Aplikasi DJ Percuma Terbaik

Menjadi DJ dulu mahal. Walaupun anda tidak mempunyai kemahiran, anda mesti melabur dalam peralatan bernilai ribuan dolar untuk memulakannya. Syukurlah, teknologi telah menurunkan kos tersebut. Hari ini, anda boleh belajar untuk DJ hanya dengan beberapa dolar, walaupun secara percuma! Aplikasi berikut akan membantu meningkatkan kemahiran DJ anda - sama ada anda mahu melakukannya secara peribadi atau profesional.

Djay

Djay adalah salah satu aplikasi DJ yang paling popular dan dikenali. Antaramuka sangat mirip dengan geladak fizikal, dan anda boleh bekerja dengan dua trek pada satu masa. Untuk muzik, anda boleh menggunakan muzik yang tersimpan di telefon atau tablet atau menggunakan muzik dari Spotify. Anda memerlukan langganan Spotify premium agar dapat berfungsi dan anda perlu disambungkan ke internet walaupun anda telah menyimpan muzik di luar talian dengan Spotify. Aplikasi itu sendiri mudah digunakan dan direka untuk pemula. Sekiranya anda belum pernah menggunakan aplikasi DJ sebelumnya, Djay adalah tempat untuk memulakan.

Lihatlah Djay di Google Play Store dan iOS App Store.

Studio DJ 5

DJ Studio 5 adalah aplikasi DJ Android yang hebat dan ditujukan untuk pemula dan peminat perantaraan. Anda mendapat lapan kesan bunyi, penyamaan tiga jalur, sepuluh pad sampel yang dapat disesuaikan, satu titik petunjuk per dek, dan banyak lagi ciri lain yang menjadikannya pengalaman yang baik. Pembangun DJ Studio 5 mendakwa bahawa aplikasi tersebut tidak mempunyai batasan dan kebanyakan ciri aplikasi ini benar-benar percuma — tidak seperti aplikasi lain. Mereka mengaku memperoleh wang hanya dari kulit premium yang mereka tawarkan sebagai pembelian dalam aplikasi. Anda bahkan boleh mematikan iklan dalam versi percuma.

Anda akan menjumpai DJ Studio 5 hanya di Google Play Store.

Campuran Edjing

Edjing Mix adalah aplikasi DJ pro-level yang direka untuk kegunaan peribadi dan profesional. Aplikasi ini dirancang dengan baik dengan banyak fitur DJ dan mempunyai sokongan untuk perpustakaan tempatan anda, Deezer, SoundCloud, dan juga perkhidmatan penyimpanan awan seperti Google Drive.

Namun, ada tangkapan. Tidak semua ciri aplikasinya percuma - tetapi harganya berpatutan mengingat ciri yang dimiliki oleh aplikasinya. Sekiranya anda seorang DJ profesional atau ingin menjadi yang akan datang, anda harus mempertimbangkan aplikasi Edjing Pro ($ 8.99) kerana ia mempunyai lebih banyak ciri untuk profesional.

Edjing Mix boleh didapati di Google Play Store dan iOS App Store.

Jam Pembuat Muzik

Music Maker Jam adalah aplikasi DJ lain yang popular dengan fokus pada penciptaan muzik. Ia direka untuk penggemar dan mempunyai banyak ciri untuk mencampurkan muzik dan membuat rentak menggunakan instrumen dalam aplikasi. Anda juga boleh merakam vokal dan menambah kesan pada muzik yang anda buat. Terdapat banyak pek suara yang disertakan juga. Seperti kebanyakan aplikasi DJ percuma, terdapat banyak ciri yang perlu anda bayar dan boleh menjadi mahal. Tetapi, jika anda baru memulakan, ciri percuma lebih daripada cukup.

Anda boleh menemui Jam Pembuat Muzik di App Store Android dan App Store iOS.

Cross DJ

Cross DJ adalah aplikasi DJ yang hebat oleh Mixvibes, yang merupakan pencipta Perisian DJ profesional. Ini adalah salah satu daripada beberapa aplikasi yang merentas platform dan tersedia untuk Windows, Mac, iOS, dan Android.

Aplikasi desktop bertaraf profesional dan mempunyai pelbagai ciri, termasuk keserasian dengan perkakasan luaran. Sebaliknya, aplikasi mudah alih menawarkan ciri seperti pengesanan BPM yang tepat, pengeditan rentak grid, penyegerakan trek, lenturan nada, dan banyak lagi. Sekiranya anda mempunyai kemahiran yang baik, anda boleh membeli ciri tambahan seperti pengadun automatik, pengadun luaran, dan paket sampel sebagai pembelian dalam aplikasi.

Cross DJ bukanlah perisian yang paling murah, tetapi mempunyai ciri yang paling maju. Sekiranya anda seorang pemula, anda tidak perlu mengeluarkan wang untuk itu; aplikasi percuma mempunyai lebih daripada cukup ciri untuk memulakan anda.

Lihat Aplikasi iOS dan Android Cross DJ.

Kredit Imej: Ilkin Zeferli / Shutterstock