman utama anda.

BERKAITAN: Cara Membuka Semula Tab Tertutup dan Windows di Safari pada Mac