Cara Menghubungkan Pengawal Xbox One ke Mac Anda

Kadang-kadang permainan dengan tetikus dan papan kekunci tidak memotongnya; anda memerlukan kemudahan pengawal untuk menikmati permainan tertentu. Nasib baik, anda boleh menggunakan pelbagai pengawal pada Mac anda, termasuk Pengawal Xbox One anda.

Walaupun PlayStation 4's DualShock 4 akan bermain dengan baik dengan Mac anda melalui Bluetooth, pengawal Xbox One memerlukan sedikit usaha. Namun, ini tidak terlalu rumit, dan anda boleh melakukannya dengan sedikit kesabaran.

Cara Menghubungkan Pengawal Xbox One ke Mac Anda

Anda mesti mengambil kabel mikro-USB untuk menyambungkan pengawal Xbox One atau Xbox 360 anda sejak Bluetooth keluar. Nasib baik, masih ada cara untuk menyelesaikan sesuatu. Ia memerlukan sedikit lebih banyak kerajinan di pihak anda, tetapi itu bukan perkara yang seharusnya tidak dapat anda atasi.

Pertama, pergi ke GitHub dan muat turun versi terbaru 360Controller. Ia seperti paparan di bawah.

Seterusnya, anda ingin membuka fail DMG dan klik dua kali pada fail "Install360Controller.pkg" untuk menyelesaikan sesuatu.

Setelah melakukannya, anda akan sampai di layar "Pemasangan Standard". Klik "Pasang." Kotak dialog akan muncul yang memberi amaran kepada anda bahawa anda mesti menghidupkan semula komputer anda sebelum pemasangan selesai. Pastikan anda menyimpan fail yang tidak mahu hilang kemajuan kerana komputer anda akan dimulakan semula sebaik sahaja pemasangan selesai.

Setelah anda memasang pemasang, cukup jelas untuk diselesaikan. Cukup tekan "teruskan" sehingga jalannya berjalan.

Pada satu ketika, anda akan diminta untuk bersetuju dengan lesen produk. Pilih "setuju" untuk sampai ke skrin seterusnya. Terus dari sana sehingga anda menyelesaikan pemasangan.

Setelah menyelesaikan pemasangan, anda akan diminta untuk memulakan semula Mac anda. Anda semestinya telah menyimpan semuanya dan menutup program dengan sewajarnya, tetapi jika belum, pastikan anda menerima arahan simpan sekarang semasa komputer anda dimulakan semula. Apabila anda kembali aktif dan aktif, anda pasti bersedia.

Sekarang, buka menu Apple dan klik perintah "Keutamaan Sistem".

Sekarang harus ada ikon "Pengawal Xbox 360" kecil di bahagian bawah tetingkap. Klik dua kali.

Jangan bimbang ia dinamakan "Pengawal Xbox 360" - ini juga menyokong pengawal Xbox One. Anda akan melihat skrin yang kelihatan seperti ini.

Anda boleh terus maju dan sambungkan pengawal Xbox One anda melalui mikro-USB sekarang dan ubah butang mengikut kesesuaian anda. Yang tinggal hanyalah memuatkan permainan kegemaran anda dengan sokongan pengawal dan bersenang-senang!

Kredit Gambar: xbox.com