Cara Membuat Komputer Anda Tekan Kekunci Setiap X Saat

Adakah anda perlu menekan butang setiap beberapa saat, atau setiap beberapa minit? Mungkin anda sedang bermain permainan video dan anda sedang menunggu item, atau anda mempunyai alasan lain. Walau bagaimana pun, inilah cara untuk menjadikan PC anda melakukannya secara automatik.

Anda perlu memulakan dengan memuat turun dan memasang AutoHotkey, yang merupakan bahasa skrip ringkas yang membolehkan anda membuat skrip yang mudah. Setelah anda melakukannya, klik kanan di mana sahaja dan pilih Baru -> Skrip AutoHotkey.

Setelah selesai, tampalkan yang berikut ke dalam skrip:

#Berterusan

Tekan TheKey:

Skrip ringkas ini akan menunggu setiap 30 minit dan menekan Spacebar. Anda boleh menyesuaikan nombor 1800000 di atas dengan jumlah milisaat yang diperlukan. Jadi, sebagai contoh, jika anda mahu ia berjalan setiap 2 minit, anda akan menggunakan 60 saat * 2 minit * 1000 milisaat = 120000 milisaat.

(Amaran: Jangan tetapkan bilangan milisaat yang sangat rendah. Contohnya, jika anda menetapkan masa ke 10 milisaat, skrip akan menekan Spacebar seratus kali sesaat, yang boleh menyebabkan masalah yang jelas.)

Simpan nama fail seperti apa sahaja yang anda mahukan, dan kemudian klik dua kali padanya untuk menjalankannya.

Anda juga dapat mengirim hotkey lain atau sebilangan besar aksara hanya dengan mengubah baris Kirim, {Space} ke yang lain — anda secara harfiah dapat menaip beberapa huruf yang ingin anda kirimkan, atau anda dapat menggunakan beberapa kunci khas pada dokumentasi AutoHotkey halaman. Sebagai contoh, untuk membuatnya menghantar perkataan "malas" dan kemudian tekan bar ruang, anda boleh menggunakan:

Hantar, malas {Space}

Saya tidak begitu pasti anda mahu menggunakannya, tetapi itulah yang menjadikan skrip sangat menyeronokkan.