Tempat Terbaik untuk Membeli Nama Domain

Kecuali anda mempunyai sambungan di ICANN, organisasi yang bertanggungjawab mengurus pembuatan nama domain, anda akan membeli nama domain anda dari "Pendaftar Nama Domain," sebuah syarikat yang diakreditasi oleh ICANN untuk menjual nama domain.

Anda boleh membeli nama domain anda dari salah satu pendaftar ini, dan ia akan berfungsi sama. Satu-satunya perkara yang memisahkan syarikat ini antara satu sama lain adalah kemudahan penggunaan perkhidmatan mereka dan ciri lain yang mereka sertakan dengan domain, seperti perkhidmatan e-mel, perlindungan WhoIs, serta kualiti pelayan nama mereka.

Domain Google: Domain Sederhana, Integrasi Mudah

Google Domains adalah pendaftar yang mudah dan tidak merepotkan. Ini menggegarkan reka bentuk ramping Google, digabungkan dengan alat DNS yang hebat dan keselamatan terkemuka di industri. Sebilangan besar orang yang mencari domain juga mahu e-mel disertainya, dan Google Domains akan berintegrasi dengan langganan G Suite anda yang ada. Perhatikan bahawa ini memerlukan anda membayar perkhidmatan e-mel premium Google; ia tidak akan berfungsi dengan akaun Gmail standard.

Fungsi carian mereka cukup asas tetapi tidak menghalang anda. Sekiranya anda tahu apa yang anda cari, mungkin ia sesuai untuk anda.

Harga mereka rata-rata, tetapi jika anda ingin meningkatkan laman web anda dengan cepat tanpa sebarang kekacauan, Google mungkin merupakan pertaruhan terbaik anda.

Tuding: Alat dan Cadangan Carian Hebat

Hover adalah pendaftar sederhana, menawarkan harga rata-rata dan perkhidmatan yang baik. Di mana Hover bersinar adalah cadangan mereka, menunjukkan domain yang serupa dengan gaya dan sinonim yang berbeza untuk membantu anda mengecilkan domain yang anda mahukan. Halaman carian mereka mempunyai bar sisi yang berguna dengan kategori dan penapis yang berbeza untuk peluasan yang berbeza.

Di sini, kami mencari domain "cookiesbygrandma.com," yang diambil. Hover secara automatik mencadangkan senarai domain yang cukup serupa dengan istilah carian kami dan sebaliknya kami mungkin tidak sesuai dengannya Sekiranya anda tidak pasti dengan tepat domain mana yang anda mahukan, anda harus mencuba mencari di Hover.

Domain .com mereka bermula pada $ 12,99 per tahun, dan mereka menawarkan penghantaran e-mel pada $ 5 per tahun, serta privasi WhoIs percuma di atasnya.

GoDaddy: Domain dan Hosting, Harga Lebih Tinggi

GoDaddy adalah pilihan yang bagus jika anda mahukan hosting web bersama dengan domain anda, atau mahu semuanya dikendalikan di bawah payung yang sama. Secara amnya, sangat baik untuk menjaga domain anda terpisah dari penyedia hosting sekiranya anda ingin beralih ke penyedia yang lain pada satu ketika. Tetapi GoDaddy adalah pendaftar domain pertama dan syarikat hosting web kedua, jadi anda selalu dapat memindahkan domain tersebut ke pendaftar lain atau mengubah DNS untuk menunjuk ke host baru.

GoDaddy menawarkan perkhidmatan hosting yang hebat, pembangun laman web khusus, dan hosting WordPress yang dikendalikan, bersama dengan banyak templat untuk membantu anda memulakan. Mereka agak mahal, dan hos web mereka boleh menjadi agak kikuk untuk apa pun yang kompleks, tetapi jika anda membina laman web mudah, ia akan berjaya.

Harga GoDaddy kelihatan rendah pada mulanya, tetapi mereka naik selepas tahun pertama. Dengan harga penuh, domain .com mereka $ 15 per tahun, tetapi ini adalah harga yang anda bayar untuk berada di pendaftar domain terbesar.

NameCheap: Harga Murah, Perkhidmatan yang Layak

NameCheap semurah namanya. Mereka menawarkan tawaran hebat bermula dari hanya $ 8,88 untuk kebanyakan domain .com, dengan beberapa peluasan yang lebih jelas bahkan di bawah satu dolar. DNS mereka juga tidak buruk, menawarkan perlindungan WhoIs percuma dan penyedia DNS yang mantap yang mudah diurus dan dipindahkan.

Mereka mempunyai pilihan "carian pukal" yang membolehkan anda mencari hingga 50 nama domain sekaligus, jadi jika anda mempunyai keseluruhan senarai idea, anda dapat memasukkan semuanya, melihat mana yang mungkin diambil, dan memeriksa harganya yang berbeza TLD.

Mereka menawarkan hosting WordPress yang dikendalikan melalui EasyWP, walaupun mungkin yang terbaik adalah dengan penyedia WordPress yang lebih baik dan meneruskan domain ke laman web tersebut.

Kredit Imej: Maxx-Studio / Shutterstock