Anda Masih Mendapat Windows 10 secara percuma dari Laman Web Kebolehaksesan Microsoft

Tawaran peningkatan Windows 10 percuma secara teknikal mungkin sudah berakhir, tetapi belum habis 100%. Microsoft masih memberikan peningkatan Windows 10 secara percuma kepada sesiapa sahaja yang mencentang kotak yang mengatakan bahawa mereka menggunakan teknologi bantu pada komputer mereka.

BERKAITAN: Semua Cara Anda Masih Boleh Meningkatkan ke Windows 10 secara Percuma

Kemas kini : Tawaran peningkatan Teknologi Bantuan berakhir pada 16 Januari 2018. Berikut adalah beberapa cara lain untuk mendapatkan Windows 10 secara percuma.

Bagaimana Tawaran Peningkatan Percuma Ini Berfungsi

BERKAITAN: Apa yang Baru dalam Kemas kini Ulang Tahun Windows 10

Microsoft telah mengumumkan bahawa mereka mahu pengguna yang menggunakan teknologi bantu dapat meningkatkan untuk menggunakan ciri kebolehaksesan baru dalam Kemas kini Ulang Tahun Windows 10. Dalam Kemas kini Ulang Tahun, pembaca skrin Narrator diperbaiki dan aplikasi baru seperti penyemak imbas Edge, Cortana, dan Mail menawarkan ciri kebolehaksesan yang lebih baik. Pengguna Windows yang menggunakan teknologi bantu (seperti pencerita, papan kekunci di layar, atau tema desktop kontras tinggi) mungkin tidak mahu meningkatkan sebelum penambahbaikan ini dibuat.

Peningkatan percuma ini berfungsi seperti tawaran peningkatan Windows 10 sebelumnya. Sebenarnya, ini adalah alat peningkatan yang sama. Peningkatan memberikan PC anda "lesen digital" (sebelumnya "hak digital") yang membolehkan anda memasang dan menggunakan Windows 10 pada PC tersebut, walaupun setelah tawaran peningkatan percuma berakhir untuk peningkatan baru.

Dengan memuat turun alat peningkatan dan memanfaatkan peningkatan percuma, anda menegaskan bahawa anda menggunakan teknologi bantu. Walau bagaimanapun, Microsoft tidak memeriksa sama ada anda mengaktifkan teknologi bantu sebelum anda dibenarkan menaik taraf. Ini lebih dari jenis "sistem kehormatan".

Cara Meningkatkan ke Windows 10 dari Halaman Kebolehcapaian

Tawaran peningkatan percuma adalah mudah. Untuk mendapatkan Windows 10, anda hanya perlu mengunjungi halaman "peningkatan percuma Windows 10 untuk pelanggan yang menggunakan teknologi bantu" dan memuat turun alat peningkatan. Seperti tawaran peningkatan percuma sebelumnya, ini hanya berfungsi jika komputer anda sedang menjalankan Windows 7 atau Windows 8.1. (Sekiranya anda menggunakan Windows 8, anda boleh mendapatkan peningkatan percuma ke Windows 8.1 dan kemudian menaik taraf ke Windows 10.)

Klik butang "Tingkatkan Sekarang" dan halaman akan memuat turun program Pembantu Tingkatkan Windows 10. Jalankan dan anda akan diminta untuk bersetuju dengan perjanjian lesen sebelum meneruskan.

Nampaknya ini adalah alat peningkatan percuma yang sama yang disediakan untuk orang awam sebagai sebahagian daripada tawaran peningkatan percuma sebelumnya. Klik melalui wizard dan ia akan memastikan bahawa perkakasan anda serasi sebelum memuat turun dan menaik taraf ke Windows 10 secara automatik.

Setelah peningkatan selesai, PC anda akan menjalankan Windows 10 dan akan mempunyai "lesen digital" yang membolehkan anda memasang semula Windows 10 pada bila-bila masa di masa hadapan.

Sekiranya anda menaik taraf ke Windows 10 dan memutuskan bahawa anda ingin menurunkan versi kemudian, anda boleh kembali ke Windows 7 atau 8.1 pada bila-bila masa dalam 30 hari pertama. PC anda masih akan mempunyai lesen digital, jadi anda boleh menaik taraf komputer tersebut pada bila-bila masa di masa hadapan - walaupun setelah tawaran peningkatan percuma ini berakhir.

Ini hanya akan berfungsi sehingga 16 Januari 2018. Namun, selepas itu, anda dapat memasang semula Windows 10 secara normal dan PC anda akan mempunyai lesen digital yang secara automatik mengaktifkan Windows 10 untuk anda.