Cara Berkongsi Skrin Anda dalam Mesyuarat Zum

Oleh kerana majoriti tenaga kerja global sekarang bekerja dari jauh, keperluan untuk persidangan video meningkat — dan begitu juga populariti Zoom. Dalam panggilan Zum, anda akhirnya perlu berkongsi skrin dengan peserta. Ini caranya.

Kongsi Skrin Anda Semasa Panggilan

Sebagai tuan rumah panggilan Zum, anda boleh berkongsi skrin anda pada bila-bila masa. Semasa panggilan, pilih butang "Share Screen" di bahagian bawah tetingkap.

Sebagai alternatif, gunakan kekunci pintasan Alt + S (Command + Shift + S untuk Mac) pada Windows 10.

Anda sekarang akan berada di tab "Asas" pada tetingkap pilihan skrin kongsi. Di sini, anda boleh memilih skrin mana yang ingin anda kongsi (jika anda tersambung ke beberapa monitor), aplikasi tertentu yang sedang dibuka (seperti Word, Chrome, Slack, dll.), Atau Papan Tulis.

Setelah memilih skrin yang ingin anda bagikan, klik butang "Kongsi" di sudut kanan bawah tetingkap.

Untuk menghentikan perkongsian skrin, klik butang "Hentikan Bagikan" berwarna merah di bahagian atas skrin yang sedang anda bagikan. Sebagai alternatif, gunakan kekunci pintasan Alt + S (Command + Shift + S untuk Mac).

Membolehkan Peserta Berkongsi Skrin Mereka

Oleh kerana peningkatan trend Zoombombing yang baru, kami mengesyorkan agar panggilan Zoom anda seaman mungkin. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, mungkin perlu untuk membolehkan peserta berkongsi skrin mereka.

Semasa pertemuan, pilih anak panah di sebelah "Share Screen" di bahagian bawah tetingkap. Dari menu yang muncul, pilih "Opsyen Perkongsian Lanjutan."

Tetingkap "Opsyen Perkongsian Lanjutan" akan muncul. Di sini, anda boleh memilih siapa yang dapat berkongsi skrin mereka, kapan mereka dapat berkongsi skrin mereka, dan berapa banyak peserta yang dapat berkongsi layar mereka pada masa yang sama.

Itu sahaja yang diperlukan untuk berkongsi skrin anda dalam mesyuarat Zoom!