Cara Membatalkan Langganan Disney + Anda

Sama ada anda mendaftar untuk percubaan tujuh hari Disney + atau diberi keahlian selama setahun dari Verizon secara percuma, berikut adalah cara untuk membatalkan langganan anda sebelum anda harus mula membayar perkhidmatan streaming.

Mulakan dengan melayari laman web Disney + di komputer atau telefon pintar anda. Dari sana, log masuk ke akaun anda.

Catatan:  Anda akan dibawa ke laman web Disney + jika anda cuba membatalkan rancangan anda dari aplikasi mudah alih Android, iPhone, atau iPad. Lebih pantas bermula dari penyemak imbas web.

Pengguna desktop kini harus memilih profil pemegang akaun.

Arahkan kursor ke foto avatar anda di sudut kanan atas tetingkap dan kemudian pilih pilihan "Akaun" dari menu pop timbul.

Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas mudah alih di telefon atau tablet, setelah log masuk, anda perlu menatal ke bahagian bawah halaman dan mengetuk pautan "Urus Akaun".

Cari tajuk "Langganan" berhampiran bahagian bawah halaman. Pilih pautan "Butiran Pengebilan" untuk meneruskan.

Klik atau ketuk pautan "Batalkan Langganan" di bahagian "Disney + Langganan".

Akhirnya, jika anda pasti mahu membatalkan langganan Disney + anda, pilih butang "Pembatalan Lengkap" berwarna merah yang besar. Pilih butang "Tidak, Kembali" untuk mengekalkan perkhidmatan streaming.

Apabila anda memilih untuk membatalkan langganan Disney +, anda mengekalkan akses ke akaun anda sepanjang baki tempoh pengebilan anda. Setelah pembatalan anda berlaku, anda boleh mengaktifkan semula perkhidmatan penstriman dan mendapatkan kembali akses ke filem dan rancangan TV Disney kegemaran anda.

BERKAITAN: Cara Beralih dari Disney + ke Disney + Bundle dengan Hulu dan ESPN +