Ninite Memasang Semua Program Windows Kegemaran Anda Sekaligus

Sekiranya anda melakukan pemasangan Windows dengan bersih, memasang apl kegemaran anda sekali lagi memakan masa dan menjengkelkan. Ninite akan memasang aplikasi kegemaran anda dalam satu operasi semasa anda berjalan dan melakukan sesuatu yang lebih menggembirakan.

Ninite adalah perkhidmatan hebat yang dibuat oleh dua pengaturcara di San Francisco yang percaya bahawa memasang perisian tidak memerlukan kerja. Mudah digunakan dan mempunyai banyak pilihan aplikasi freeware dan sumber terbuka. Cukup pilih aplikasi yang ingin anda pasang, muat turun pemasang Ninite all-in-one, kemudian pergi dan buat sesuatu yang menyeronokkan semasa ia melakukan semua kerja untuk anda. Perkhidmatan ini memasang perisian dengan tetapan lalai dan mengatakan "tidak" kepada crapware tambahan (seperti bar alat penyemak imbas) yang mungkin cuba dipasang oleh pemasang. Ninite bahkan tidak dipasang pada sistem anda, anda hanya menggunakan mandiri yang dapat dijalankan untuk memulakan pemasangan proses.

Menggunakan Ninite

Pergi ke laman Ninite dan pilih aplikasi perisian yang ingin anda pasang.

Setelah anda membuat pilihan, klik pada butang Dapatkan Ninite Anda di bahagian bawah senarai.

Muat turun fail pemasang Ninite.

Kemudian klik dua kali untuk melancarkannya.

Sekarang berjalan pergi dan pergi ke kedai kopi, minum bir, bermain Xbox atau apa sahaja yang anda mahu lakukan itu lebih menyenangkan daripada memasang banyak program. Skrin kemajuan dipaparkan semasa memuat turun dan memasang program pilihan anda.

Apabila anda kembali, anda akan melihat skrin selesai.

Anda akan melihat ikon program yang anda pasang di desktop dan di menu permulaan. Laluan dan tetapan pemasangan lalai dipilih secara automatik untuk anda tanpa crapware sama sekali. Sekarang anda boleh menikmati menggunakan aplikasi kegemaran anda dengan sedikit usaha dari pihak anda. Ia tidak mungkin lebih mudah, begitu mudah bahkan Nenek dapat melakukannya.

Ninite malah menawarkan program pemeriksa kemas kini dengan harga $ 10 setahun yang secara berkala memeriksa kemas kini ke semua program yang disokong oleh Ninite, jadi anda tidak perlu mengemas kini semuanya secara manual.