Cara Menggabungkan Imej ke dalam Satu Fail PDF pada Mac

Katakan anda melamar pekerjaan, dan syarikat yang mengambil pekerja mahu dokumen yang ditandatangani dihantar kepada mereka, atau bayangkan anda ingin menambahkan tambahan ke rumah anda dan kontraktor ingin melihat foto. Bagaimana anda dengan mudah pada Mac?

Anda hanya boleh melampirkan semuanya ke e-mel atau mesej teks, tetapi kaedah itu agak merisaukan dan boleh agak mengganggu penerima. Sebagai alternatif, anda boleh memasukkan semuanya ke atas dan menghantarnya dengan cara itu, tetapi kemudian orang yang berada di seberang sana mesti membuka zipnya, yang juga dapat menambahkan beberapa pengguna.

Menukar foto ke PDF pada Mac sangat mudah, dan menjadikan perkara lebih mudah dikendalikan jika anda mengimbas dokumen.

Pengimbas biasanya mengimport gambar dalam format .JPG. Sekiranya anda hanya melihatnya, anda boleh meletakkannya sebagai fail berasingan. Sekiranya anda ingin membaginya dengan orang lain, maka meletakkannya dalam PDF hampir sesuai.

Dalam contoh ini, anda perlu menghantar salinan pengisytiharan Deklarasi Kemerdekaan, Perlembagaan, dan Rang Undang-Undang kepada rakan.

Pertama, pergi ke folder Aplikasi dan buka aplikasi Pratonton (atau cari dengan Spotlight). Pratonton akan mengarahkan anda untuk membuka gambar yang anda mahukan, jadi semak ke folder di mana ia disimpan dan pilih. Gunakan kekunci Perintah untuk memilih beberapa gambar. Setelah selesai memilih gambar, klik butang "Buka".

Dengan foto yang anda pilih, anda dapat menyusunnya kembali mengikut urutan yang anda inginkan dengan mengklik dan menyeretnya di bar sisi Pratonton.

Setelah anda berpuas hati dengan pesanan mereka, pilih "Fail> Cetak".

Sebelum meneruskan dokumen kami, kami ingin meluangkan waktu sebentar untuk menunjukkan apa yang harus anda lakukan sekiranya gambar anda tidak berorientasi dengan betul. Dalam contoh berikut, kita melihat foto yang diambil dalam orientasi potret. Kita perlu mengubahnya menjadi lanskap supaya penerima kita tidak perlu menoleh. Klik butang "Tunjukkan Butiran" di bahagian bawah dialog cetak.

Anda mempunyai banyak pilihan di sini, jangan ragu untuk meluangkan masa untuk melihatnya. Satu-satunya yang kami minati pada masa ini adalah ciri Orientasi.

Setelah anda memastikan semuanya berorientasikan dengan betul dan mengikut urutan yang betul, di sudut kiri bawah, klik menu lungsur kecil yang berbunyi "PDF". Anda mempunyai beberapa pilihan, jika anda ingin meneruskannya dan mengirimkannya melalui e-mel, anda boleh memilih "Mail PDF" tetapi buat masa ini kami hanya akan memilih "Save as PDF ...".

Pada dialog simpan, anda mahu mengisinya dengan maklumat yang anda fikirkan sesuai, dan pastikan anda memutuskan di mana anda mahu menyimpan PDF. Kami memilih untuk menyimpan ke Desktop.

Sekiranya anda berminat untuk menambahkan kata laluan ke PDF anda, maka klik "Pilihan Keselamatan ..." pada dialog simpan dan anda akan diberi pilihan bukan hanya untuk melindungi dokumen dengan kata laluan semasa membuka, tetapi juga untuk menyalin kandungan, serta mencetaknya.

Setelah siap, anda boleh mengklik butang "Simpan" pada dialog simpan dan PDF anda akan dibuat.

Baiklah, tetapi bagaimana jika anda lupa menambahkan beberapa gambar, atau anda mahu membuangnya? Kami tidak dapat menghantar tiga dokumen itu kepada rakan kami dan juga tidak menghantar salinan pindaan perlembagaan yang tinggal!

Tidak ada masalah, cukup buka PDF yang baru dibuat dan seret foto tambahan yang ingin ditambahkan ke dalamnya atau pilih foto yang ingin anda hapus, klik kanan, dan pilih "Pindah ke Sampah" dari menu yang dihasilkan (atau gunakan Shift + Padam).

Setelah anda berpuas hati dengan perubahan anda, simpan semula PDF dari menu Fail, atau gunakan Command + S.