Cara Membebaskan Seseorang di Instagram

Apabila anda menyekat seseorang di Instagram, anda tidak lagi dapat melihat siaran orang itu, dan dia juga tidak akan dapat berinteraksi dengan profil anda. Sekiranya anda ingin membatalkan keputusan ini, anda boleh menyahsekat seseorang di Instagram pada bila-bila masa.

Bebaskan Seseorang Dari Profil Instagramnya

Cara termudah untuk menyahsekat seseorang adalah dengan melayari profil Instagram orang itu. Ini berfungsi sama ada anda menggunakan aplikasi Instagram untuk iPhone atau Android, atau Instagram di web.

Walaupun anda telah menyekat seseorang, anda masih boleh mencari profilnya dan mengunjunginya pada bila-bila masa. Oleh itu, pertama, buka profil yang ingin anda nyahsekat.

BERKAITAN: Cara Menyekat Seseorang di Instagram

Daripada butang "Ikuti" atau "Mengikuti", anda akan melihat butang "Buka blokir"; ketiknya.

Ketuk "Nyahsekat" sekali lagi di kotak pengesahan.

Instagram kemudian akan memberitahu anda bahawa profilnya tidak dapat disekat, dan anda boleh menyekatnya semula pada bila-bila masa; ketik "Ketepikan." Anda masih tidak akan melihat catatan di profil orang itu sehingga anda meleret ke bawah untuk memuat semula halaman.

Buka sekatan Seseorang dalam Tetapan Instagram Anda

Sekiranya anda tidak ingat pegangan Instagram seseorang yang anda blokir, atau ia diubah, anda boleh mengakses senarai semua profil yang telah anda blokir dari halaman Tetapan profil Instagram anda.

Untuk melakukan ini, buka aplikasi Instagram, dan kemudian ketuk ikon Profil anda di bar alat bawah.

Seterusnya, ketik butang Menu tiga baris di sudut kanan atas profil anda.

Ketik "Tetapan."

Dalam "Tetapan", pilih "Privasi".

Akhirnya, ketik "Akaun yang Disekat".

Anda sekarang akan melihat senarai setiap profil yang telah disekat. Untuk membuka blokir seseorang, ketuk "Buka blokir" di sebelah akaun itu.

Sahkan tindakan anda dengan mengetuk "Buka blokir" sekali lagi pada pop timbul.

Anda kini dapat melihat catatan dan Kisah orang itu dalam suapan anda sekali lagi. Sekiranya terdapat lebih banyak orang yang ingin anda nyahsekat, ulangi prosesnya.

Sekiranya anda mahu, anda juga boleh menyahsekat seseorang, tetapi mematikan siaran dan Cerita mereka untuk menyembunyikannya dari suapan Instagram anda.

BERKAITAN: Cara Membisukan Seseorang di Instagram