Cara Memainkan Fail SWF Adobe Flash Di Luar Penyemak Imbas Web Anda

Penyemak imbas web memberikan sokongan untuk Flash, tetapi bagaimana jika anda mempunyai fail SWF untuk dibuka? Jangan takut: Adobe menawarkan muat turun Pemain Flash tersembunyi untuk Windows, Mac dan Linux. Anda boleh membuka fail SWF di luar penyemak imbas anda.

Adobe menyembunyikan Pemain Flash mandiri dengan baik. Ini sebenarnya disebut "Flash Player content debugger" di laman web Adobe.

Untuk mendapatkannya, lawati halaman Muat turun Debug di laman web Pemain Flash Adobe. Klik pautan "Muat turun debugger kandungan projektor Flash Player" di bawah Windows, Mac, atau Linux, bergantung pada sistem operasi yang anda gunakan.

Di Windows, anda akan mempunyai fail EXE yang tidak memerlukan pemasangan. Cukup klik dua kali untuk menjalankannya.

Anda akan mendapat tetingkap Adobe Flash Player yang ringkas. Untuk membuka fail SWF, seret dan lepas ke tetingkap atau klik Fail> Buka. Anda boleh melihat ke fail SWF pada sistem tempatan anda atau memasukkan jalan ke fail SWF di web.

Ubah saiz tetingkap untuk memperbesar jika objek Flash kelihatan terlalu kecil. Sekarang, anda boleh menonton dan berinteraksi dengan fail SWF seperti biasa.

Anda dapat mengklik kanan objek Flash atau menggunakan bar menu untuk mengawal pilihan standard seperti tetapan zoom, kualiti gambar, dan mematikan dan mematikan mod layar penuh.

Bahagian terbaik: Pemain Flash ini akan terus berfungsi pada masa akan datang, walaupun setelah penyemak imbas web menggunakan Flash sepenuhnya. Ia bukan hanya alat debug untuk pembangun; ia adalah penyelesaian keserasian yang sangat berguna untuk sesiapa sahaja yang memerlukan Flash.

BERKAITAN: Cara Mengaktifkan Adobe Flash di Google Chrome 76+