Cara Menukar Fail DMG ke Fail ISO pada Windows

Format gambar DMG sejauh ini adalah format bekas fail paling popular yang digunakan untuk mengedarkan perisian pada Mac OS X. Inilah cara menukar fail DMG menjadi fail ISO yang dapat dipasang pada PC Windows.

Mula-mula pergi ke laman web ini dan ambil salinan dmg2img dengan mengklik pautan perduaan win32.

Setelah fail dimuat turun, buka folder Muat turun anda, klik kanan pada fail, dan pilih ekstrak semua dari menu konteks.

Anda kemudian akan ditanya di mana anda mahu mengekstrak perduaan, mengekstraknya ke folder Muat turun anda tidak apa-apa buat masa ini.

Sekarang tahan shift dan klik kanan pada perpustakaan Muat turun anda, kemudian pilih tetingkap arahan terbuka di sini dari menu konteks.

Sekarang gunakan sintaks arahan berikut untuk menukar fail anda:

dmg2img

Dalam contoh saya, saya ingin menukar fail DMG di desktop saya yang disebut random.dmg dan menyimpan ISO yang dihasilkan dalam folder Dokumen supaya arahan saya adalah:

dmg2img "C: \ Users \ Taylor Gibb \ Desktop \ random.dmg" "C: \ Users \ Taylor Gibb \ Documents \ ConvertedRandom.iso"

Catatan: Saya melampirkan jalur dalam petikan kerana saya mempunyai ruang di laluan fail saya, mereka tidak diperlukan jika anda tidak mempunyai ruang di laluan fail anda.

Setelah anda tekan masukkan fail anda akan ditukar.

Anda kini boleh membakar fail ISO ke cakera.

Terdapat banyak alat lain yang menyatakan dapat membantu anda menukar fail DMG, namun ini adalah cara yang paling dipercayai yang saya temui. Adakah anda perlu menukar fail DMG? Beritahu kami bagaimana anda melakukannya dalam komen.