Cara Memulihkan Kata Laluan Snapchat yang Terlupa

Pengurus kata laluan membantu anda dengan menyimpan kata laluan kompleks yang sukar untuk diingat. Sekiranya anda terlupa kata laluan Snapchat, anda tidak dapat memulihkan kata laluan yang sama, tetapi cukup mudah untuk memulihkan akaun anda dengan menetapkan semula kata laluan anda ke sesuatu yang baru.

Sama ada anda terlupa kata laluan Snapchat anda, atau mengesyaki orang lain mengubahnya tanpa kebenaran anda, Snapchat menawarkan cara yang cukup mudah untuk memulihkan akaun anda. Dan apa yang kita bicarakan di sini adalah memulihkan akaun anda sekiranya anda terlupa kata laluan anda. Menukar kata laluan Snapchat anda sedikit berbeza — ketika itulah anda mengetahui kata laluan semasa anda, tetapi hanya ingin menukarnya menjadi yang baru.

Tetapkan Semula Kata Laluan Anda Dari Laman Web

Pertama, kunjungi laman web Snapchat dan klik pautan "Lupa Kata Laluan".

Di halaman seterusnya, ketik e-mel yang dikaitkan dengan akaun Snapchat anda, dan kemudian klik butang "Kirim".

Anda mungkin perlu melakukan pemeriksaan keselamatan cepat untuk membuktikan bahawa anda manusia. Setelah selesai, klik butang "Seterusnya".

E-mel akan dihantar kepada anda dengan pautan untuk menetapkan semula kata laluan anda.

Apabila anda menerima e-mel, klik pautan yang disediakan untuk menetapkan semula kata laluan anda.

Ketik kata laluan baru anda (dan buatlah kata kunci yang kuat), ketik sekali lagi untuk mengesahkan, dan kemudian klik butang "Tukar Kata Laluan".

Setelah kata laluan anda diubah, anda perlu masuk semula ke akaun anda di mana-mana peranti di mana anda menggunakan akaun tersebut.

Tetapkan Semula Kata Laluan Anda Dari Aplikasi

Menetapkan semula kata laluan anda dari aplikasi Snapchat semudah itu. Kami menggunakan versi Android untuk contoh kami di sini, tetapi ia berfungsi hampir sama pada iPhone atau iPad.

Buka aplikasi Snapchat, dan kemudian ketuk butang "Log In".

Seterusnya, ketik nama pengguna atau alamat e-mel anda, dan kemudian ketik pautan "Lupa Kata Laluan Anda".

Anda mempunyai pilihan untuk menerima kod pengesahan melalui pesanan teks SMS ke telefon anda atau menggunakan alamat e-mel anda untuk menetapkannya semula. Menggunakan alamat e-mel anda berfungsi dengan cara yang sama ketika menetapkan semula kata laluan anda di laman web dan, kerana kita membahasnya di bahagian sebelumnya, kita akan melihat pilihan "Melalui Telefon" di sini.

Anda perlu membuktikan bahawa anda bukan robot (seperti robot lupa kata laluan mereka!), Dan kemudian tekan butang "Teruskan".

Ketik nombor telefon yang ada pada file, dan kemudian ketuk butang "Teruskan".

Anda boleh menghantar kod kepada anda melalui SMS atau mendapatkan panggilan automatik. Kedua-dua kaedah serupa, tetapi kami akan memilih untuk menerima kod melalui SMS.

Sebaik sahaja anda mendapatkan kod, masukkan ke dalam medan yang disediakan, dan kemudian ketuk butang "Teruskan".

Pada skrin seterusnya, anda dapat membuat kata laluan baru untuk melindungi akaun anda. Ketik kata laluan baru anda (ingat untuk membuatnya sebagai kata kunci yang kuat dan selamat), dan kemudian ketuk butang "Teruskan"

Itu sahaja yang ada! Anda berjaya memulihkan dan menetapkan semula kata laluan Snapchat anda.