Cara Mendaftar Pakej Secara Dalam Talian (Jadi Anda Tidak Perlu Tunggu di Rumah)

Anda tidak perlu menunggu di rumah untuk menandatangani pakej — walaupun anda mempunyai pakej dalam perjalanan yang memerlukan tandatangan. UPS dan FedEx sama-sama membolehkan anda menandatangani banyak pakej dalam talian, dan Perkhidmatan Pos AS juga membolehkan anda membenarkan penghantaran yang mungkin tidak berlaku sekiranya anda tidak berada di sana secara langsung.

Perkhidmatan yang digunakan di bawah adalah perkhidmatan yang sama yang membolehkan anda melihat pakej USPS, UPS, dan FedEx sebelum tiba di pintu anda. Mereka semua juga percuma, walaupun UPS dan FedEx menawarkan beberapa ciri berbayar tambahan, seperti kemampuan untuk menjadualkan penghantaran untuk waktu tertentu dalam sehari.

UPS

UPS menawarkan ciri ini melalui perkhidmatan UPS My Choice percuma. Buat akaun UPS My Choice jika anda belum melakukannya, kemudian log masuk dan klik pakej masuk di papan pemuka anda untuk memulakan.

Anda juga boleh menandatangani pakej dengan aplikasi UPS untuk iPhone atau Android. Log masuk ke aplikasi dan ketik pakej untuk melihat pilihan penghantaran untuknya.

Sekiranya anda boleh mendaftar untuk pakej secara dalam talian, anda akan melihat pilihan "Tanda" di sini. Sekiranya anda tidak melihat pilihan itu, kedua-dua pakej tidak memerlukan tandatangan atau anda tidak dapat menandatanganinya secara dalam talian. Sebagai contoh, pengirim mungkin telah menetapkan bahawa orang dewasa berumur lebih dari 21 tahun di alamat yang harus ditandatanganinya.

Sekiranya bungkusan itu tidak memerlukan tandatangan, tetapi anda bimbang UPS mungkin tidak memberikannya untuk anda, anda boleh mengklik butang "Berikan Arahan Penghantaran" di sebelah kanan paparan butiran.

Klik kotak "Tinggalkan Di" dan pilih lokasi di mana anda mahu UPS meninggalkan pakej. Contohnya, anda boleh memberitahu mereka untuk meninggalkannya di pintu belakang anda, di geladak anda, atau dengan orang pintu atau pejabat pengurusan di alamat anda. Anda juga boleh memberikan kod keselamatan jika anda mahu pengirim UPS melalui pintu atau pintu yang selamat.

FedEx

Anda boleh mendaftar untuk pakej secara dalam talian sekiranya anda telah mendaftar dengan perkhidmatan FedEx Delivery Manager. Pergi ke halaman Pengurus Penghantaran dan klik salah satu pakej masuk di papan pemuka anda. Sekiranya anda belum mendaftar, anda boleh mendaftar dari laman web FedEx.

Pilihan ini juga terdapat di aplikasi FedEx Delivery Manager untuk iPhone dan Android. Log masuk ke aplikasi dengan akaun anda dan ketik pakej masuk untuk melihat pilihannya.

Klik pilihan "Masuk untuk Pakej" untuk mendaftar pakej secara dalam talian. Sekiranya berwarna kelabu, pakej tersebut tidak memerlukan tandatangan atau FedEx memerlukan anda menandatanganinya sendiri. Sebagai contoh, jika pengirim pakej menetapkan "tandatangan dewasa diperlukan", FedEx akan memerlukan seseorang yang berusia lebih dari 21 tahun untuk menandatanganinya secara peribadi. Pilihan ini digunakan untuk penghantaran yang mengandungi alkohol, misalnya.

Anda juga boleh menggunakan pilihan pakej lain di sini, seperti memberikan arahan penghantaran ke mana FedEx harus meninggalkan semua bungkusan atau meminta FedEx memegang bungkusan di lokasi di mana anda boleh mengambilnya.

Walaupun anda dapat mengklik "Sediakan Arahan Pengiriman" untuk memberikan arahan penghantaran untuk pakej di sini, ingatlah bahawa arahan ini akan berlaku untuk semua pakej masuk lain di masa depan juga.

Perkhidmatan Pos AS

Untuk membenarkan pelepasan pakej USPS, log masuk ke perkhidmatan Penghantaran Berinformasi USPS percuma. Di papan pemuka anda, klik pakej yang akan tiba. Sekiranya anda belum mendaftar, anda boleh melakukannya dalam talian, tetapi USPS perlu menghantar kod dalam surat sebelum anda dapat mengakses akaun.

Anda juga boleh melakukan ini di telefon anda dengan aplikasi Penghantaran Berinformasi USPS untuk iPhone atau Android. Log masuk ke aplikasi dan ketik pakej untuk mengakses pilihannya.

Klik "Tambah Arahan Penghantaran" di sini. Sekiranya anda melihat mesej "Catatan: DI tidak tersedia untuk pakej ini", pakej tersebut tidak memerlukan tandatangan atau anda harus memberikan tandatangan secara langsung.

Sebagai contoh, Soalan Lazim Penghantaran Berinformasi USPS mengatakan bahawa pelbagai alasan dapat menghalang Arahan Penghantaran daripada tersedia, termasuk jika bungkusan tersebut diinsuranskan dengan harga lebih dari $ 500, memerlukan tandatangan sendiri, atau dihantar sebagai Surat Berdaftar.

Walaupun beberapa pakej tidak memenuhi syarat untuk arahan penghantaran, arahan penghantaran masih merupakan kaedah yang mudah untuk memberitahu USPS untuk meninggalkan bungkusan di alamat anda yang sebaliknya mungkin hanya diserahkan kepada anda secara peribadi, seperti yang dinyatakan oleh pasukan media sosial Perkhidmatan Pos AS. .

Klik kotak "Pilih Satu" dan anda boleh memberitahu USPS apa yang harus dilakukan dengan pakej anda. Contohnya, anda boleh meminta mereka meninggalkannya di beranda belakang atau menyerahkannya kepada jiran yang anda nyatakan untuk disimpan. Pilihan termasuk Pintu Depan, Pintu Belakang, Pintu Samping, Di beranda, Jiran (alamat diperlukan), Lain-lain (arahan tambahan diperlukan), dan Garasi.

Untuk beberapa pakej UPS dan FedEx, anda mungkin juga dapat menyusun nota tulisan tangan yang meminta UPS atau FedEx untuk meninggalkan bungkusan itu di lokasi tertentu (atau dengan jiran), menandatanganinya, dan membiarkannya ditempel ke pintu anda pada hari penghantaran tiba. Tetapi, jika UPS atau FedEx akan menerima nota fizikal tersebut, anda juga boleh menandatangani pakej dalam talian.

Kredit Gambar: wavebreakmedia / Shutterstock.com.