Cara Menangkap Pokémon Legendary di Pokémon Go

Sejak permainan dalam talian lebih dari setahun yang lalu, pemain penangkap raksasa AR Niantic yang sangat terkenal (dan sering mengecewakan) telah bertanya-tanya di mana semua makhluk legenda bersembunyi di Pokémon Go. Judul Game Boy yang asli mempunyai Pokémon legendaris yang hebat, menarik, dan unik sejak tahun 90-an, tetapi permainan telefon pintar dilancarkan tanpa akses ke Articuno, Zapdos, Moltres, dan Mewtwo, walaupun terdapat ciri berat dalam treler asal.

Sekarang, sekurang-kurangnya beberapa makhluk ini dapat ditangkap dalam permainan: dua Pokémon legendaris pertama yang muncul adalah burung jenis es terbang Articuno dan jenis terbang-psikik Lugia, dengan lebih banyak monster dijadwalkan untuk memukul permainan di kemudian hari. Tetapi berhati-hatilah: menangkap mereka tidak akan berjalan-jalan di taman. Kecuali anda menangkap mereka dengan berjalan kaki ke taman. Seperti yang saya lakukan.

Pengenalan kepada Raid Bosses

Sekiranya anda pernah memainkan RPG dalam talian berbilang pemain secara besar-besaran, seperti World of Warcraft , anda akan terbiasa dengan konsep bos serbuan. Ini adalah musuh yang kuat secara besar-besaran yang mustahil untuk diturunkan oleh satu pemain, memerlukan pasukan yang diselaraskan atau sekumpulan berpuluh atau lebih pemain untuk dikalahkan.

Di Pokémon Go, bos serbuan yang diperkenalkan dalam kemas kini terbaru adalah Pokémon biasa. Tetapi daripada hanya berusaha menangkapnya dengan melemparkan bola dan umpan, anda pertama kali ditugaskan untuk mengalahkannya dalam pertempuran gim: raksasa itu bertelur di gym selama beberapa waktu, di mana kumpulan sehingga dua puluh pemain Pokémon Go boleh bekerjasama dalam kumpulan untuk menurunkannya. Setelah bos Pokémon dihantar, anda berpeluang menangkap versi monster langka yang lebih lemah dengan lontaran bola konvensional, menggunakan Bola Perdana khas yang anda peroleh sebagai hadiah untuk pertempuran.

Walaupun semua bos serbuan di Pokémon Go akan menjadi raksasa yang hebat, Pokémon legendaris akan menjadi lebih jarang, muncul secara eksklusif dalam pertempuran yang berfokus pada masyarakat ini. Mekanik untuk atasan seperti yang digariskan di bawah tidak akan berubah, tetapi untuk mendapatkan peluang untuk menangkapnya, anda pasti ingin pergi ke kawasan yang popular atau mengumpulkan pasukan.

Langkah Pertama: Cari Pas Raid

Anda tidak boleh berjalan ke bos serbuan dan menumpuk masuk - anda memerlukan Raid Pass. Token ini diberikan sekali sehari dengan berjalan dalam jarak dari Pokémon Gym dan memutar bulatan, sama seperti di PokéStop. Anda hanya boleh mendapatkan satu Raid Pass per hari, tidak kira berapa banyak gim yang anda kunjungi, dan anda tidak dapat menahan lebih dari satu pada satu masa — itu bermaksud pemain percuma terhad kepada satu pertempuran bos serangan setiap hari, dan mereka Saya mesti memutar lingkaran di gimnasium sebelum pergi ke pertempuran serbuan baru pada keesokan harinya.

Terdapat alternatif jika anda ingin menyerang beberapa bos serbuan dalam satu hari: Premium Raid Pass. Ini adalah item yang dibeli di Kedai dengan harga 100 syiling, dan anda boleh membeli seberapa banyak yang anda mampu dalam sehari. Tetapi seperti Raid Pass biasa, anda hanya terhad kepada satu Premium Raid Pass pada satu masa. Dan tentu saja, membelinya dengan duit syiling akan menghabiskan bekalan anda dengan cepat, kecuali jika anda mempunyai Pokémon di banyak gim atau anda menambah wang dengan wang sebenar.

Langkah Kedua: Cari Bos Raid Legenda

Bos raid muncul secara eksklusif di Pokémon Gyms. Walaupun Raid Boss aktif, gim gim biasa dengan Pokémon dari pelatih lain tidak akan tersedia. Permainan ini akan memberi anda amaran telefon pintar untuk bos serbuan yang akan datang, atau anda boleh mencarinya di tab baru di skrin radar, atau tentu saja anda dapat melihat sekeliling dunia sehingga anda menjumpainya.

Raid yang akan menjadi aktif akan muncul di atas Pokémon Gyms yang sesuai sebagai simbol telur: telur berjalur merah jambu untuk monster "Normal" (tahap kesukaran satu dan dua), telur putih dan kuning untuk monster "Rare" (tahap tiga dan empat), dan telur belang biru dan ungu untuk monster "Legendary" (eksklusif tahap lima). Inilah yang anda mahukan — jika anda mengehadkan satu Raid Pass percuma setiap hari, simpanlah untuk telur Legenda. Sekiranya anda melihat Pokémon legendaris (Articuno, Zapdos, Moltres, atau Lugia dalam kumpulan awal), anda boleh yakin ia adalah bos serbuan yang aktif, kerana Pokémon tersebut tidak dapat ditinggalkan di gim biasa.

Pemasa telur berlangsung sekitar 30 minit, selepas itu bos serbuan akan terus berada di gimnya selama beberapa jam. Anda mempunyai masa yang lama untuk mengumpulkan pasukan, atau bekerjasama dengan pemain yang sudah ada di sana, dan mengalahkan bos.

Langkah Ketiga: Bekerjasama dan Pilih Pokémon Anda

Setelah pemasa telur mencapai sifar, anda dapat menawarkan Raid Pass anda dan menyertai pertempuran bos serbuan. Sama ada anda menyertai kumpulan peribadi rakan anda atau kumpulan serbuan lalai yang muncul ketika pemain menyertai pertempuran gim, anda boleh menggunakan Raid Pass berulang kali sehingga anda mengalahkan bos, atau sehingga batas waktu bos habis. Sekiranya anda berada di daerah yang kurang penduduk atau anda tidak mempunyai kumpulan dengan anda, tunggu sebentar di lokasi bos serbuan — mungkin lebih banyak orang akan muncul tidak lama lagi.

Anda mungkin dapat mengalahkan bos serbuan tahap satu atau dua sendiri, tetapi untuk Pokémon legenda, anda akan menginginkan sebanyak mungkin orang. Sepuluh pemain peringkat tinggi (30+) mungkin dapat mengalahkan Pokémon yang sangat kuat, tetapi dua puluh pemain peringkat pertengahan akan mendapat masa yang lebih mudah. Dua puluh adalah had pesta maksimum, sama ada awam atau swasta, selepas itu kumpulan yang lebih besar akan berpisah.

Semasa anda bermain dengan pemain lain, anda akan diberi peluang untuk memilih hingga enam Pokémon terkuat anda untuk bertanding. Kekuatan murni (CP) penting di sini, tetapi kelebihan jenis lebih penting untuk mendapatkan hits besar. Anda juga akan menginginkan Pokémon besar dan cantik yang mempunyai banyak poin, kerana bos serbuan menyerang dengan keras dan sering dapat mengeluarkan Pokémon yang lebih kecil bahkan dengan tahap tinggi dengan satu serangan. Buat pilihan anda dengan bijak.

Langkah Keempat: Turunkan Bos

Apabila undur mencapai sifar, anda akan bertempur dengan Pokémon pertama anda. Antaramuka pertempuran sama seperti pertempuran gim, dengan serangan pantas dan kuat dan meleret untuk mengelak. Tetapi bukannya bertengkar satu lawan satu dengan Pokémon pelatih, semua orang dalam pasukan anda akan menyerang secara serentak, memukul titik bos bos sehingga mencapai sifar. Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk memiliki kumpulan besar: bos hanya dapat menyerang satu kombo Pokémon / pelatih pada satu masa, sementara semua orang dapat menyerangnya selama seluruh pertempuran.

Anda boleh menukar dan menyembuhkan Pokémon jika perlu, tetapi perhatikan pemasa: jika bos masih mendapat mata ketika mencapai sifar, seluruh kumpulan kalah dalam pertarungan. Sekiranya anda berjaya mengalahkan bos serbuan, anda akan dipenuhi dengan pengalaman dan barang-barang langka seperti Rare Candies dan Golden Razz Berries. Anda juga akan menerima sejumlah PokéBalls Premier: semakin baik anda, pasukan tempatan anda, dan pasukan permainan (Mystic / Instinct / Valor), semakin banyak bola Premier yang akan anda terima.

Langkah Keempat: Tangkap Pokémon Legendary

Inilah yang menjadi kesemuanya: bolehkah anda menangkap Pokémon legendaris? Segera setelah bos serbuan dikalahkan, anda akan diberi kesempatan untuk menangkap versi Pokémon secara rawak dalam antara muka bola-bola Pokémon Go standard. Pokémon tidak akan dapat lari dari anda, tetapi anda hanya dapat menggunakan bola Premier yang anda terima dari bos serbuan untuk menangkapnya! Ini bermakna anda akan sangat terhad jumlah lontaran anda, kerana ini adalah Pokémon peringkat tinggi dengan kekuatan mengelak besar dan kawasan yang lebih kecil untuk dilemparkan.

Ada kemungkinan — mungkin juga mungkin — bahawa anda tidak akan mendapat Pokémon legendaris pada kemenangan ketua serbuan pertama anda. Bersabarlah, tunggu tembakan yang ideal, dan gunakan beri yang anda ada dengan setiap lemparan. Semoga berjaya!