Cara Membuat Profil Steam Anda Peribadi

Semalam, rakan penulis How-To Geek, Eric Ravenscraft mengesyorkan permainan Steam di ruang sembang pejabat kami. Ini semua mengenai penulisan ... dan juga mengenai pelajar sekolah gaya anime dan yang memukau.

Tetapi apa yang membuat saya berhenti sejenak daripada amaran mengenai penggambaran kartun tersirat adalah idea permainan yang muncul di profil Steam awam saya, yang dapat dilihat oleh orang seperti nenek dan bos saya dan sesiapa sahaja yang mungkin membuat saya Googling sebelum kencan pertama. Sebelum bermain permainan baru ini, saya ingin menjadikan profil Steam saya, termasuk senarai permainan dan tabiat bermain milik saya, sebagai peribadi. Inilah cara anda melakukannya.

Dan omong-omong, jika anda tertanya-tanya apa permainannya dan mengapa saya sekarang menarik perhatian kepada fakta bahawa saya memilikinya, jawapannya adalah 1) Kelab Sastera Doki Doki! , yang saya maklum dengan pasti adalah Tidak Selamat Untuk Kerja dan 2) ini sebenarnya hanyalah persediaan yang terperinci untuk membuat anda lebih banyak dilaburkan dalam artikel di bawah ini. Adakah ia berfungsi?

Cara Melumpuhkan Profil Awam Anda

Di aplikasi desktop Steam, gerakkan kursor tetikus ke atas tab nama profil anda — ia harus berada tepat di sebelah kanan "Komuniti". Di menu lungsur turun, klik "Profil."

Di halaman ini, klik "Edit Profil" di sudut kanan atas, kemudian klik "Tetapan Privasi Saya."

Dari sini anda boleh memilih tiga pilihan untuk profil Steam. Mereka cukup jelas di halaman, memberikan pilihan untuk privasi total atau akses hanya untuk rakan Steam anda. Sekiranya anda benar-benar tidak mahu melihat permainan, komen, atau inventori anda di web awam, pilih "Peribadi" untuk ketiga-tiganya. Tatal ke bawah dan klik "Simpan perubahan."

Sekarang apabila anda atau orang lain membuka profil Steam anda di web, mereka akan melihat mesej berikut.

Apa Yang Anda Kehilangan Dengan Profil Peribadi?

Walaupun profil anda bersifat peribadi, anda masih boleh menghantar dan menerima jemputan rakan dalam sistem sosial Steam dan juga memperdagangkan barang. Walau bagaimanapun, hub untuk perkongsian peribadi anda, termasuk lencana, tangkapan skrin dan video, ulasan permainan, panduan, dan kandungan yang dimuat naik yang lain, tidak akan dapat diakses oleh pengguna lain melainkan anda menambahkannya sebagai rakan (dan bahkan ketika itu jika anda memilih "Peribadi "Bukannya" Sahabat sahaja. "

Alat pihak ketiga yang menggunakan maklumat awam untuk Steam, seperti laman web yang berguna ini yang mengira nilai koleksi permainan anda, tidak akan dapat mengakses maklumat tersebut di profil anda.

Kredit gambar: nalyvme / Shutterstock.