Cara Mengemas kini Pemain Media VLC

Projek VideoLAN mengeluarkan kemas kini berkala untuk Pemain Media VLC. Kemas kini ini menambah ciri baru dan memperbaiki bug, tetapi juga boleh merangkumi tampalan keselamatan penting yang membantu melindungi PC atau Mac anda dari serangan.

VLC secara automatik memberitahu anda tentang kemas kini baru ketika anda membukanya, tetapi ia tidak memasangnya secara automatik. Inilah cara memeriksa secara manual dan mendapatkan versi terbaru VLC di mana-mana platform: Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, dan iPad.

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan proses kemas kini bawaan, anda tidak perlu. Anda boleh memuat turun versi terkini VLC dari laman web VideoLAN. Pastikan hanya mendapatkannya dari laman web rasmi di videolan.org.

Cara Mengemas kini VLC pada PC Windows

Pada PC Windows, klik Bantuan> Periksa Pembaruan untuk melihat apakah kemas kini tersedia.

Sekiranya kemas kini tersedia, VLC akan menawarkan untuk memuat turun dan memasangnya untuk anda. Klik "Ya" dan VLC akan memuat turun kemas kini terkini untuk anda.

VLC akan menawarkan untuk melancarkan pemasang setelah dimuat turun. Klik "pasang" untuk menutup VLC dan mula memasangnya.

Klik melalui pemasang untuk memasang versi baru VLC. Anda hanya dapat memilih "Tingkatkan VLC menggunakan tetapan sebelumnya (disyorkan)" untuk mengekalkan pilihan VLC semasa anda.

Setelah selesai, pastikan "Run media player VLC" dipilih dan klik "Selesai."

VLC kini terkini. Sekiranya anda mengklik Bantuan> Periksa Kemas Kini sekali lagi, anda akan melihat anda mempunyai versi terbaru media player.

Cara Mengemas kini VLC pada Mac

Pada Mac, klik VLC> Periksa Kemas kini. Pilihan ini terdapat di bar menu di bahagian atas paparan Mac anda.

VLC akan memberitahu anda jika kemas kini tersedia. Klik "Pasang Kemas kini" untuk memuat turunnya.

Setelah selesai, klik "Pasang dan Lancarkan Semula" untuk memasang versi terbaru VLC dan membukanya.

Sekiranya anda mengklik VLC> Periksa Kemas kini sekali lagi, anda akan melihat mesej yang mengatakan bahawa anda terkini dengan versi terkini yang tersedia.

Cara Mengemas kini VLC pada Android, iPhone, iPad, dan Linux

Pada Android, VLC dikemas kini melalui Google Play Store. Di iPhone atau iPad, ia dikemas kini melalui App Store Apple, seperti aplikasi lain.

Perkara yang sama berlaku di Linux: Pengedaran Linux anda mengemas kini VLC melalui alat kemas kini perisian biasa.

Cukup pasang kemas kini aplikasi dan perisian biasa untuk mendapatkan versi terkini VLC.