Bagaimana Menetapkan Semula Kilang Nintendo 3DS Anda

Mungkin ada masanya anda mungkin perlu menetapkan semula kilang Nintendo 3DS anda. Mungkin anda menyingkirkannya, atau mungkin anda hanya mahukan permulaan yang baru. Bagaimanapun, ia adalah proses yang mudah. Inilah caranya untuk melakukannya.

Langkah Pertama: Pastikan Ia Disambungkan ke Wi-Fi

Sekiranya ID Rangkaian Nintendo anda disambungkan ke 3DS anda, pertama-tama anda perlu memastikan bahawa peranti disambungkan ke internet sebelum anda dapat menetapkannya semula dari kilang, supaya NNID dapat diputuskan sambungannya dari 3DS.

BERKAITAN: Cara Membuat Bateri Nintendo 3DS Anda Tahan Lama

Oleh itu, jika anda tidak mempunyai NNID yang masuk ke 3DS anda, anda sebenarnya tidak perlu risau tentang langkah ini. Tetapi jika anda melakukannya, anda perlu memastikannya disambungkan terlebih dahulu.

Ia akan melakukan ini secara automatik apabila anda mencuba untuk menetapkan semula sistem, tetapi anda juga dapat melakukannya lebih awal dengan melompat ke menu Tetapan (itu adalah ikon kunci dalam daftar permainan dan aplikasi yang dipasang) dan memilih "Tetapan Internet."

Langkah Kedua: Tetapkan Semula Kilang

Setelah anda yakin ia disambungkan ke Wi-Fi, sudah tiba masanya untuk menetapkan semula kilang. Mulakan dengan melompat ke menu Tetapan — itu adalah ikon kunci inggris di skrin utama bawah.

Dari sini, ketik "Tetapan Lain."

Tatal hingga ke skrin terakhir dan pilih "Format Memory System."

Ia akan bertanya sama ada anda sudah bersedia untuk menyambung ke internet. Ketik "OK."

Perlu beberapa saat untuk menyambung, kemudian beri anda peringatan untuk memberitahu anda apa yang akan berlaku: semua data akan dihapus. Sekiranya anda sudah bersedia untuk maju, ketuk "Seterusnya."

Skrin ini akan memberitahu anda bahawa Nintendo Network ID akan diputuskan sambungannya dari peranti ini. Ketik "Seterusnya."

Skrin akhir akan memberitahu anda bahawa jika anda ingin menghubungkan NNID anda ke sistem 3DS baru, anda perlu melakukan pemindahan sistem. Sekiranya anda siap memformat sistem, ketuk "Format."

Dan itu sahaja. Anda kini boleh menyiapkan 3DS anda dari awal, atau menjualnya untuk dinikmati oleh orang lain.