Cara Menonton atau Menstrim Olimpik 2018 Dalam Talian (Tanpa Kabel)

Walaupun terdapat kemajuan dalam teknologi streaming selama bertahun-tahun, menonton Sukan Olimpik selain TV dengan langganan kabel masih sukar. Teruskan membaca kerana kami menunjukkan cara untuk memperbaiki Olimpik anda tanpa perlu mendaftar untuk mendapatkan rancangan kabel.

Bagaimana Liputan Sukan Olimpik Dikendalikan di AS dan Luar Negara

Jadi mengapa menyaksikan Olimpik adalah satu cabaran? Kerana di mana sahaja anda berada di dunia, seseorang biasanya mempunyai hak eksklusif untuk menyiarkan Sukan Olimpik di wilayah anda, dan betapa fleksibelnya pengaturan itu sangat bergantung pada kedua-dua perjanjian dengan syarikat individu yang berkaitan dengan rangkaian pemegang hak dan organisasi Olimpik .

Di AS, NBC membayar  sejumlah besar wang untuk memegang hak penyiaran domestik eksklusif untuk Olimpik (lebih dari 4 bilion dolar untuk mempertahankan hak penyiaran tersebut melalui permainan 2020). Akibatnya, mereka mempunyai kawalan sepenuhnya terhadap bagaimana Olimpik ditunjukkan di Amerika Syarikat. (Pembaca di negara lain yang ingin menonton liputan Olimpik melalui kabel atau siaran tempatan harus merujuk kepada senarai penyiar Olimpik 2018 yang bermanfaat ini di seluruh dunia.)

Dari segi sejarah, ini sangat menyakitkan bagi orang yang ingin menonton liputan melalui perkhidmatan penstriman, kerana sebarang pilihan penstriman yang digunakan oleh NBC hanyalah liputan separa, ditangguhkan berjam-jam dari peristiwa sebenar, atau kedua-duanya. Walau bagaimanapun, pada tahun 2016, siaran dan penstriman NBC diselaraskan untuk pertama kalinya dalam sejarah, dan 2018 akan sama. Tapi tunggu! Anda tidak bebas dan jelas. Walaupun NBC akhirnya mendapatkan permainan streaming mereka sehingga standard abad ke-21, anda masih mendapat akses ke siaran langsung (dalam penyemak imbas web atau melalui aplikasi streaming NBC) jika anda mempunyai bukti kelayakan pelanggan dari penyedia kabel atau satelit. Comcast, syarikat kabel, memiliki NBC, jadi ini tidak mungkin akan berubah dalam masa terdekat.

Sekiranya anda mempunyai langganan kabel atau satelit (atau anda boleh meminjam bukti kelayakan masuk dari rakan atau saudara yang bersimpati) anda boleh menonton liputan Olimpik masa nyata di NBCOlympics.com, aplikasi streaming Sukan NBC rasmi untuk Android, iOS, atau Windows anda peranti telefon, atau dengan memuat turun aplikasi NBC Sports di kotak Apple TV, Android TV, atau Roku anda. Walau bagaimanapun, secara realistik, anda mungkin berada di sini kerana anda adalah salah satu daripada jutaan pemotong tali yang menemui satu perkara yang sebenarnya mereka mahu tonton secara langsung.

Oleh itu, apa yang harus anda lakukan sekiranya anda ingin menonton Sukan Olimpik tanpa mendaftar untuk rancangan kabel? Mari lihat pilihan anda untuk mendapatkan Olimpik anda secara percuma.

Pilihan Satu: Selaraskan Dengan Antena Digital

Sekiranya anda menjalani diet Netflix dan perkhidmatan penstriman lain yang tetap, ada kemungkinan anda benar-benar mengikuti sepenuhnya dari pasaran televisyen siaran masa nyata. Namun, sekarang adalah masa yang tepat untuk menyambung semula kerana anda akan dapat liputan Olimpik berkualiti HD secara percuma terima kasih kepada siaran luar siaran NBC tempatan anda.

BERKAITAN: Cara Mendapatkan Saluran TV HD Secara Percuma (Tanpa Membayar Kabel)

Yang anda perlukan hanyalah televisyen anda, antena televisyen yang baik, dan sedikit kesabaran untuk menyesuaikan antena agar penerimaan optimum.

Sebenarnya, jika anda tinggal di rumah atau pangsapuri lama yang mempunyai antena udara kuno yang diikat pada cerobong (atau seumpamanya), anda berada dalam kedudukan yang baik untuk mengambil saluran HDTV jarak jauh tanpa usaha sama seperti anda sudah mempunyai antena berkualiti di laman web. Sekiranya anda benar-benar ingin keluar, anda boleh membina DVR anda sendiri untuk merakam Olimpik, kemudian keluarkan iklan secara automatik.

Walaupun anda tidak akan mendapat setiap minit liputan Olimpik dengan cara ini (kerana ada yang disiarkan dari stesen kabel saudari NBC, seperti Amerika Syarikat, dan acara lain tidak disiarkan di mana sahaja melainkan dalam talian), anda akan mendapat upacara pembukaan dan penutupan sebagai serta semua acara utama sepanjang bulan ini Sukan Olimpik sedang berlangsung.

Siaran NBC sering kali terasa seperti rancangan TV realiti daripada siaran sukan, dengan dokumentari setengah jam mengenai peserta tertentu diikuti dengan beberapa minit sukan sebenar. Dan sangat sedikit acara yang disiarkan secara langsung, dengan NBC lebih memilih untuk menyiarkan acara perdana dalam slot waktu perdana tanpa mengira bila ia sebenarnya berlaku. Tetapi walaupun dengan kekurangan ini, antena HD memberi anda gambaran yang terbaik tanpa memerlukan sedikit pun.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai penggunaan antena untuk menarik siaran melalui udara, lihat panduan lengkap kami di sini.

Pilihan Dua: Langgan Perkhidmatan Streaming TV Langsung

Anda tidak memerlukan kabel untuk menonton stesen kabel pada tahun 2018: terdapat pelbagai perkhidmatan "di atas" yang membolehkan anda menonton stesen TV kabel dalam talian dengan harga yang rendah. Dalam banyak kes, pilihan termurah akan memberi anda akses ke kebanyakan saluran yang anda perlukan untuk Sukan Olimpik  dan akses ke aplikasi Sukan NBC yang dijelaskan di atas. Lebih baik lagi: tidak ada kontrak, jadi anda boleh membatalkan perkhidmatan ini ketika Olimpik berakhir.

NBC menyiarkan sebahagian besar acara besar di stesen TV rangkaiannya, menyiarkan sesuatu dari Olimpik secara berterusan di NBCSN, dan kadang-kadang menyiarkan siarannya di beberapa stesen lain yang dimilikinya: USA Network, CNBC, dan NBCSN. Akses ke semua saluran ini akan membolehkan anda menonton apa sahaja yang anda mahukan, dan dengan kebanyakan perkhidmatan anda dapat menyelesaikannya dengan aplikasi NBC Sports. Berikut adalah senarai perkhidmatan yang menawarkan saluran ini, bersama dengan harga untuk pakej termurah yang menawarkannya.

BERKAITAN: Apa itu Sling TV, dan Bolehkah Ia Mengganti Langganan Kabel Anda?

  • Sling TV, yang berfungsi dengan baik di kebanyakan platform, mengenakan $ 25 sebulan untuk pakej "Blue", yang merangkumi NBC, NBCSN, dan USA. CNBC dan MSNBC adalah sebahagian daripada tambahan "Berita Tambahan" $ 5 / bulan, dan acara akan disiarkan sesekali di sana. Sling TV juga memberi anda akses ke aplikasi NBC Sports, jadi anda boleh menonton apa sahaja di sana.
  • Playstation Vue, yang berfungsi hebat untuk pemilik Playstation, mengenakan bayaran $ 30 sebulan untuk pakej "Access Slim", yang merangkumi semua saluran NBC nasional yang berkaitan. Playstation Vue tidak memberi anda akses ke aplikasi NBC Sports.
  • YouTubeTV berharga $ 35 sebulan, dan merangkumi semua saluran NBC yang berkaitan. Ini juga memberi anda akses ke aplikasi NBC Sports.
  • DirecTV Now mengenakan bayaran $ 35 sebulan untuk pakej "Live a Little", yang merangkumi semua saluran NBC nasional yang berkaitan. Ini juga memberi anda akses ke aplikasi NBC Sports
  • Hulu TV berharga $ 40 sebulan, dan merangkumi semua saluran NBC nasional yang relevan. Ini juga memberi anda akses ke aplikasi NBC Sports.

Nilai terbaik untuk wang anda di sini mungkin Sling TV, tetapi kebanyakan perkhidmatan ini akan berjaya. Sekiranya anda ingin menonton semua Sukan Olimpik, ini mungkin merupakan pilihan terbaik anda, kerana yang berikutnya adalah lebih teknikal.

Pilihan Tiga: Menipu Lokasi Anda untuk Menonton Liputan Olimpik Antarabangsa

Sekiranya anda tidak mendaftar untuk membuat rancangan kabel, mengganggu paman anda untuk log masuk DirectTV, atau memasang antena untuk menonton siaran melalui udara, maka di manakah ia meninggalkan anda? Ini membuat anda berada di posisi di mana anda perlu melintasi perbatasan, secara digital, ke tanah dengan pemandangan Olimpik yang kurang ketat.

Walaupun liputan Olimpik AS terkubur di bawah birokrasi dan perjanjian pengiklanan, di negara-negara seperti Kanada dan England, Olimpik disiarkan di stesen televisyen awam, CBC dan BBC. Anda boleh mendapatkan liputan CBC Olimpik di sini, dan liputan Olimpik BBC di sini.

Liputan, walaupun percuma, disekat secara geografis (setiap perjanjian dengan jawatankuasa Olimpik, sama seperti liputan NBC di AS) dan hanya alamat IP yang berasal dari dalam negara masing-masing yang dapat mengaksesnya. Tiada IP Kanada? Tiada penstriman PJK. IP anda bukan dari dalam United Kingdom? Anda tidak bernasib baik menonton kandungan di BBC.

Nasib baik untuk anda, kami, dan semua orang lain yang hanya ingin mendapatkan tontonan Olimpik yang baik (dan percuma!), Adalah mustahil untuk menyembunyikan identiti anda di internet dan nampaknya berasal dari lokasi lain.

Untuk mencapai tujuan tersebut, anda perlu menggunakan urutan pilihan dan keberkesanan, baik Rangkaian Peribadi Maya (VPN), proksi penyemak imbas web, atau perkhidmatan penyembunyian DNS. Anda semestinya mengharapkan untuk membayar perkhidmatan yang boleh dipercayai dan cukup pantas untuk menyokong penstriman sumber streaming asing secara berterusan. Tetapi, anda akan membayar jauh lebih sedikit daripada sebulan kabel, jadi masih merupakan pilihan yang bagus.

BERKAITAN: Sambungkan Penghala Rumah Anda ke VPN untuk Memintas Penapisan, Penapisan, dan Banyak Lagi

Perkara penting untuk difahami adalah bahawa kaedah penyamaran, baik itu VPN, proksi, atau perkhidmatan DNS, harus dikonfigurasikan untuk mana-mana peranti yang anda ingin menggunakannya pada  atau  di peringkat penghala untuk merangkumi semua peranti di rangkaian rumah anda.

Sekiranya anda dan isteri anda, misalnya, ingin menonton liputan Olimpik kegemaran anda di komputer riba anda yang berasingan, anda boleh mengkonfigurasi setiap komputer riba untuk menyambung ke perkhidmatan VPN, atau anda boleh mengkonfigurasi penghala rumah anda untuk merutekan semua lalu lintas rangkaian rumah anda melalui VPN. Ingatlah itu semasa kami membincangkan pilihan anda.

Perlu juga diperhatikan bahawa penyiar antarabangsa sentiasa berusaha untuk menghentikan pengguna daripada melewati blok geografi mereka, dan ada kemungkinan penyelesaian yang berfungsi suatu hari untuk berhenti bekerja pada hari berikutnya.

Terowong ke Negara Lain Dengan VPN

Teknik yang paling berkesan adalah menggunakan penyedia VPN untuk mengubah semula sambungan anda ke negara lain. Teknik ini sangat berkesan kerana sejauh pelayan jarak jauh, semua lalu lintas ke dan dari sambungan anda berasal dari titik keluar jauh. Oleh itu, jika anda berada di AS dan anda ingin menonton siaran langsung di laman web BBC, anda memerlukan penyedia VPN dengan node keluar di suatu tempat di UK.

Memilih dan menyiapkan VPN berada di luar ruang lingkup artikel ini, tetapi penyelesaian premium kegemaran kami adalah StrongVPN (anda dapat melihat cadangan lain dalam panduan kami untuk memilih VPN terbaik). Kami tidak fikir proses penyediaan untuk StrongVPN terlalu sukar, tetapi jika anda ditangguhkan, anda selalu dapat menggunakan TunnelBear. Mereka menawarkan versi percuma, yang bagus untuk ujian, tetapi tidak mengharapkan 500MB percuma yang mereka lontarkan kepada anda akan bertahan lama jika anda menstrim video - anda perlu membayar untuk salah satu peringkatnya yang lebih tinggi. Betul, bagaimanapun, setiap VPN dengan simpul keluar di UK atau Kanada harus berfungsi.

Tonton Melalui Proksi

BERKAITAN: Apakah Perbezaan Antara VPN dan Proksi?

Walaupun VPN menangkap keseluruhan sambungan internet anda dan mengarahkannya melalui terowong yang dienkripsi, proksi berfungsi berdasarkan setiap aplikasi. (Sekiranya anda ingin melihat lebih mendalam mengenai perkara ini, anda boleh membaca secara mendalam mengenai perbezaan di sini.)

Proksi adalah beg campuran yang besar apabila berkualiti. Bukan hanya sukar untuk mencari proksi yang baik di awalnya (proksi telah banyak digantikan oleh VPN pada masa ini) tetapi sukar untuk mencari proksi yang baik yang mempunyai simpul keluar di mana anda memerlukannya dan dapat menangani banyak beban streaming video. Selanjutnya, anda biasanya terhad untuk menggunakan penyemak imbas web anda kerana aplikasi video streaming tidak akan menyokong penggunaan proksi.

Dari pengalaman kami menggunakan proksi untuk menonton liputan Olimpik asing semasa Sukan Olimpik Musim Sejuk 2014, kualiti aliran CBC / BBC melalui proksi setara dengan kandungan RealPlayer era 2000 yang disiarkan melalui modem 56k. Dengan kata lain, sama sekali tidak dapat ditonton kecuali anda menikmati buffering setiap 5 saat.

Yang mengatakan: Proxmate, proksi premium yang hanya berharga $ 2 sebulan (dan menawarkan percubaan 14 hari percuma) cukup pantas dan mempunyai sambungan berguna untuk Chrome, Firefox, dan Opera. Lebih penting lagi (dan cukup relevan dengan matlamat kami sebagai pemerhati acara Olimpik), Proxmate telah mengubah keseluruhan reka bentuk dan pengalaman pengguna mereka secara khusus untuk dioptimumkan untuk menonton sumber streaming dari seluruh dunia. Anda boleh melihat senarai "Saluran" mereka untuk melihat semua perkhidmatan berita global dan saluran TV yang dapat anda gunakan dengan mudah.

Sembunyikan Identiti Anda Dengan Topeng DNS

Penyelesaian paling mudah adalah membayar akses ke perkhidmatan penyembunyian DNS. Kegemaran kami adalah Unblockus. Manfaat terbesar menggunakan Unblockus adalah tidak ada overhead yang diperkenalkan. Ini hanya mengubah identiti awam anda. Sebaliknya, perkhidmatan VPN memperkenalkan overhead tambahan enkripsi / penyahsulitan dan akan melambatkan sambungan anda dan, pada tahap yang lebih rendah, proksi akan memperkenalkan sedikit kelewatan juga (walaupun tanpa overkripsi penyulitan). Mengingat fakta bahawa kami tidak berusaha memindahkan fail sensitif di sini, tetapi hanya menonton beberapa video streaming, masuk akal untuk memilih dengan pilihan terpantas.

Anda boleh mencubanya selama seminggu secara percuma dan selepas itu ia adalah $ 5 sebulan. Sekiranya anda hanya memerlukannya untuk Sukan Olimpik, itu bermakna anda hanya memperoleh $ 5 untuk keseluruhan pengalaman. Sekiranya anda tinggal di suatu tempat yang anda tidak dapat menstrimkan Netflix, banyak video YouTube, atau kandungan lain, $ 5 sebulan adalah tiket emas anda untuk streaming nirvana.

BERKAITAN: 7 Sebab untuk Menggunakan Perkhidmatan DNS Pihak Ketiga

Persediaan mati sederhana. Anda dapat mengaturnya di tingkat penghala sehingga setiap peranti di rumah anda dapat menikmati streaming IP bertopeng atau anda dapat mengaturnya di tingkat perangkat sehingga hanya perangkat yang anda gunakan (misalnya kotak atau tablet Roku) yang menggunakan perkhidmatan. Tidak kira bagaimana anda memilih untuk melakukannya, bahagian bantuan Unblockus mempunyai arahan yang sangat jelas dan ringkas untuk setiap sistem operasi dan peranti yang mungkin anda miliki. Memulakan percubaan percuma semudah menyanyikan dengan alamat e-mel anda dan mengikuti arahan mudah mereka.

Setelah anda menyambungkan dan menjalankannya, anda boleh menukar (seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin di bawah) negara yang anda sembunyikan sebagai warganegara sama seperti menarik menu drop down.

Lihat semula perkhidmatan penstriman yang sebelumnya mengunci anda dan anda berada di sini. Di sini anda dapat melihat contoh dari Sukan Olimpik Musim Sejuk 2014 di mana kami menyaksikan beberapa aliran hoki, cukup sesuai, laman web CBC.

Di penyemak imbas anda, anda boleh menikmati liputan dari seluruh dunia (tidak seperti tiket pesawat atau cap pasport).

Sekiranya Anda Menstrim, Anda Masih Boleh Melancarkan Aliran ke TV Anda

Sebagai nota terakhir, sekarang kami telah menunjukkan kepada anda cara mendapatkan liputan antarabangsa di rumah dengan menggunakan VPN (atau trik peralihan IP lain), anda mungkin mahu menayangkan aliran itu di komputer anda ke televisyen anda untuk skrin besar yang lebih selesa melihat.

BERKAITAN: Cerminkan Skrin Komputer Anda di TV Anda dengan Chromecast Google

Jika anda memiliki perangkat yang mendukung transmisi, bagaimanapun, seperti Chromecast atau Roku stick, anda dapat menggunakan aliran pada penyemak imbas desktop, kemudian menghantarnya ke TV anda. Yang anda perlukan ialah pelanjutan Google Cast untuk Chrome.

Sekiranya anda tidak mempunyai Chromecast (atau anda mengalami nasib buruk dengan kualiti aliran Google Cast dari penyemak imbas anda), anda boleh menggunakan kaedah sekolah lama (tetapi cuba dan benar): menghubungkan komputer anda ke televisyen anda . Walaupun panduan kami untuk melakukannya bertajuk "Cara Menghubungkan Laptop ke Televisyen", trik di dalamnya akan membantu anda menghubungkan komputer desktop ke TV anda juga.

Sama ada anda baru sahaja memasangkan komputer riba ke TV anda atau menyiapkan penghala anda untuk menyamar seolah-olah di Boise, Idaho, anda boleh menggunakan panduan kami untuk mendapatkan liputan Olimpik yang anda mahukan pada peranti yang anda inginkan.