Apa itu Pelancar Permainan Samsung, dan Sekiranya Anda Menggunakannya?

Sudah hari yang panjang dan anda mempunyai banyak masa untuk membunuh, jadi anda merebut Samsung Galaxy S7 anda dan menghidupkan permainan kegemaran anda. Anda sudah bersedia untuk menghancurkan tahap yang anda miliki selama tujuh minggu terakhir - ia sangat dekat sehingga anda dapat merasakannya. Kemudian bff anda memutuskan untuk menghantar teks yang mengganggu permainan anda, yang melemparkan anda. Anda kalah lagi.

Sebelum melemparkan telefon anda ke seberang ruangan daripada memikirkannya, ada harapan: Pelancar Permainan Samsung adalah cara yang sangat baik untuk meningkatkan pengalaman permainan mudah alih anda secara dramatik. Inilah yang perlu anda ketahui mengenainya.

Apa yang Dilancarkan oleh Pelancar Permainan

Game Launcher pada dasarnya adalah dorongan Samsung untuk meningkatkan permainan mudah alih di Galaxy S7 dan S7 Edge. Ini adalah sekumpulan alat yang pada dasarnya membolehkan anda menyesuaikan bagaimana telefon anda akan bertindak balas apabila pemboleh ubah tertentu dipenuhi — seperti sentuhan butang kembali atau panggilan yang datang, misalnya.

Anda boleh menggunakan Game Launcher untuk menonaktifkan semua peringatan semasa permainan, jadi rakan anda tidak akan merosakkan permainan anda lagi. Ini juga dapat mengunci butang "belakang" dan "terakhir", sehingga Anda tidak akan keluar dari permainan jika anda menekan butang secara tidak sengaja. Anda bahkan dapat menggunakannya untuk mengambil tangkapan layar atau merakam permainan dengan cepat dan meletakkan beberapa audio di atasnya. Kedengarannya seperti mungkin sudah tiba masanya untuk memulakan saluran YouTube, anda mesin permainan.

Tetapi ia juga lebih banyak. Anda bahkan boleh menggunakannya untuk menjimatkan bateri dengan mengurangkan resolusi dan kadar bingkai. Ini tentu saja akan menjadikan permainan kelihatan dan dimainkan sedikit lebih buruk, jadi mungkin bukan sesuatu yang ingin digunakan oleh semua orang. Tetapi jika anda bimbang kehabisan jus dan hanya perlu mendapatkan Farm Heros anda, mungkin ini adalah jalan penyelesaiannya.

 

Cara Menyiapkan Game Launcher

Ini sebenarnya bahagian yang mudah. Di Galaxy S7 atau S7 Edge anda, terjun ke dalam laci aplikasi dan tatal ke bawah sehingga anda menemui "Game Launcher". Ketik itu.

Apabila dibuka, semua permainan yang anda pasang akan muncul. Bukan yang terbaik untuk mengesan dengan tepat apa permainan itu, jadi mungkin ada beberapa aplikasi di sini — di sepanjang garis yang sama, permainan ini mungkin tidak menunjukkan setiap permainan yang telah anda pasang. Malangnya, belum ada cara untuk menambahkan permainan yang tidak disenaraikan. Sial.

Di bahagian bawah Peluncur, ada dua opsi yang dapat beralih: "Tidak ada tanda semasa permainan" dan "Alat Permainan." Yang pertama akan melakukan apa yang dikatakan: matikan semua amaran ketika permainan berjalan di latar depan.

Walau bagaimanapun, yang terakhir ini tidak begitu mudah. Pada dasarnya, ini adalah ikon kecil yang dipaparkan di sepanjang skrin yang membolehkan anda mengubah kebanyakan tetapan Pelancar Permainan ketika permainan sedang berjalan. Di sinilah anda akan melakukan perkara seperti mengunci belakang dan kekunci terakhir, ambil tangkapan skrin pantas, atau memulakan rakaman.

Sekarang, kelemahan terbesar dari Game Launcher dan Game Tools adalah bahawa ia hanya tersedia untuk Galaxy S7 dan S7 Edge. Ini adalah kedua-dua alat berguna yang secara peribadi saya ingin melihat pelepasan Samsung di Google Play untuk semua peranti Android — tetapi sayangnya saya menyedari bahawa itu tidak akan berlaku. Sekurang-kurangnya, mungkin mereka akan memasukkan mereka ke S6 dan Catatan 5. Semoga.