Cara Menghapus Komen di Instagram

Tidak ada yang menyengat seperti typo di internet. Sekiranya anda secara tidak sengaja menulis sesuatu yang anda lebih suka mengambilnya semula atau anda ingin membuang komen orang lain yang tersisa di siaran anda, berikut adalah cara menghapus komen Instagram di iPhone, Android dan di web.

Padamkan Komen Instagram pada iPhone dan Android

Mulakan dengan membuka aplikasi "Instagram" pada iPhone atau peranti Android anda dan kemudian cari siaran Instagram yang dimaksudkan. Setelah membuka aplikasi Instagram, anda boleh pergi ke bahagian Pemberitahuan untuk mencari komen terkini yang tersisa di siaran anda.

Semasa anda melihat siaran, ketik ikon Komen (ikon gelembung ucapan) untuk melihat setiap komen yang berkaitan dengan siaran.

Di sini, cari komen (anda sendiri atau orang lain) yang ingin anda padamkan.

Sekiranya anda menggunakan iPhone, geser ke kiri pada komen untuk menunjukkan pilihan.

Di sini, ketik ikon Tong Sampah untuk menghapus komen.

Sekiranya anda menggunakan telefon pintar Android, ketik dan tahan komen untuk memilihnya.

Kemudian, ketuk ikon Tong Sampah yang terdapat di bar alat atas untuk menghapus komen.

Anda akan melihat sepanduk di bahagian atas skrin yang memaklumkan bahawa komen telah dihapuskan. Sekiranya anda berubah pikiran, anda mempunyai beberapa saat untuk mengetuk butang "Urungkan" untuk memulihkan komen.

Padamkan Komen Instagram Dalam Talian

Laman web Instagram untuk desktop semakin baik setiap hari. Sekiranya anda gemar menggunakan Instagram di komputer anda, anda akan gembira mengetahui bahawa anda juga boleh menghapus komen dari sini.

Buka laman web Instagram di penyemak imbas anda, tentu saja, dan kemudian klik pada siaran untuk mengembangkannya. Anda sekarang akan melihat bahagian Komen di sebelah kanan.

Cari komen yang ingin anda hapus dan arahkan kursor ke atasnya. Kemudian, klik pada butang "Menu tiga titik".

Dari sini, pilih pilihan "Padam".

Komen akan dipadam dengan serta-merta dari siaran.

BERKAITAN: Cara Menggunakan Instagram di Web Dari Komputer Anda