Cara Memberitahu jika Seseorang Mengikuti Anda di Instagram

Apabila seseorang mengikuti anda di Instagram, anda akan mendapat pemberitahuan dengan serta-merta. Tetapi bagaimana jika anda ingin memeriksa sama ada mereka mengikuti anda minggu atau bulan? Inilah cara untuk memberitahu sama ada seseorang mengikuti anda di Instagram atau tidak.

Pertama, buka aplikasi Instagram pada peranti iPhone atau Android anda, dan arahkan ke profil orang tersebut.

Sekiranya anda tidak mengikuti mereka, dan mereka mengikuti anda, anda akan melihat butang "Ikut Kembali" dan bukannya butang "Ikut" biasa.

Sekiranya anda melihat butang "Ikut Kembali", teka-teki akan diselesaikan. Orang atau akaun itu mengikuti anda di Instagram.

Tetapi jika anda mengikuti mereka, butang akan berbunyi "Mengikuti." Sekiranya anda ingin memeriksa sama ada mereka mengikuti anda, prosesnya sedikit lebih sukar.

Dari profil mereka, ketuk pilihan "Mengikuti" yang terdapat di bahagian atas skrin.

Di sini, anda akan melihat senarai setiap pengguna yang mereka ikuti. Ketik bar Cari dan kemudian taipkan nama anda sendiri atau pemegang Instagram.

Sekiranya nama anda muncul, ini bermaksud mereka mengikuti anda. Sekiranya tidak, semoga berjaya.

Bagaimana jika orang itu mengikuti anda, dan anda lebih suka mereka tidak melihat semua catatan anda? Anda boleh cuba menyembunyikan Cerita Instagram dari mereka atau menyekatnya sama sekali.

BERKAITAN: Cara Menyekat Seseorang di Instagram