Cara Memeriksa sama ada Seseorang Menyekat Anda di Instagram

Instagram tidak memberitahu anda apabila seseorang menyekat anda. Sekiranya anda mempunyai kecurigaan mengganggu seseorang yang belum lama anda dengar, berikut adalah bagaimana anda dapat memeriksa sama ada mereka telah menyekat anda di Instagram.

Anda mungkin menemui beberapa alat pihak ketiga yang mengiklankan bahawa mereka akan memberitahu anda apabila seseorang menghalangi anda, tetapi alat itu hampir tidak pernah berfungsi.

Jadi, apa yang berlaku? Beberapa karya detektif kuno yang bagus. Ikuti langkah seterusnya untuk membuat kesimpulan jika anda telah disekat di Instagram.

Mari mulakan dengan mencari. Buka aplikasi Instagram pada telefon bimbit iPhone atau Android anda dan kemudian ketuk ikon "Cari" untuk pergi ke halaman "Jelajah".

Di sini, ketik bar "Cari". Cuba cari pemegang akaun Instagram orang itu. Sekiranya anda tidak dapat menemui pengguna, ini mungkin bermaksud bahawa mereka telah menyekat anda.

Satu cara untuk mengetahui sama ada anda telah disekat adalah dengan mencari jalan ke halaman profil mereka di aplikasi Instagram. Sekarang, anda jelas tidak dapat sampai di sana dari carian.

Tetapi anda boleh melakukannya dari komen lama atau dari perbualan DM Instagram. Sekiranya anda dapat melihat pemegang Instagram atau ikon mereka, ketiknya. Tindakan ini akan membuka profil mereka.

Sekarang, jika Instagram mengatakan sesuatu seperti "Akaun Ini Peribadi", itu bermaksud bahawa mereka beralih ke akaun peribadi dan mereka mengeluarkan anda sebagai pengikut. Anda boleh mencuba mengikuti mereka lagi untuk mendapatkan rahmat yang baik.

Tetapi jika aplikasi Instagram mengatakan sesuatu seperti "Belum Ada Catatan" dan tidak menunjukkan bio profil atau maklumat pengikutnya, itu bermakna anda disekat. Mungkin juga menunjukkan sepanduk yang bertuliskan "Pengguna Tidak Ditemui."

Anda juga boleh mengesahkannya dengan melayari profil Instagram orang itu di web. Sekiranya anda mengingati ID Instagram mereka, tambahkan di hujung pautan “www.instagram.com/(username)”.

Sekiranya Instagram memberitahu anda bahawa halaman itu tidak ada, mereka mungkin telah menyekat anda atau mereka mungkin telah menghapus profil mereka.

Satu maklumat mungkin tidak cukup untuk difahami, tetapi jika anda mengikuti semua langkah di atas dan anda tidak dapat mengakses profil mereka, ini mungkin bermaksud anda telah disekat.

Sekiranya anda ingin benar-benar yakin, anda boleh meminta rakan untuk mencari pemegang Instagram mereka. Sekiranya rakan anda dapat mengakses profil mereka (sama ada awam atau peribadi) dan anda tidak boleh, tentu saja anda telah disekat.

Ingin memberi mereka rasa ubat sendiri? Anda juga boleh menyekat seseorang di Instagram.

BERKAITAN: Cara Menyekat Seseorang di Instagram