Cara Mendapatkan Widget Cuaca & Jam HTC Sense di Android

Sistem operasi Android telah menghasilkan beberapa reka bentuk ikonik. Salah satu yang paling terkenal dari awal Android adalah widget HTC Sense Weather & Clock. Sekiranya anda mengingati widget klasik ini, anda boleh menggunakannya hari ini di telefon pintar Android anda.

Anda tidak memerlukan telefon HTC untuk menggunakan widget ini. Pembangun pihak ketiga telah membuat semula widget HTC Weather & Clock untuk digunakan oleh sesiapa sahaja. Yang perlu anda buat ialah memuat turunnya dari Google Play Store.

Sense Flip Jam & Cuaca

Widget pertama yang akan kami cuba disebut "Sense Flip Clock & Weather". Yang ini dimodelkan berdasarkan versi awal widget HTC Sense. Pasang aplikasi pada peranti Android anda dari Play Store dan buka untuk memulakan.

Pertama, anda perlu memberi kebenaran lokasi aplikasi untuk memaparkan cuaca. Ketik "OK."

Berikan aplikasi pilihan anda kebenaran untuk meneruskan. Sekiranya anda mahukan widget selalu menampilkan cuaca yang paling tepat, anda harus masuk ke menu Tetapan anda dan memberi izin kepada aplikasi untuk mengakses lokasi anda sepanjang masa.

Anda sekarang akan melihat antara muka aplikasi cuaca yang cukup biasa, tetapi apa yang kita cari adalah widget. Pergi ke skrin utama telefon atau tablet anda dan ketuk dan tahan di tempat kosong untuk memunculkan menu.

Bergantung pada pelancar skrin utama yang anda gunakan, menu mungkin kelihatan berbeza. Cari "Tambah Widget" atau "Widget" dan pilih.

Tinjau senarai widget dan cari "Sense Flip Clock & Weather". Terdapat sebilangan besar ukuran widget untuk dipilih. Ketik dan tahan yang anda mahu gunakan.

Seret widget ke tempat yang anda mahukan di skrin utama dan lepaskan untuk meletakkannya di tempatnya.

Jam & Cuaca Sense V2 Balik

Widget seterusnya yang akan kami cuba disebut "Sense V2 Flip Clock & Weather." Yang ini dimodelkan selepas versi widget HTC Sense yang kemudian. Ia kelihatan lebih moden.

Pasang aplikasi dari Google Play Store dan buka untuk memulakan.

Seperti widget sebelumnya, kita perlu memberikannya akses lokasi untuk memaparkan cuaca. Ketik "OK" untuk meneruskan.

Pilih kebenaran akses lokasi pilihan anda.

Ikuti langkah-langkah dari widget sebelumnya untuk pergi ke layar utama, buka menu "Widget", cari "Sense V2 Flip Clock & Weather", dan lepaskan di skrin utama telefon pintar atau tablet anda.

Itu sahaja yang ada! Sekarang anda mempunyai beberapa nostalgia Android klasik di skrin utama anda.