Nest Thermostat E vs Nest Thermostat: Apakah Perbezaannya?

Nest telah melancarkan tambahan terbaru untuk barisan termostat pintarnya, yang dikenali sebagai Nest Thermostat E. Nest Thermostat yang asli masih tersedia dan akan terus dijual bersama model baru, tetapi apa yang Nest Thermostat E bawa ke meja? Inilah yang perlu anda ketahui.

Ia lebih murah $ 70

Penendang terbesar ialah Nest Thermostat E hanya $ 169, iaitu $ 70 lebih murah daripada Nest Thermostat yang asal.

BERKAITAN: Cara Menjimatkan Wang Semasa Membeli Termostat Nest

Termostat pintar mahal. Model Nest Thermostat yang unggul berharga $ 250, yang tidak begitu berpatutan (walaupun anda boleh mendapat rebat). Oleh itu, Nest ingin memenuhi keperluan mereka yang mungkin memerlukan termostat pintar, tetapi tidak mahu mengeluarkan banyak wang untuk satu.

Diberikan, $ 170 masih tidak mampu dimiliki dengan cara apapun Namun, ini adalah langkah ke arah yang tepat untuk produk smarthome secara umum, kerana harga telah menjadi salah satu penghalang terbesar untuk masuk.

Ia Terbuat Dari Plastik Bukan Dari Logam

Nest Thermostat E jauh lebih murah sebahagiannya kerana ia tidak terbuat dari logam seperti model asalnya. Sebaliknya, ia terbuat dari polikarbonat, yang merupakan bahan seperti plastik yang jauh lebih kuat daripada plastik biasa.

Syukurlah, ia tetap menggunakan putaran putaran biasa yang melingkari peranti, seperti model asalnya. Oleh itu, anda masih mendapat banyak fungsi kawalan yang sama dengan Thermostat E. yang lebih murah.

Paparan Frosted Berupaya Bersatu dengan Dinding

Bersama dengan bahan yang lebih murah dari termostat baru, paparannya mempunyai lapisan buram yang memberikan teks dan grafik kesan cahaya hangat, serta kemampuan untuk keseluruhan perangkat menyatu dengan dinding putih.

BERKAITAN: Cara Memanfaatkan Sebilangan besar Termostat Nest Anda

Nampaknya, ini adalah tumpuan besar untuk Nest dengan Thermostat E. Mereka ingin merancangnya sedemikian rupa sehingga anda pada dasarnya akan melupakannya di sana. Bagaimanapun, inti Nost Thermostat adalah untuk mempelajari kebiasaan anda dan mengubah tetapan suhu secara automatik sehingga anda tidak perlu risau.

Ia Mempunyai Paparan Rendah

Untuk banyak elektronik pengguna, harga yang lebih rendah biasanya bermaksud paparan berkualiti rendah, dan ini berlaku untuk Nest Thermostat E. Daripada paparan Nest Thermostat 2.0 generasi 480 × 480 Nest Thermostat, The Nest Thermostat E hanya mempunyai Skrin 1.76 inci 320 × 320.

Syukurlah, spesifikasi paparan sebenarnya tidak begitu besar dalam hal termostat pintar, kerana anda tidak melihatnya walaupun dari jarak jauh sepanjang anda melihat skrin telefon anda. Tetapi, jika kepadatan piksel adalah perkara anda, anda mungkin ingin mencari di tempat lain.

Itu Tidak Menyokong "Farsight"

Nest Thermostat generasi ke-3 mempunyai ciri yang dikenali sebagai Farsight, yang membangunkan paparan termostat apabila mengesan bahawa anda berada berdekatan dan menunjukkan maklumat berdasarkan perkara yang anda ingin lihat.

BERKAITAN: Lima Tweaks Tetapan Termostat Nest yang Dapat Menjimatkan Wang Anda

Anda boleh memilih yang muncul ketika ini terjadi, seperti menunjukkan waktu dan tanggal, cuaca, suhu sasaran bilik, atau suhu saat ini.

Malangnya, Nest Thermostat E tidak menyokong Farsight. Walau bagaimanapun, ia masih merangkumi teknologi penginderaan gerakan yang sama sehingga dapat mengetahui sama ada seseorang berada di rumah atau tidak.

Ia Tidak Berfungsi dengan Sebanyak Sistem HVAC

Model Nest Thermostat yang unggul serasi dengan sekitar 95% dari semua unit HVAC, tetapi jumlahnya turun menjadi 85% dengan Nest Thermostat E.

Ini kebanyakan berkat terminal wayar yang lebih sedikit pada model baru. Tidak seperti Nest Thermostat generasi ke-3 dengan terminal sepuluh wayarnya, Nest Thermostat E hanya mempunyai enam. Oleh itu, ia mungkin tidak berfungsi dengan persediaan HVAC yang lebih rumit. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan alat keserasian Nest untuk mengetahui apakah sistem anda akan berfungsi.

Selain daripada yang di atas, Nest Thermostat E akan mempunyai semua ciri yang sama dengan Nest Thermostat generasi ke-3, termasuk dapat mengawalnya dari jauh dari telefon anda, dan juga mengawalnya dengan suara anda menggunakan Alexa atau Google Assistant.

Imej dari Nest