Chromebook Terbaik Yang Boleh Anda Beli, Edisi 2017

Walaupun pernah dianggap sebagai barang baru oleh banyak peminat teknologi, Chromebook telah keluar dari cetakan "hanya penyemak imbas" dan menjadi komputer riba yang sah. Mereka adalah mesin ringan penuh ciri yang dapat melakukan semua yang  perlu dilakukan oleh  kebanyakan pengguna. Yang terbaik, mereka lebih selamat dan selalunya lebih berpatutan daripada pertandingan.

Kerana mereka telah mendapat populariti seperti itu, ada banyak Chromebook yang dapat dipilih pada ketika ini. Tidak ada kekurangan pilihan, dari peranti kedai murah dan murah hingga segmen premium mewah. Walaupun itu adalah perkara yang baik, sukar juga untuk mencari yang sesuai untuk anda. Oleh itu, kami telah memilih krim tanaman semasa dengan pelbagai harga untuk membantu anda mempersempit carian itu.

Adakah Chromebook Sesuai untuk Saya?

Sebelum kita melihat beberapa Buku 'terbaik di pasaran hari ini, ada rintangan besar yang perlu anda lompat: adakah Chromebook merupakan pilihan yang sesuai untuk anda?

Ringkasnya: ia bergantung.

Anda perlu melihat dengan lebih dekat bagaimana anda sebenarnya menggunakan komputer anda untuk membuat panggilan tersebut. Soalan terbesar, saya fikir, adalah: adakah anda tinggal di penyemak imbas? Sekiranya Chrome adalah aplikasi yang paling kerap anda gunakan dan 95+ peratus yang anda lakukan di komputer berputar di sekitar Chrome, maka ya — Chromebook akan berfungsi dengan sangat baik untuk anda. Terdapat lebih banyak kemungkinan aplikasi berasaskan Chrome untuk merangkumi lima peratus keperluan pengkomputeran anda yang lain, tetapi sekali lagi, itu adalah sesuatu yang perlu anda buat sedikit kajian.

Separuh lagi adalah perkakasan. Fikirkan periferal anda atau apa sahaja yang anda pasangkan ke komputer. Sebilangan besar pencetak dan pengimbas akan berfungsi dengan sempurna di luar kotak dengan Chromebook, tetapi anda tidak akan dapat melakukan perkara tertentu — seperti menyegerakkan data iPhone anda ke cakera keras tempatan, misalnya. Tiada iTunes bermaksud tidak ada akses tempatan, yang boleh menjadi pemutus perjanjian bagi beberapa pengguna.

Begitu juga, dan ini mungkin berlaku tanpa disebutkan (tetapi saya tetap melakukannya), anda harus menjaga harapan anda. Anda tidak akan melakukan penyuntingan video atau gambar tegar pada Chromebook. Perisian tidak hanya terhad untuk ini, tetapi sebenarnya tidak banyak cara untuk perisian sekarang. Jangan salah faham - tweak gambar kecil semestinya mungkin (dan bahkan mudah) pada Chromebook, tetapi jika anda melakukan ini  dengan banyak , maka anda mungkin ingin mencari di tempat lain.

Pada asasnya, jika anda akan membelanjakan lebih dari $ 500 untuk komputer riba, anda mungkin lebih baik mencari di jajaran mesin Windows yang paling rendah — sekali lagi, anda harus menjaga harapan anda ketika datang ke komputer riba. kuasa mentah, tetapi mereka sekurang-kurangnya akan lebih serba boleh.

Dengan kata-kata itu, Chromebook pasti memenuhi ceruk lain di pasaran elektronik yang tidak ada antara kita tahu yang kita mahukan sehingga Google mengatakan kita dapat memilikinya. Komputer riba ini adalah barisan mesin produktiviti yang terjangkau dan tahan lasak yang boleh keluar dengan pantas dari beg bimbit atau beg galas, segera bangun dari tidur, dan meminta kita menaip atau meleret dalam beberapa saat.

Dan dalam pengalaman saya, jika Chromebook  adalah sesuai untuk anda, anda akan benar-benar menyukainya.

Chromebook Terbaik dengan Anggaran (Sub $ 300)

Terdapat banyak Chromebook yang berpatutan di luar sana — ada yang serendah $ 99! Oleh itu, anda mendapat apa yang anda bayar dengan harga bawah $ 150, jadi kecuali jika anda  benar-benar ingin menghabiskan anggaran, saya akan mengesyorkan menjauhkan diri dari segmen pasaran itu. Apabila berkaitan dengan Chromebook anggaran, perbelanjaan lebih banyak memerlukan banyak. Berikut adalah arena sub- $ 300 yang terbaik.

ASUS Chromebook Flip C101: $ 299

Apabila berkaitan dengan Chromebook anggaran, ASUS Flip C101 mungkin akan menjadi raja — semestinya demikian, kerana ini adalah penerus Flip C100 tahun lalu. ASUS telah melakukan pekerjaan yang sangat baik untuk mengekalkan kos di mana masuk akal — sebagai contoh, C101 menggunakan pemproses Rockchip yang sangat menjimatkan dan dapat menyelesaikan tugas dengan baik. Dipasangkan dengan RAM 4GB, ia tahan dengan baik untuk tugas sehari-hari. ASUS juga tahu dengan tepat di mana  tidak boleh memotong sudut: kualiti binaan. Untuk harganya, C101 mempunyai casis aluminium padat yang mengejutkan dan keseluruhan keseluruhan yang kuat.

Dan ia juga lebih daripada sekadar Chromebook - reka bentuk 10.1 inci yang boleh ditukar dan kemampuannya untuk menjalankan aplikasi Android menjadikannya pengganti tablet yang sangat baik juga. Diakui, itu agak besar ketika dalam mode tablet, tetapi jika anda tidak memiliki tablet atau ingin mengganti dan menua unit, anda dapat dengan mudah membunuh dua burung dengan satu batu dengan hanya merebut C101.

Satu-satunya tempat di mana C101 mungkin kekurangan pengguna adalah ukuran paparannya. Panel sentuh 10.1 inci (pada resolusi paparan 1280 × 800) mungkin menjadikannya sukar untuk digunakan sebagai komputer riba sepenuh masa — terutama bagi pengguna dengan penglihatan yang kurang sempurna.

ASUS Flip C101 boleh didapati di Amazon dengan harga $ 299. Sekiranya anda ingin menjimatkan sedikit wang, anda juga boleh memilih C100 tahun lalu dengan harga sekitar $ 260, yang mempunyai pemproses Rockchip yang sedikit lebih perlahan tetapi komponen yang serupa.

Chromebook Acer R11: $ 199-299

Sekiranya anda mencari Chromebook yang boleh ditukar dengan skrin yang sedikit lebih besar, jangan cari lebih jauh daripada Acer R11. Chromebook 11,6 inci ini dapat memasuki mod tablet penuh (bersama dengan akses penuh ke Google Play Store untuk aplikasi Android), tetapi masih dapat dengan mudah menggunakan kunci pemukulan dan memasang di spreadsheet jika itu yang anda perlukan.

Cangkang plastiknya tidak menjerit "Saya alat anggaran premium!" seperti yang dilakukan oleh cangkang aluminium C100 / 101, tetapi ia membungkus perkakasan yang sedikit lebih kuat di bawah tudung — pemproses Intel Celeron N3150 akan membantu mengurangkan kelambatan, membiarkan anda melakukan lebih banyak perkara dalam masa yang lebih sedikit. Saya tidak mengenali sesiapa yang tidak dapat menghargainya.

Panel sentuh 1366 × 768 R11 seharusnya memberikan ketegangan mata sedikit lebih sedikit daripada paparan C100, memandangkan ia bukan sahaja resolusi sedikit lebih rendah (pada paksi menegak, bagaimanapun), tetapi memasangkannya dengan paparan yang lebih besar di tempat pertama.

Terdapat dua varian R11, bergantung pada keperluan anda: satu dengan RAM 2GB dan satu dengan RAM 4GB. Saya selalu mengesyorkan yang terakhir, terutama kerana ia hanya $ 20 lebih tinggi daripada model 2GB. Mudah mendapat duit syiling tambahan.

Anda boleh mendapatkan Acer Chromebook R11 dari Amazon.

Chromebook Pertengahan dan Premium Terbaik ($ 300 +)

Chromebook anggaran bagus dan sesuai dengan kehidupan kebanyakan orang — jika anda tidak memerlukan komputer riba, pemandangan anggaran adalah tempatnya. Tetapi jika anda mencari lebih banyak kuasa, paparan yang lebih besar, dan mesin keseluruhan yang lebih baik yang dapat mengisi kekosongan komputer riba, senarai di bawah merangkumi Chromebook yang sesuai dengan bil.

Saya memutuskan untuk menggabungkan Chromebook pertengahan dan premium ke dalam kategori yang sama untuk satu sebab utama: bergantung pada pilihan yang anda buat, setiap mesin ini boleh berjalan dengan baik. Sebagai contoh, terdapat beberapa versi HP Chromebook 13 yang berbeza, dari harganya dari $ 499 hingga $ 819. Model tahap kemasukan adalah peranti jarak pertengahan yang mantap, tetapi jika menaikkannya ke (dan di atas) model $ 599, anda mempunyai mesin Chrome OS premium.

Selain dari yang jelas - skrin yang lebih besar, kualiti pembuatan premium, dan lain-lain - perbezaan yang paling ketara yang anda dapati dalam barisan premium ini adalah apa yang ada di bawahnya: pemproses dan RAM. Walaupun cip berasaskan ARM yang terdapat di Chromebook yang paling murah dapat menyelesaikan tugas untuk banyak orang, pemproses yang lebih maju yang terdapat di 'Buku yang akan anda lihat di bawah memuatkan pukulan yang jauh lebih besar. Walaupun banyak dari mereka masih menggunakan cip ARM, ini bukan dari jenis telefon pintar di komputer anda — ini sering dirancang dari awal dengan mempertimbangkan Chromebook. Itu bermaksud mereka dibuat untuk meningkatkan tenaga sambil tetap tenang — anda tahu, apa yang anda mahukan dalam komputer riba. Dan tentu saja, cip mudah alih Intel yang digunakan dalam Chromebook adalah yang sama seperti yang anda dapati di banyak komputer riba Windows semasa,dan prestasi yang sudah mengagumkan akan semakin meningkat apabila anda memasukkannya ke dalam Chromebook ringan.

Selanjutnya, masalah RAM masih dimainkan di sini, sama seperti pada PC yang lebih tradisional. Ringkasnya, semakin banyak RAM yang anda miliki, semakin banyak tugas yang dapat anda jalankan pada masa yang sama. Sekiranya anda seperti saya, tidak ada masalah untuk membuka 20+ tab Chrome pada satu masa — yang boleh menjadi banyak hanya pada RAM 4GB, sebab itulah saya sangat mengesyorkan untuk lebih melihat sesuatu dengan 8GB. Tetapi, sebaliknya, jika anda jenis tab dua hingga tiga, 4GB seharusnya lebih daripada cukup.

Acer Chromebook 15 (Model 2017): $ 399

Sekiranya anda mencari Chromebook yang lebih besar yang menawarkan wang yang  luar biasa  untuk anda, Chromebook Acer 15 sememangnya tidak diragukan lagi.

Chromebook yang baru direka bentuk semula untuk 2017 ini adalah salah satu 'Buku terpanas di tempat kejadian, dan penampilan dan nuansa premium menjadikannya salah satu pembelian terbaik yang boleh anda buat sekarang di ruang ini.

Ia mempunyai aluminium build, layar sentuh HD penuh 15,6 inci, RAM 4GB, dan storan 32GB. Ia dikuasakan oleh pemproses Intel Pentium N4200, yang membuat banyak perkara mengejutkan sepanjang masa.

Ia juga membungkus sepasang port USB-C — keduanya dapat digunakan untuk mengecas (!) - bersama dengan dua port USB 3.0 dan pembaca media. Mungkin juga buat yang terbaik dari chasis yang lebih besar, dan Acer melakukannya dengan Chromebook 15.

Walaupun ia tidak mempunyai reka bentuk yang boleh ditukar seperti kebanyakan yang lain dalam senarai ini, ia  tidak  menawarkan sokongan untuk aplikasi Android, yang menambah lebih nilai kepada Chromebook yang telah menawarkan banyak untuk wang.

Anda boleh membeli Chromebook 15 sekarang di Best Buy dengan harga $ 399, walaupun anda juga dapat menjualnya dengan harga serendah $ 350. Perjanjian hebat.

Acer Chromebook 14 for Work: $ 480

Sekiranya anda mencari komputer riba Chrome OS yang rajin, lakukan semua yang tidak akan merosakkan bank, Acer Chromebook 14 for Work boleh menjadi huckleberry anda ... dengan anggapan anda tidak mencari komputer riba yang boleh ditukar untuk digunakan juga sebagai tablet. Perlu juga diperhatikan bahawa Chromebook 14 for Work adalah satu-satunya Chromebook dalam senarai ini yang tidak menjalankan aplikasi Android (dan mungkin tidak akan pernah). Itu pasti perkara yang perlu dipertimbangkan.

Walau bagaimanapun, jika anda hanya memerlukan OS Chrome dan tidak lebih dari itu, Chromebook 14 for Work adalah tenaga kerja. Ia membekalkan pemproses Intel Core i3 dan 8GB RAM - spesifikasi hampir tidak pernah terjadi sebelumnya untuk Chromebook, tetapi terutama pada harga ini. Paparan 14-inci berjalan pada resolusi 1080p penuh, yang semestinya cukup tajam.

Ia juga sedikit lebih mantap daripada Chromebook lain dalam senarai ini, kerana ia mempunyai perlindungan Gorilla Glass, serta perutean dalaman yang menyalurkan cecair dari komponen dan melalui dua lubang di bahagian bawah sekiranya sesuatu tertumpah di dalamnya. Itu kemas.

Terakhir, ia mempunyai satu port USB Type-C untuk pengecasan dan pemindahan data, serta dua port USB A 3.0 bersaiz penuh. Seperti yang saya katakan, jika anda mencari Chromebook yang dicuba dan benar yang akan merangkumi sebahagian besar pertandingan, Chromebook 14 sekurang-kurangnya harus membuat senarai pendek anda.

Anda boleh mengambilnya dari Amazon dengan harga $ 480.

ASUS Flip C302: $ 499 +

Sebagai pendatang baru CES 2017, Flip C302 adalah saudara Flip C100 / 101 yang lebih besar dan lebih hebat. Mesin cantik ini mengambil semua perkara hebat mengenai C100 / C101 - reka bentuk aluminium dan boleh tukar - dan membawanya menjadi faktor bentuk 12.5 inci yang lebih besar. Terdapat dua versi yang masing-masing menggunakan pemproses Intel Core m3 dan m7.

Tidak seperti beberapa pilihan premium lain di sini, ASUS memilih untuk tetap menggunakan resolusi paparan FHD (1920 × 1280), yang secara jujur ​​mungkin adalah yang terbaik — semakin sedikit piksel, prestasi dan hayat bateri yang lebih baik akan anda perolehi. Walaupun saya yakin panel QHD itu bagus, saya akan secara terbuka mengakui bahawa mereka mungkin terlalu banyak pada paparan yang agak kecil. Saya sedar terdapat banyak pendapat mengenai perkara ini, jadi saya akan berhenti di situ.

Untuk mengimbangi resolusi paparan yang relatif lebih rendah, C302 memang mempunyai beberapa ciri unik lain, seperti sensor cahaya ambien. Sama seperti telefon anda, paparan C302 secara automatik akan menyesuaikan kecerahan sesuai dengan pencahayaan di dalam bilik - ciri yang memang bagus untuk dimiliki, saya rasa. Ia juga mempunyai papan kekunci lampu latar, yang mana unit Samsung sangat mengejutkan (dan mengecewakan).

Harga untuk Flip C302 akan bermula pada $ 499 untuk model Core m3 dengan hanya 4GB RAM, tanpa kata berapa banyak model m7 / 8GB akan dijalankan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai C302, pergi ke sini, atau pergi ke sini untuk membeli model m3 / 4GB dari Amazon. Sekali lagi, kami akan mengemas kini apabila lebih banyak maklumat mengenai model m7 / 8GB tersedia.

Samsung Chromebook Plus / Pro: $ 449 / $ 549

Satu lagi kumpulan pendatang baru CES, duo ini adalah sepasang mesin jahat. Kedua-dua model Pro dan Plus mempunyai spesifikasi perkakasan yang hampir sama, termasuk panel sentuh 2400 × 1600 12.3 inci, RAM 4GB, penyimpanan 32 GB, dan stylus yang sangat menyerupai S Pen Samsung yang terkenal.

Mengapa stylus? Oleh kerana kedua-dua mesin yang boleh ditukar ini "dibina untuk Google Play Store." Sama seperti alat tukar lain dalam senarai ini, ini adalah komputer riba dan tablet dalam satu dengan akses penuh ke Play Store Android, dan dengan harga hanya 2.38 paun sebenarnya cukup ringan untuk menampung tagihan.

Perbezaan utama antara model Pro dan Plus adalah pemproses: Plus dilengkapi dengan pemproses ARM hexa-core yang direka oleh Samsung, sementara Pro membungkus cip Intel Core m3. Harga yang pertama akan masuk pada $ 449, dan yang terakhir masuk pada harga $ 549.

Walaupun kedua-dua model Pro dan Plus kelihatan padat, terdapat beberapa perkara yang harus ditampar Samsung di pergelangan tangan: tidak ada pilihan RAM 8GB, menghadkan kedua-dua peranti kepada penyimpanan 32 GB, dan tidak ada papan kekunci dengan lampu latar. Ini adalah Chromebook premium yang direka untuk memberikan pengalaman premium, yang sukar dilakukan dengan spesifikasi terhad. Namun, pemproses harus membantu memberikan pengalaman yang lebih baik daripada Chromebook yang lebih kecil dan lebih berpatutan yang kami lihat di atas, jadi memang begitu.

Anda boleh membeli kedua-dua peranti dari Amazon: Chromebook Plus, Chromebook Pro.

Chromebook Ultra-Premium Terbaik: Buku Pixel Google: $ 999- $ 1650

Sekiranya anda mencari Chromebook teratas, Google Pixelbook pasti jawapannya. Model paling rendah menggunakan pemproses Intel Core i5, RAM 8GB, dan storan 128 GB. Model hujung teratas sedikit gila dengan Core i7, 16GB RAM, dan storan 512GB yang besar - boleh dikatakan lebih daripada satu yang benar-benar diperlukan dalam Chromebook.

Tetapi ini adalah cara Google untuk menjadikan Chromebook premium. Kesesuaian dan kemasannya adalah premium dari atas ke bawah, dengan Pixelbook dengan casis 10.3mm yang sangat nipis. Ia direka masuk dan keluar untuk faktor bentuk yang boleh ditukar, mempunyai akses penuh ke Play Store untuk aplikasi Android, dan menjanjikan jangka hayat bateri sehingga 10 jam. Sungguh, itu binatang.

Tidak seperti Samsung Chromebook Pro / Plus, Pixelbook juga memiliki stylus pen yang tersedia, yang disebut Pixelbook Pen. Alat tambah $ 100 ini sedikit lebih besar dan lebih membebankan daripada stylus Pro / Plus, namun kerana ukuran pensilnya lebih besar, dan tidak ada tempat di / dalam komputer riba untuk menyimpannya. Dengan kata lain, ia hanya mengambang. Tanda harganya $ 99 juga mempersoalkan berapa banyak yang sebenarnya anda  perlukan seperti fungsi di atas Chromebook yang sudah mahal, tetapi jika anda bermimpi menulis di paparan komputer anda, maka pilihan itu tersedia untuk anda.

Sekiranya anda mempunyai telefon bimbit Pixel, Pixelbook juga akan menawarkan ciri unik yang tidak jelas apakah ia akan datang ke Chromebook lain: penambatan segera. Pada dasarnya, apabila digabungkan dengan telefon Pixel, Pixelbook akan secara langsung dan secara automatik mengikat (melalui Bluetooth) ke telefon ketika berada jauh dari Wi-Fi, yang memungkinkan untuk menggunakan sambungan data yang tersedia untuk selalu terhubung. Yang  menggerunkan . Tetapi seperti yang saya katakan, ini mungkin atau mungkin tidak datang ke telefon dan Chromebook lain — hanya masa yang akan diketahui.

Sekiranya anda menggunakan Chromebook ultra-premium ini, anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat atau membuat pesanan awal dari Google atau Amazon, bermula dari $ 1000. Pixelbook juga akan tersedia dalam rangkaian runcit seperti Best Buy bermula pada 31 Oktober jika anda lebih suka terlebih dahulu.

Sekiranya anda menggunakan komputer riba baru dan menganggap Chromebook sebagai mesin anda yang seterusnya, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk membuat lompatan itu. Semua ciri premium yang terdapat pada Chromebook moden ini menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk hampir semua orang, terutama bagi mereka yang mahukan kesederhanaan yang hebat dan sistem yang selamat dan terkini. Untuk apa yang berbaloi, saya telah memilih ASUS Flip C302 sebagai komputer riba utama saya (buat masa ini, bagaimanapun; Pixelbook sangat menggoda) - ia mempunyai keseimbangan ciri dan harga terbaik untuk penulis ini.