Cara Bermain Permainan Xbox 360 di Xbox One Anda

Xbox One Microsoft kini boleh memainkan sejumlah permainan Xbox 360. Tetapi tidak semudah memasukkan cakera lama dan memulakannya. Hanya beberapa permainan yang berfungsi, dan Xbox One menjalankannya dalam emulator.

Bagaimana Keserasian Belakang Berfungsi

Xbox One biasanya tidak dapat bermain permainan Xbox 360. Sebaliknya, Microsoft mencipta emulator yang mensimulasikan perkakasan dan perisian Xbox 360. Permainan Xbox 360 berjalan di dalam emulator ini. Ia serupa dengan bagaimana permainan "konsol maya" berfungsi pada Wii U dan Wii Nintendo, atau bagaimana anda menjalankan permainan konsol lama di emulator pada PC.

Tidak semua permainan akan berjalan di emulator. Sekiranya anda mempunyai permainan Xbox 360 yang serasi dengan Xbox One, anda boleh memasukkannya ke dalam pemacu cakera Xbox One anda. Xbox One kemudian akan memuat turun versi porting dari permainan itu dari pelayan Microsoft dan membuatnya tersedia di konsol anda bersama dengan permainan lain yang dipasang. Sekiranya anda mempunyai salinan digital permainan, anda boleh memuat turunnya dari pelayan Microsoft seperti anda memuat turun permainan Xbox One digital yang lain.

BERKAITAN: Cara Mengambil Tangkapan Skrin dan Merakam Video di Xbox One

Setelah permainan berjalan, permainan akan berfungsi dengan baik. Anda bahkan dapat menggunakan fitur Xbox One's Game DVR untuk merekam permainan Anda dalam permainan Xbox 360. Eurogamer menguji banyak permainan utama dan mendapati bahawa banyak dari mereka berprestasi lebih baik di Xbox One daripada Xbox 360, walaupun beberapa permainan mempunyai masalah kecil dan masalah grafik yang tidak muncul di Xbox 360.

Tetapi sekali lagi: semua ini hanya berfungsi jika Microsoft menjadikan permainan ini serasi dengan Xbox One. Setiap penerbit permainan perlu menandatangani ini, dan tidak setiap penerbit melakukannya.

Cara Memeriksa sama ada Permainan Xbox 360 Akan Berfungsi di Xbox One Anda

Sebelum anda berusaha untuk mendapatkan permainan Xbox 360 untuk Xbox One anda, pastikan ia benar-benar serasi. Halaman Kesesuaian ke belakang di laman web Xbox Microsoft mengandungi senarai komprehensif permainan serasi ke belakang dan menunjukkan permainan yang baru-baru ini ditambahkan ke program ini. Terdapat juga senarai teks ini sahaja.

Sekiranya permainan yang anda ingin mainkan belum serasi ke belakang, periksa lagi pada masa akan datang. Microsoft secara berkala menambahkan lebih banyak permainan ke program keserasian ke belakang.

Cara Memasang dan Memainkan Permainan Xbox 360 di Xbox One Anda

Sekiranya anda belum mempunyai permainan yang ingin anda mainkan, ada dua cara untuk mendapatkannya. Pertama, anda boleh memperoleh salinan fizikal permainan. Ini boleh menjadi salinan baru atau salinan terpakai, jadi anda mungkin dapat mencari banyak barang di laman web seperti eBay atau Amazon (atau di kedai permainan video tempatan anda).

Salinan terpakai berfungsi dengan baik kerana Xbox One sebenarnya tidak memainkan permainan dari cakera. Xbox One hanya perlu memeriksa cakera dan mengesahkannya. Permainan sebenar dimuat turun dari pelayan Microsoft dan dijalankan dari cakera keras Xbox One anda. Selagi Xbox One dapat mengenali cakera, anda baik-baik saja.

Setelah anda mempunyai cakera, masukkan ke dalam Xbox One anda. Xbox One akan memberitahu anda bahawa ia perlu memuat turun "kemas kini" untuk permainan. Ini benar-benar memuat turun keseluruhan versi permainan yang dipindahkan.

Setelah selesai, anda hanya perlu melancarkan permainan seperti yang lain. Xbox One memerlukan cakera permainan dalam pemacu cakera ketika anda memainkannya untuk mengesahkan bahawa anda memang memiliki permainan, tetapi permainan ini sebenarnya akan berjalan dari pemacu dalaman Xbox One dan bukan cakera.

Anda juga boleh membeli salinan digital permainan Xbox 360 dari kedai Xbox Microsoft. Sekiranya anda sudah memiliki salinan digital permainan, anda akan dapati ia tersedia untuk pemasangan di Xbox One anda bersama permainan Xbox One biasa yang anda miliki. Pergi ke Permainan dan Aplikasi Saya> Siap Dipasang untuk melihat permainan dan aplikasi yang boleh anda pasang.

Sekiranya anda mempunyai langganan Xbox Live Gold, anda juga dapat memuat turun permainan Xbox 360 yang diberikan secara percuma setiap bulan di Xbox One anda. Microsoft telah berjanji bahawa semua permainan Xbox 360 yang akan datang yang disertakan dengan Xbox Live Gold akan serasi dengan Xbox One.

Bagaimana DLC Berfungsi?

Kandungan yang boleh dimuat turun berfungsi dalam permainan Xbox 360 yang serasi ke belakang pada Xbox One juga. Anda boleh membeli DLC di Xbox Store dan ia akan "berfungsi" dalam permainan yang serasi dengan belakang, seolah-olah anda sedang bermain di Xbox 360.

Permainan dengan DLC yang digabungkan harus berfungsi dengan baik. Sebagai contoh,  Red Dead Redemption untuk Xbox 360 boleh didapati dalam tiga edisi berbeza: Red Dead Redemption (standard), Red Dead Redemption: Undead Nightmare , dan Red Dead Redemption: Game of the Year Edition . Ketiga-tiga cakera serasi dan berfungsi seperti yang anda harapkan. Cakera edisi "Game of the Year" dilengkapi dengan semua kandungan tambahan, jadi ia akan berfungsi dalam permainan. Cakera standard tidak dilengkapi dengan kandungan tambahan, tetapi anda boleh memilih untuk membeli DLC dari Xbox Store dan ia akan diaktifkan dalam permainan anda.

Begitulah seharusnya dalam kebanyakan permainan, secara teori. Dalam praktiknya, kami mendapati bahawa Xbox One baru sahaja memuat turun versi asas Fable II ketika kami memasukkan  cakera Fable II: Game of the Year Edition . Sistem mahu kami membeli DLC yang seharusnya disertakan dalam permainan. Xbox One nampaknya tidak dapat membezakan antara asas dan permainan versi tahun permainan ini. Xbox One mungkin keliru dengan beberapa permainan "Game of the Year" dan DLC mereka yang lain - kami tidak pasti sama ada masalah ini khusus untuk permainan yang satu ini atau tidak.

Walau bagaimanapun, secara keseluruhannya sistem ini berfungsi dengan baik – dan sekiranya anda memainkan permainan Xbox 360 lama anda dalam masa yang singkat.