Cara Membisukan Seseorang di Instagram

Mungkin tidak sopan untuk berhenti mengikuti rakan sekerja baru di Instagram. Sekiranya anda tidak mahu melihat Cerita dan siaran seseorang, tetapi anda ingin terus menghantar pesanan, cubalah mematikannya. Inilah cara membisukan seseorang di Instagram.

Apabila anda mematikan profil, Instagram tidak memberitahu mereka tentang tindakan anda. Terdapat beberapa cara untuk mematikan catatan atau Cerita seseorang (atau kedua-duanya). Inilah yang pertama.

Cara Membisukan Seseorang di Instagram

Dari aplikasi Instagram untuk iPhone atau Android, arahkan ke profil orang atau halaman yang ingin anda sunyi.

Di sini, ketik butang "Mengikuti" yang terdapat di bahagian atas profil.

Dari menu yang muncul, ketuk butang "Bisukan".

Sekarang, ketuk togol di sebelah "Catatan" dan "Cerita". Anda tidak akan melihat siaran mereka di suapan anda dan Cerita Instagram mereka akan disembunyikan secara lalai.

Sekiranya anda hanya mahu mematikan Cerita seseorang, anda boleh mengetuk dan menahan ikon profil mereka dari baris Cerita Instagram di bahagian atas aplikasi mudah alih untuk membuka menu.

Dari sini, ketik butang "Bisukan". Kisah mereka akan diredam dan disembunyikan serta merta.

Sekiranya anda mahu membisukan seseorang ketika anda melihat posnya di suapan anda, ketik butang Menu tiga titik yang terdapat di bahagian atas gambar.

Di sini, anda boleh memilih pilihan "Bisukan" dari menu.

Sekarang, jika anda hanya mahu mematikan catatan mereka, pilih pilihan "Bisukan Catatan". Sekiranya anda mahu mematikan kedua-dua catatan dan Kisah mereka, pilih pilihan "Bisukan Catatan Dan Kisah"

Cara Nyahaktifkan Seseorang di Instagram

Walaupun anda membisukan seseorang, anda selalu boleh pergi ke profilnya untuk melihat catatan dan Kisahnya. Sekiranya anda mahu menyuarakannya, ketuk butang "Mengikuti" dari profil mereka sekali lagi, dan kemudian dari menu, pilih pilihan "Bisukan".

Sekarang, ketuk togel di sebelah "Posting" dan "Stories" untuk mematikan profil Instagram.

Adakah mematikan profil tidak membantu? Anda boleh menyekatnya di Instagram sebagai gantinya.

BERKAITAN: Cara Menyekat Seseorang di Instagram