Cara Menyertai Mesyuarat Zum

Zoom tidak dapat menahan diri untuk membenarkan pengguna menyertai mesyuarat. Syarikat ini menyediakan beberapa cara untuk bergabung — walaupun anda belum memuat turun perisian Zoom. Inilah cara pengguna memasuki mesyuarat Zum.

Cara Menyertai Mesyuarat Zum

Untuk anda menyertai perjumpaan di Zoom, tuan rumah terlebih dahulu harus mengatur pertemuan. Setelah tuan rumah memulakan sesi, para peserta kemudian dapat bergabung. Sebagai alternatif, tuan rumah dapat mengaktifkan pilihan yang membolehkan pengguna bergabung sebelum tuan rumah tiba, tetapi mesyuarat masih perlu dibuat terlebih dahulu.

Gunakan Aplikasi Zum

Sekiranya anda sudah memasang Zoom pada peranti anda, anda boleh menyertai mesyuarat terus dari aplikasi menggunakan ID mesyuarat atau nama pautan peribadi yang dihantar oleh tuan rumah kepada anda.

Buka Zum, dan anda akan diminta untuk masuk. Anda boleh (1) memasukkan e-mel dan kata laluan anda dan kemudian memilih "Log masuk," atau (2) log masuk dengan SSO, Google, atau Facebook. Memilih Google atau Facebook akan membawa anda ke halaman log masuk masing-masing. Sekiranya anda memutuskan untuk log masuk menggunakan SSO, anda perlu mengetahui URL syarikat, yang biasanya .zoom.us.

Terlepas dari kaedah log masuk yang anda pilih, setelah proses itu selesai, anda akan berada di halaman utama aplikasi Zoom. Di sini, pilih "Sertai."

Tetingkap baru akan muncul. Di kotak pertama, masukkan ID mesyuarat yang dihantar kepada anda semasa anda menerima jemputan melalui e-mel. Sebagai pilihan, anda boleh memasukkan nama pautan peribadi sekiranya anda mengetahuinya.

Di bawah itu, masukkan nama paparan anda, pilih jika anda ingin bergabung dalam pertemuan dengan audio dan video yang diaktifkan, dan kemudian pilih butang "Sertai"

Anda sekarang akan berada dalam mesyuarat.

Gunakan Laman Web Zum

Sekiranya anda menyertai mesyuarat dengan syarikat lain, mereka perlu mendaftarkan URL syarikat dengan Zoom. Ini biasanya .zoom.us, tetapi hubungi hos untuk memastikannya.

Setelah anda memiliki URL syarikat, pergi ke penyemak imbas pilihan anda. Halaman arahan akan kelihatan berbeza antara syarikat, tetapi pilihan yang ada kebanyakannya sama.

Pilih butang "Sertai".

Anda sekarang perlu memasukkan ID mesyuarat atau nama pautan peribadi yang sepatutnya anda terima dari tuan rumah mesyuarat. Lakukan itu, dan kemudian pilih "Gabung."

Anda sekarang akan menyertai mesyuarat.

Gunakan Pautan E-mel

Apabila tuan rumah menghantar jemputan kepada anda, anda akan menerima jemputan itu melalui e-mel. Pautan pertama dalam mesej adalah pautan "Sertai Mesyuarat Zum". Klik pautan itu.

Setelah dipilih, anda akan dibawa ke mesyuarat Zoom.

Panggil Mesyuarat

Sekiranya anda lebih suka menggunakan telefon anda untuk memanggil mesyuarat, itu juga pilihan. Dalam jemputan e-mel yang anda terima, anda akan melihat nombor telekonferens.

Hubungi nombor itu. Apabila diminta, masukkan nombor ID mesyuarat (juga terdapat dalam jemputan e-mel) menggunakan pad dail anda. Itu sahaja yang ada!