Cara Menukar Nama Pengguna Twitch Anda

Semua orang telah membuat nama pengguna yang memalukan sepanjang hayat mereka sehingga akhirnya mereka menyesal. Sama ada anda mempunyai nama pengguna yang canggung dari 5 tahun yang lalu atau hanya salah eja sesuatu, inilah cara anda boleh kembali dan mengubahnya di Twitch.

Sebelum ini, jika anda mahukan nama pengguna baru di Twitch, anda harus membuat akaun yang sama sekali baru. Membuat saluran baru adalah masalah kerana pelbagai sebab - bukan sahaja streamer akan kehilangan keseluruhan senarai pengikut dan pelanggan di saluran pertama mereka, tetapi semua tetapan dan pilihan mereka juga akan hilang.

Sekarang, yang perlu anda lakukan ialah mengklik beberapa langkah mudah untuk mengubah nama akaun anda. Ini boleh dilakukan sekali setiap 60 hari.

Mulakan dengan log masuk ke akaun Twitch anda. Dari laman Utama, klik pada nama pengguna anda di sudut kanan atas dan kemudian pilih pilihan "Tetapan" dari menu lungsur.

Dari halaman "Tetapan Profil", cari perubahan bahagian "Nama Pengguna" dan "Nama Tampilan" Anda. Di sinilah anda dapat menukar Bio anda (bahagian "Tentang Saya" di saluran Twitch anda).

Nama pengguna baru anda akan berkuatkuasa sebaik sahaja anda membuat perubahan pada bahagian Tetapan Profil. Pengikut dan pelanggan live streaming anda akan melihat bahawa nama anda ditukar di saluran Twitch anda.

Huruf besar nama paparan anda dapat disesuaikan secara bebas, tetapi ejaannya sama dengan nama pengguna anda. Nama paparan Twitch anda akan muncul di sebelah komen, dan akan dipaparkan di profil anda.

Menurut catatan blog Twitch, setelah anda menukar nama pengguna anda, nama pengguna yang ditinggalkan akan dipegang oleh platform selama minimum 6 bulan. Selepas ini, Twitch akan mengembalikan nama pengguna ke kumpulan pilihan yang tersedia untuk dipilih oleh pengguna dan pengguna baru, kecuali nama pengguna Twitch Partner yang hanya akan dikitar semula dalam keadaan khas.