Pulihkan Fail yang Dihapus Secara Tidak sengaja dengan Recuva

Ini boleh menjadi perasaan terburuk di dunia apabila anda secara tidak sengaja memadam fail yang sangat penting yang anda kerjakan selama berhari-hari. Hari ini kita melihat Recuva, alat percuma yang membantu anda memulihkan fail yang dipadam secara tidak sengaja.

Menggunakan Recuva

Recuva dikembangkan oleh Piriform yang merupakan syarikat yang sama yang membawa kami dua utiliti dipercayai CCleaner dan Defraggler yang lain. Ini adalah aplikasi percuma tetapi anda tidak mahu mencentang pemasangan Bar Alat Yahoo jika anda tidak menginginkannya.

Semasa mula-mula memulakan Recuva, alat panduan yang mudah diikuti yang memandu anda melalui proses pemulihan. Terdapat pilihan untuk melumpuhkan ini dari memulakan jika anda tidak mahu menggunakannya.

Sekarang pilih jenis fail yang anda cuba pulihkan. Sekiranya anda tidak pasti klik pada Lain untuk menunjukkan semua fail, ini juga berguna untuk jenis fail yang tidak jelas.

Pilih lokasi di mana fail itu berada. Anda boleh memilih media yang boleh ditanggalkan, direktori tertentu, atau mencari di mana-mana sahaja di komputer.

Tunggu sementara Recuva mengimbas sistem anda untuk fail yang dipadam.

Apabila anda mendapat hasilnya, fail tersebut akan menunjukkan fail dan titik hijau atau merah di sebelahnya memberitahu anda kemungkinan besar kemungkinan fail tersebut akan dipulihkan tanpa kerosakan. Di sini kami menunjukkan mod lanjutan di mana anda dapat melihat pratonton fail yang terdapat.

Terdapat beberapa pilihan yang baik yang dapat anda atur untuk mengubah cara memindai fail yang dihapus. Satu ciri adalah Deep Scan yang melakukan carian yang lebih teliti tetapi memerlukan lebih banyak masa bergantung pada sistem anda.

Ia akan menemui data yang dipadam walaupun telah dikosongkan dari Recycle Bin. Itu tidak akan berfungsi setiap masa terutama pada fail yang telah dihapus, rosak, atau ditimpa dengan selamat. Amalan terbaik adalah menggunakan ini sebaik sahaja anda menyedari fail telah dipadamkan.

Muat turun Recuva