Apa yang Berlaku pada plugin chrome: // di Google Chrome?

Google telah membuat perubahan lain pada tetapan Chrome "di bawah tudung" dengan penghapusan halaman chrome: // plugins dalam versi 57, jadi bagaimana anda mengakses tetapan untuk plugin sekarang? Siaran Soal Jawab SuperUser hari ini mempunyai jawapan kepada soalan pembaca yang kecewa.

Sesi Pertanyaan & Jawapan hari ini diberikan oleh SuperUser — subdivisi Stack Exchange, kumpulan laman web Soal Jawab yang didorong oleh komuniti.

Soalan

Pembaca SuperUser Jedi ingin mengetahui apa yang berlaku pada plugin chrome: // di Google Chrome:

Sehingga baru-baru ini, Google Chrome membenarkan seseorang mengaktifkan atau mematikan pemalam (seperti Adobe Flash Player) menggunakan halaman krom: // plugin . Tetapi nampaknya halaman itu tidak lagi wujud (pada Google Chrome 57.0.2987.98). Jadi bagaimana saya mengakses pemalam Google Chrome sekarang?

Apa yang berlaku pada pemalam chrome: // di Google Chrome?

Jawapan

Penyumbang SuperUser Steven mempunyai jawapan untuk kami:

Halaman chrome: // plugins telah dikeluarkan di Google Chrome, versi 57.

  • Objektif: Keluarkan halaman chrome: // plugins, pindahkan konfigurasi untuk plugin yang tersisa, Adobe Flash Player, ke tempat eksplisitnya sendiri dalam tetapan kandungan (termasuk pilihan, dalam tetapan, untuk menonaktifkannya).

Sumber: Chromium - Isu-615738: Tidak menggunakan krom: // pemalam

Gunakan chrome: // setting / content untuk mengawal kapan konten Adobe Flash ditampilkan dan komponen chrome: // untuk memaparkan versi Adobe Flash Player yang dipasang.

Ada yang perlu ditambah dengan penjelasannya? Bunyi dalam komen. Ingin membaca lebih banyak jawapan daripada pengguna Stack Exchange yang mahir berteknologi lain? Lihat utas perbincangan lengkap di sini.