Cara Melumpuhkan Ikon Kepala Sembang Facebook Messenger pada Android

Anda tahu apa yang sejuk? Permesejan segera dengan rakan, keluarga dan rakan sekerja. Anda tahu apa yang menjengkelkan? Muka mereka melayang di atas semua yang lain di telefon anda. Dan begitulah keadaannya dengan Facebook Messenger — berikut adalah cara mematikan ikon wajah terapung di Android.

Ciri itu sendiri disebut "Ketua Bual," dan sepertinya idea yang baik - neraka, mungkin ada yang  menyukainya  . Bagus! Kami suka bahawa anda suka mereka. Tetapi jika anda berada di kem "tidak suka" dan hanya mahu menyingkirkan mereka, kami telah melindungi anda. Terdapat dua cara yang boleh anda lakukan: jika anda hanya ingin membuang kepala yang melayang di skrin anda untuk sementara waktu, anda boleh menolaknya. Tetapi jika anda tidak pernah mahu melihat Ketua Sembang lain selama anda hidup, anda boleh mematikannya sepenuhnya.

Mari mulakan dengan yang terakhir, kerana itu masuk akal.

Cara Melumpuhkan Ketua Sembang Facebook Messenger

Anda akan mematikan Ketua Sembang dari tetingkap Messenger utama. Anda boleh sampai ke sana dengan hanya membuka aplikasi Messenger atau dengan mengetuk mana-mana Ketua Sembang terbuka (yang membawa anda ke Messenger).

Di aplikasi Messenger, lihat ikon kecil itu dengan wajah cantik anda sendiri di sudut kanan atas? Ketik itu.

Tatal ke bawah sehingga anda melihat entri "Head Chat", dan kemudian matikan slaid kecil itu. Sekarang, anda boleh menjalani kehidupan tanpa Kepala Chat.

Cara Mengetepikan Ketua Sembang

Sekiranya semua yang anda ingin lakukan adalah menyingkirkan Kepala yang sedang berkeliaran, jangan risau - itu mudah. Cukup ambil dan tarik ke X di bahagian bawah. Seperti:

Poof!  Hilang - sekurang-kurangnya sehingga masa berikutnya orang menghantar mesej kepada anda.