Cara Menjemput Orang ke Pelayan Discord (dan Membuat Pautan Jemput)

Anda boleh membuat pelayan Discord untuk perniagaan, komuniti, atau sekumpulan rakan kecil. Kirim jemputan untuk mendapatkan rakan dan peminat ke pelayan Discord anda, atau buat pautan jemputan tersuai yang akan bertahan selama-lamanya.

Cara Menjemput Seseorang ke Pelayan Discord

Sekiranya pelayan telah ditetapkan kepada umum, anda boleh menjemput sesiapa sahaja ke pelayan dengan mengklik kanan pada ikon pelayan di sebelah kiri. Pilih "Jemput Orang."

Dalam menu ini, anda boleh menatal senarai rakan anda ke bawah dan mengklik butang "Jemput" di sebelah setiap nama. Anda juga dapat menekan butang "Salin" untuk menyalin pautan ke papan keratan anda dan mengirimkannya kepada siapa pun.

Pautan jemputan ini akan tamat dalam 24 jam secara lalai. Sesiapa sahaja yang anda berikan pautan akan dapat membuat akaun dan bergabung dengan pelayan, walaupun mereka belum menggunakan Discord.

Cara Menyesuaikan Jemputan Perselisihan

Anda boleh mengubah tarikh luput dan menetapkan jumlah penggunaan maksimum untuk pautan undangan Discord. Untuk menyesuaikan pautan jemputan ini, dari menu Jemput yang ditunjukkan di atas, klik "Edit Pautan Jemput."

Dalam menu Tetapan Pautan Jemput Pelayan ini, buka menu lungsur pertama untuk memilih berapa lama pautan itu akan bertahan. Anda boleh menetapkan pelbagai selang dari 30 minit hingga selamanya.

Gunakan menu lungsur kedua untuk menetapkan berapa banyak orang yang boleh menggunakan pautan tersebut sebelum tamat. Anda boleh menghadkan tetapan ini dari satu orang tanpa had. Akhirnya, klik togol "Berikan Keahlian Sementara" untuk membuat akaun Discord melepaskan pelayan setelah mereka keluar.

Menyesuaikan tetapan ini membantu menjadikan lebih mudah untuk menjemput dengan tepat siapa yang anda mahu jemput. Anda boleh menyediakan pelayan Discord yang selamat melalui tetapan ini jika anda mahu merahsiakan saluran anda.