Cara Memadam atau Melumpuhkan Semua Penggera di iPhone Anda

Aplikasi Jam iPhone hanya boleh mematikan atau menghapus satu penggera pada satu masa. Tetapi, jika anda mempunyai banyak penggera dan ingin memadamkan semuanya - atau matikan semua penggera sekaligus - Siri membuat anda dilindungi.

Cara Memadamkan Semua Penggera

Minta Siri menguruskan ini untuk anda. Pada iPhone moden yang selalu mendengarkan "Hey Siri", sebut saja "Hey Siri, hapus semua penggera saya" dengan kuat.

Sekiranya iPhone anda tidak selalu mendengar, tekan lama butang Laman Utama sehingga Siri muncul dan kemudian katakan "Padam semua penggera saya."

Siri akan meminta anda mengesahkan permintaan tersebut. Katakan "Ya" atau ketik butang "Sahkan".

Semua penggera di aplikasi Jam akan dihapus, sama ada diaktifkan atau dilumpuhkan.

Cara Mematikan Banyak Penggera

Siri juga dapat mematikan semua penggera anda dengan cepat tanpa menghapusnya jika anda telah mengaktifkan beberapa penggera. Cukup ucapkan "Hey Siri, matikan semua penggera saya" atau "Hey Siri, nonaktifkan semua penggera saya."

Sekiranya Siri tidak selalu mendengar, tekan dan tahan butang Utama iPhone dan kemudian katakan "Matikan semua penggera saya" atau "Nonaktifkan semua penggera saya."

Ngomong-ngomong, Siri juga dapat menghidupkan semua penggera anda sekaligus. Cukup ucapkan "Hai Siri, hidupkan semua penggera saya" atau "Hei Siri, aktifkan semua penggera saya."

Gunakan Siri untuk Membuat dan Menguruskan Penggera Individu

Siri bagus untuk bekerja dengan penggera. Sebenarnya, penggera adalah salah satu penggunaan pantas terbaik untuk Siri. Ini adalah tugas yang mudah, Siri secara umum dapat memahami anda dengan baik, dan ia mengetuk aplikasi Clock.

Untuk membuat penggera, katakan sesuatu seperti "Tetapkan penggera untuk 6:30 pagi," "Tetapkan penggera dalam 30 minit", atau "Tetapkan penggera pada hujung minggu pada pukul 8 pagi." Sekiranya anda sudah menyiapkan penggera untuk waktu tertentu, anda boleh menghidupkannya dengan perintah seperti "Hidupkan penggera jam 7 pagi."

Untuk memadam penggera, sebutkan seperti "Padamkan penggera jam 6 pagi." Untuk mematikan penggera, cuba "Matikan penggera jam 9 pagi saya." Untuk mengubah suai penggera, gunakan "Ubah penggera saya menjadi 7 pagi."

Siri akan meminta penjelasan jika tidak pasti penggera mana yang ingin anda aktifkan, hapus, atau ubah suai.

BERKAITAN: Cara Membuat, Mengurus, dan Menghapus Penggera Menggunakan Siri

Anda tidak perlu mengatakan perintah suara ini dengan cara yang sama seperti kita menulisnya, tentu saja. Siri harus memahami apa yang anda mahukan selagi anda mengatakan sesuatu yang serupa.

BERKAITAN: Cara Membuat Siri Memahami Anda Lebih Baik