Aplikasi Muzik Percuma Terbaik untuk Android dan iPhone

Memuat turun dan menyimpan muzik di telefon atau komputer anda adalah perkara lampau. Hari ini, anda dapat menstrim hampir semua muzik yang anda mahukan. Berikut adalah pilihan utama kami untuk aplikasi streaming muzik percuma di Android dan iPhone.

Spotify

Spotify adalah salah satu perkhidmatan streaming muzik yang paling luas di dunia dengan lebih dari 30 juta trek di perpustakaannya dan lebih dari 83 juta pengguna berbayar. Anda boleh mendengar muzik yang disokong iklan secara percuma di shuffle (yang serupa dengan menggunakan aplikasi radio). Mencari dan mendengar trek juga mungkin, tetapi terhad pada tahap percuma.

Anda boleh membayar $ 9,99 sebulan ($ 14,99 untuk rancangan keluarga) dan menyimpan muzik di luar talian, membuat senarai main tersuai, dan mendapatkan beberapa lagi ciri.

Lihat Aplikasi Spotify untuk Android dan iPhone.

Pandora

Pandora adalah aplikasi gaya radio internet yang lain (seperti kebanyakan aplikasi dalam senarai kami). Masukkan nama artis, genre, atau lagu dan Pandora akan membuat stesen untuk anda sahaja. Semakin banyak muzik yang anda dengar dan nilaikan, semakin Pandora memahami selera anda dan mengesyorkan muzik berdasarkannya. Ini adalah kaedah terbaik untuk menemui muzik baru.

Walaupun Pandora percuma, anda perlu membuat akaun untuk mendengar muzik. Pelan percuma juga disokong iklan dan membolehkan anda melewatkan sejumlah lagu setiap hari.

Pelan Pandora Plus ($ 4,99 sebulan) membolehkan anda mempunyai empat stesen luar talian, langkau dan ulangan tanpa had, audio berkualiti tinggi, dan tanpa iklan. Pelan Premium ($ 9,99 sebulan) memberi anda akses ke pembuatan muzik dan senarai main berdasarkan permintaan selain semua ciri Rancangan Plus.

Lihat Aplikasi Pandora di Android dan iOS.

Radio iHeart

Kami membincangkan Radio iHeart dalam laman web terbaik untuk streaming muzik di mana kami menyebutkan bahawa Radio iHeart adalah sebahagian daripada kumpulan iHeartMedia dan mereka menjalankan lebih daripada 850 saluran di seluruh AS.

Dengan aplikasi mudah alihnya, anda dapat mendengar radio, berita, podcast langsung dan juga membuat stesen radio anda sendiri berdasarkan pilihan muzik anda. Anda tidak perlu membuat akaun untuk mendengarkan muzik, dan tidak ada iklan audio yang mengganggu muzik anda. Tetapi, anda hanya boleh melangkau sejumlah lagu setiap hari.

Radio iHeart tersedia untuk iOS, Android, dan sejumlah besar peranti lain juga.

Muzik YouTube

Perubahan terbaru Google ke YouTube telah mengubah perkhidmatan premiumnya menjadi pelbagai peringkat. YouTube Red telah digantikan oleh YouTube Premium dan YouTube Music, yang terakhir direka hanya untuk muzik. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perubahan tersebut, anda boleh membaca semua butiran berair di sini.

Sekiranya tidak ada yang lain, Muzik YouTube terasa seperti Spotify. Anda boleh mencari lagu, mendengar senarai main dan sebagainya. Mereka juga mempunyai banyak pilihan muzik dari artis bebas. Anda juga mendapat kehebatan carian lanjutan Google; anda boleh mencari lirik atau bahkan menerangkan lagu tersebut untuk mendapatkannya di YouTube Music.

YouTube Music percuma untuk digunakan dan didukung oleh iklan. Google juga menawarkan YouTube Music Premium seharga $ 9,99, yang membuat anda mendengar latar belakang, akses luar talian, dan beberapa ciri lain. Sekiranya anda menikmati kandungan eksklusif YouTube, maka anda boleh memilih YouTube Premium dengan harga $ 11,99, kerana ia akan merangkumi langganan YouTube Music juga.

Lihat aplikasi Android dan iOS Muzik YouTube.

SoundCloud

SoundCloud menawarkan cara terbaik untuk menikmati dan menemui muzik baru. Anda boleh menemui beberapa muzik kegemaran anda di sana, tetapi itu bukan fokus SoundCloud. SoundCloud membolehkan artis bebas memuat naik dan menghoskan muzik mereka. Semasa anda menggunakan SoundCloud untuk pertama kalinya, anda mungkin melihat banyak muzik rawak. Tetapi, semakin banyak anda menggunakannya, semakin banyak ia akan belajar dan mengesyorkan muzik berdasarkan perkara yang sudah anda sukai.

SoundCloud mempunyai berjuta-juta trek yang dapat anda dengarkan, tetapi kekurangan muzik arus perdana dapat menjadi pemecah masalah bagi beberapa orang. Sekiranya anda lebih suka mendengar kebanyakan artis terkenal, anda boleh memberikan SoundCloud, tetapi kami tetap mendorong anda untuk mencuba.

Lihat Aplikasi iOS dan Android SoundCloud.

Tune In

Sekiranya anda gemar mendengar radio di telefon pintar anda, maka anda akan menyukai aplikasi mudah alih TuneIn. Dengan itu, anda boleh mendengar radio, kemas kini sukan, podcast, dan berita, dalam perjalanan. Secara keseluruhan, terdapat hampir 120,000 stesen radio yang terdapat di TuneIn. Untuk muzik, anda tidak terhad hanya pada apa yang dimainkan di radio. Sebagai gantinya, anda boleh mencari artis atau lagu untuk memaparkan senarai semua stesen radio yang memainkan pilihan anda.

Mendengarkan muzik atau radio di TuneIn adalah percuma dan disokong iklan. Sekiranya anda benci iklan, anda boleh membeli TuneIn Premium dengan harga $ 9,99 sebulan, yang mendapat banyak iklan dan membolehkan anda mendengar permainan NFL, MLB, dan NHL secara langsung.

Lihat TuneIn pada Android dan iOS.

Radio Slacker

Slacker Radio adalah perkhidmatan Radio Internet yang membolehkan anda mendengar radio dalam talian dalam pelbagai genre. Anda boleh menyesuaikan stesen yang anda dengarkan untuk mendengar lebih banyak muzik yang anda suka atau membiarkan Slacker Radio membantu anda dalam menemui muzik.

Slack Radio versi percuma disokong iklan yang merangkumi iklan gambar dan iklan audio. Bilangan melangkau rancangan percuma juga terhad.

Sekiranya anda menaik taraf ke pelan Plus ($ 3,99 sebulan), anda akan menyingkirkan iklan, mendapatkan kualiti audio yang lebih baik, dan melangkau tanpa had. Slacker Radio juga mempunyai Paket Premium dengan harga $ 9,99 sebulan yang menawarkan muzik luar talian dan muzik berdasarkan permintaan di atas semua ciri Rancangan Plus.

Slacker Radio tersedia untuk iOS dan Android.

Kredit Imej: Eugenio Marongiu / Shutterstock