Cara Memindahkan Fortnite ke Folder, Drive atau PC Lain

Pelancar Epic hanya membolehkan anda memindahkan Fortnite dengan menyahpasang dan memuat turunnya semula. Inilah cara memindahkan Fortnite ke folder lain atau menyalinnya ke PC lain — tanpa muat turun 32 GB.

Sandarkan Folder Fortnite Anda

Pertama, anda perlu membuat salinan sandaran folder Fortnite anda. Lakukan pemasangan C:\Program Files\Epic Games\Fortnitesecara lalai, jadi anda mungkin akan menemuinya di sana. Navigasi ke folder itu di tetingkap Explorer.

Klik kanan folder "Fortnite" dan pilih "Salin" untuk menyalinnya ke papan keratan anda.

Tampal salinan folder Fortnite ke lokasi lain. Sebagai contoh, jika anda merancang untuk memindahkan Fortnite dari pemacu C: ke pemacu D: anda, anda mungkin mahu menampalnya ke pemacu D: anda. Sekiranya anda merancang untuk memindahkan Fortnite dari satu PC ke PC yang lain, tampal folder Fortnite ke pemacu USB luaran.

Jangan segera menyalin folder Fortnite ke lokasi yang anda mahukan. Sebagai contoh, jika anda ingin memasang Fortnite ke D: \ Epic Games \ Fortnite, jangan segera menyalin folder di sana. Sebaliknya, pertimbangkan untuk menyalinnya ke D: \ Sementara \ Fortnite buat masa ini.

Tunggu proses penyalinan fail selesai sebelum meneruskan.

Nyahpasang Fortnite

Dengan salinan sandaran fail Fortnite yang disimpan dengan selamat di lokasi lain, kini anda boleh menyahpasang Fortnite dari lokasi asalnya.

Langkah ini hanya diperlukan jika anda ingin mengeluarkan Fortnite dari lokasinya sekarang - sebagai contoh, jika anda ingin memindahkan Fortnite ke pemacu lain di PC anda. Sekiranya anda hanya ingin menyalin fail pemasangan Fortnite ke PC lain, anda boleh melangkau langkah ini.

Untuk menyahpasang Fortnite dari PC anda, buka aplikasi Epic Games Launcher. Pilih Perpustakaan anda di panel kiri, klik gear tetapan pada lakaran kecil Fortnite, dan pilih "Nyahpasang"

Klik "Nyahpasang" untuk mengesahkan. Ini akan membuang fail Fortnite dari lokasi asalnya.

Mula Memasang Fortnite ke Lokasi Baru

Seterusnya, anda akan memulakan pemasangan Fortnite biasa. Dalam aplikasi Epic Games Launcher, pilih Perpustakaan anda dan klik butang "Pasang" untuk Fortnite.

Sekiranya anda memindahkan Fortnite ke PC baru, muat turun dan pasang Epic Games Launcher, log masuk dengan akaun pengguna anda, dan kemudian mulakan memasang Fortnite.

Pilih lokasi pemasangan yang anda mahukan dan klik "Pasang." Contohnya, jika anda ingin memindahkan Fortnite ke D: \ Epic Games \ Fortnite, pilih lokasi tersebut. Sekiranya anda hanya mahu memasang Fortnite ke lokasi pemacu C: normal pada PC baru, biarkan pilihan lalai dipilih.

Anda mesti memilih folder kosong di sini. Sekiranya anda cuba menunjukkan pelancar ke folder Fortnite yang ada, anda akan melihat mesej ralat.

Batalkan Muat turun dan Tutup Pelancar

Epic Games Launcher akan mula memuat turun Fortnite. Tunggu proses "Memulakan" selesai. Apabila teks "Memasang" muncul, klik "X" di bawah Fortnite untuk membatalkan muat turun.

Tutup tetingkap Epic Games Launcher dengan mengklik "X" di sudut kanan atas tetingkap untuk meneruskan.

Alihkan Sandaran Fortnite Anda ke Lokasi Muat Turun Baru

Anda kini mempunyai folder Fortnite baru yang kebanyakan kosong di lokasi muat turun baru. Contohnya, jika anda mula memasang Fortnite to D: \ Epic Games \ Fortnite, anda mempunyai folder di sana.

Pindahkan atau salin folder sandaran Fortnite ke folder root baru. Dalam contoh ini, kami memindahkan folder sandaran Fortnite ke D: \ Epic Games. Kandungan folder Fortnite lama bergabung dengan kandungan folder Fortnite baru.

Sekiranya anda dimaklumkan terdapat fail dengan nama yang sama, klik "Ganti fail di tempat tujuan." Ini akan menimpa fail muat turun yang tidak lengkap dengan fail dari sandaran anda.

Mulakan semula Pelancar dan Teruskan Pemasangan

Anda hampir selesai. Buka Epic Games Launcher sekali lagi dan klik pilihan "Resume" di bawah Fortnite.

Epic Games Launcher akan mengimbas direktori Fortnite, menyedari bahawa anda sudah mempunyai fail, dan melangkau memuat turunnya. Bar kemajuan "Mengesahkan" perlahan-lahan akan meningkat seiring Peluncur Permainan Epik mengesahkan semua fail sudah ada dan tidak rosak. Ini bukan muat turun.

Sekiranya terdapat masalah, status akan berubah menjadi "Memuat turun", dan pelancar akan memuat turun pengganti untuk fail yang hilang, usang, atau rosak.

Fortnite kini akan dipasang di lokasi baru, sedia untuk dimainkan.

Anda boleh menyimpan fail permainan Fortnite anda pada sandaran USB luaran dan menggunakan kaedah ini untuk memasang Fortnite dengan cepat pada PC baru tanpa muat turun yang besar. Peluncur masih perlu memuat turun kemas kini yang dikeluarkan sejak anda membuat sandaran, jadi anda mungkin mahu mengemas kini dengan kerap.