Cara Menunjukkan Kalendar Google di Outlook

Mempunyai beberapa kalendar dengan janji temu yang berbeza pada setiap satu adalah jalan pasti untuk menggandakan tempahan dan pertengkaran dengan seseorang yang anda jengkelkan. Dapatkan lebih teratur dan lebih dipercayai dengan melanggan Kalendar Google anda di Outlook.

Untuk melakukan ini, anda memerlukan Kalendar dan Outlook Google (yang cukup jelas), tetapi anda tidak memerlukan plug-in, add-in, extensions, atau alat pihak ketiga. Baik Google dan Microsoft menyokong format iCal, yang walaupun namanya tidak ada hubungannya dengan Apple dan, sebenarnya, adalah kependekan dari "iCalendar." Ini adalah standard terbuka untuk pertukaran kalendar dan penjadualan maklumat antara pengguna dan komputer yang sudah ada sejak akhir 1990-an. Ini bermaksud anda boleh melanggan mereka jika anda mempunyai pautan yang betul, yang merupakan kaedah yang akan kami gunakan di sini.

Tunjukkan Kalendar Google di Outlook

Kerana kita akan menunjukkan Kalendar Google di Outlook, kita perlu mendapatkan pautan dari Kalendar Google terlebih dahulu. Log masuk ke akaun Google anda dan pergi ke Kalendar Google. Setelah anda berada di sana, klik pada tiga titik di sebelah kalendar dan kemudian klik "Tetapan dan Perkongsian."

Tatal ke bawah sehingga anda sampai ke bahagian "Alamat rahsia dalam format iCal". Klik pautan untuk menyorotnya, dan kemudian salin menggunakan Ctrl + V atau dengan mengklik kanan dan memilih "Salin" dari menu.

Sekarang anda perlu menambahkan pautan ini ke Outlook, jadi buka Outlook, dan pergi ke kalendar anda. Klik kanan pilihan "Kalendar Bersama" dan kemudian pilih Tambah Kalendar> Dari Internet

Tampal alamat iCal rahsia anda dari Kalendar Google ke dalam kotak teks dan kemudian klik "OK."

Di tetingkap pengesahan, klik "Ya."

Dan itu sahaja; Kalendar Google anda sekarang akan dipaparkan di Outlook. Anda boleh bertindih dengan kalendar anda - seperti yang anda boleh dengan kalendar bersama lain - dengan mengklik anak panah pada tab.

Dan sekarang anda dapat melihat kedua kalendar, dengan janji temu dalam pelbagai warna, di satu tempat.

Kelemahannya ialah anda masih perlu menguruskan janji temu di Kalendar Google, tetapi sebarang perubahan yang anda buat di sana akan dikemas kini di sini sama seperti kalendar bersama yang lain.