Cara Menonton Video YouTube Selaras dengan Rakan Anda

Menonton video YouTube lucu lebih baik dengan rakan-rakan, tetapi jika rakan-rakan anda yang suka YouTube tinggal separuh jalan di seluruh negara, masih ada cara untuk menikmati video kucing itu bersama.

Kini, kaedah yang paling jelas (namun tidak terlalu mudah) adalah menghubungi atau menghantar mesej kepada rakan anda dan memberi mereka pautan ke video YouTube. Kemudian, entah bagaimana anda boleh menekan butang main pada masa yang sama - dan harap ia berfungsi dengan baik.

Nasib baik, ada banyak perkhidmatan dan aplikasi yang tersedia yang menjadikan proses menonton video YouTube bersama rakan menjadi proses yang mudah dan diperkemas. Kumpulan kegemaran kami adalah ShareTube. Ini percuma dan mudah digunakan, tidak memerlukan pendaftaran untuk apa-apa, dan anda bahkan boleh membuat barisan yang dapat ditambahkan oleh rakan anda, serta mencari video langsung dari antara muka ShareTube.

BERKAITAN: Tube Adakah YouTube Tanpa Perhatian Mencuri Kekacauan

Untuk memulakan, pergi ke halaman utama ShareTube. Ketikkan nama untuk "bilik" anda, kemudian klik butang "Buat Bilik".

Pada skrin seterusnya, ketik nama pengguna dan tekan Enter pada papan kekunci anda.

Seterusnya, anda ingin menjemput rakan anda untuk turut serta. Terdapat bahagian jemputan kecil di sudut kanan atas di mana anda boleh Tweet atau hantar ke Facebook. Sekiranya anda hanya mahukan URL ke ruangan tersebut, klik ikon Twitter dan salin pautan dalam tweet. Agak menjengkelkan, tetapi tidak ada yang terlalu membebankan.

Apabila rakan anda mendapat pautan dan bergabung dengan ruangan, tindakan itu boleh dimulakan. Anda boleh mencari video YouTube atau menampal di pautan video YouTube jika anda mengetahuinya. Video pertama mula dimainkan secara automatik. Anda boleh terus mencari dan menambahkan video YouTube ke dalam barisan walaupun video sedang dimainkan.

Terdapat juga fungsi sembang di sebelah kanan di mana anda boleh menambahkan reaksi anda dan berbual dengan rakan anda semasa video YouTube dimainkan.

Sekiranya anda lebih suka mempunyai kemampuan sembang video, ada perkhidmatan bernama Gaze yang serupa dengan ShareTube, tetapi juga membolehkan anda berbual video dengan rakan anda semasa anda menonton video YouTube. Namun, Gaze tidak membenarkan anda mencari video di antara muka, dan juga tidak membolehkan anda membuat barisan.