Cara Menghentikan Skype daripada Membuat Segalanya Yang Lain Tenang

Anda menghidupkan Skype dan tiba-tiba semua yang ada di komputer anda menjadi lebih senyap. Walaupun itu bagus untuk memastikan anda tidak melancarkan rakan persidangan video anda dengan muzik, ia juga boleh merugikan apabila ia mematikan suara yang perlu anda dengar. Teruskan membaca semasa kita menyelesaikan masalah membungkam Skype.

How-To Geek yang dihormati,

Akhir-akhir ini saya menggunakan Skype untuk bercakap dengan anak saudara saya semasa kami bermain permainan video bersama. Ia berfungsi dengan baik sebagai saluran sembang suara semasa kami bermain, tetapi ada satu ciri yang sangat menjengkelkan yang sepertinya tidak dapat saya perbaiki.

Setiap kali saya memulakan Skype, Skype nampaknya hampir membisukan semua audio lain (setiap sumber audio tetapi Skype mungkin hanya 10-20% kelantangan sebelumnya). Saya telah melihat di mana-mana menu Skype, tetapi saya tidak dapat menemui satu perkara pun yang menunjukkan apa-apa jenis kawalan terhadap kesan pelembapan kelantangan ini.

Saya boleh membuka Windows Volume Mixer dari baki sistem secara manual dan bermain-main dengan setiap kawalan kelantangan individu untuk setiap sumber audio individu tetapi itu adalah 1) kesakitan yang besar dan 2) hanya sementara kerana yang kedua saya mematikan Skype dan memulakannya sekali lagi kemudian semua isipadu berkurang secara automatik.

Apa yang memberi? Bagaimana saya membetulkannya?

Yang benar,

Terlalu Senyap

Sebab anda tidak dapat menemui sebarang tetapan di Skype untuk mengawal penyesuaian volume penyapu yang berlaku ketika anda menjalankan Skype secara bersamaan dengan aplikasi penghasil suara lain (seperti permainan video anda) adalah kerana sebenarnya Skype tidak melakukan penyesuaian.

Windows secara automatik mengenali Skype sebagai alat komunikasi sembang audio / video dan, secara lalai, menganggap bahawa apabila alat komunikasi aktif, anda ingin semua bunyi sistem lain disenyapkan agar keduanya dapat mendengar pasangan anda dengan lebih jelas dan tidak memilikinya bunyi meletupkan mikrofon anda dan membuat banyak gangguan dan bunyi latar.

Namun, dalam aplikasi anda, anda mungkin ingin mendengar bunyi permainan (memakai fon kepala untuk mengasingkan suara dari mikrofon sangat sesuai di sini)  dan orang yang anda ajak bual. Untuk menyesuaikan perkara, kita harus menuju ke Panel Kawalan Windows.

Navigasikan ke Panel Kawalan -> Perkakasan dan Suara -> Suara dan kemudian pilih tab Komunikasi (anda juga boleh melompat ke tetapan Suara dengan mengetik mmsys.cpl di kotak dialog jalankan).

Secara lalai Windows secara automatik menyesuaikan kelantangan suara lain sebanyak 80% (sangkaan anda bahawa suaranya 10-20% kelantangan sebelumnya cukup baik). Anda boleh memilih agar suara hanya dikurangkan sebanyak 50%, untuk diredam sepenuhnya, atau agar Windows tidak melakukan apa-apa.

Dalam keadaan anda, sangat sesuai untuk mengaturnya agar tidak melakukan apa-apa dan kemudian, jika anda mendapati bunyi tertentu terlalu kuat, anda boleh membuka Volume Mixer dan membuat penyesuaian kecil jika perlu.

Ada soalan berteknologi? Hantarkan e-mel kepada kami di [email protected] dan kami akan berusaha sebaik mungkin untuk menjawabnya.