Cara Menghentikan Pasukan Microsoft Dari Bermula Secara Automatik pada Windows 10

Beberapa langganan Office 365 memasang Microsoft Teams secara automatik bersama dengan Microsoft Office yang lain. Pasukan akan dibuka secara automatik semasa but dipasang, tetapi anda boleh menghentikannya dengan mematikan program permulaan Pasukan.

Sama ada anda menggunakan Pasukan atau tidak, anda kini dapat mematikan program permulaan dengan mudah — tanpa benar-benar masuk ke dalam Pasukan. Cari ikon Microsoft Teams ungu di kawasan pemberitahuan atau baki sistem anda. Klik kanan dan pilih Tetapan> Jangan Mulakan Pasukan Secara Auto. Anda kemudian boleh klik kanan ikon sekali lagi dan pilih "Keluar." Anda tidak perlu melihat Pasukan lagi sehingga anda memilih untuk melancarkannya sendiri.

Sekiranya tidak melihat ikon, anda mungkin perlu mengklik anak panah ke atas di sebelah kiri ikon di bar tugas anda untuk melihat ikon tambahan. Ikon akan muncul di sini selagi Microsoft Teams berjalan.

Pada Windows 10, anda juga boleh menuju ke Tetapan> Aplikasi> Permulaan. Untuk mencari layar ini dengan cepat, buka menu Mula anda, ketik "Permulaan" ke dalam kotak cariannya, dan klik jalan pintas "Permulaan Permulaan" yang muncul.

Cari "Microsoft Teams" dalam senarai aplikasi di panel Permulaan. Klik suis di sebelah kanan untuk mematikannya "Mati."

Windows juga mempunyai pilihan program permulaan dalam Pengurus Tugasnya. Ia berfungsi dengan cara yang sama, dan anda boleh menggunakannya. Lancarkan Task Manager, klik tab "Startup", cari "Microsoft Teams" dalam senarai, dan klik "Nonaktifkan."

Untuk membuka Task Manager, klik kanan bar tugas Windows dan pilih "Task Manager." Anda juga boleh menekan Ctrl + Shift + Esc.

Anda juga dapat menyahpasang perisian Tim jika anda tidak mahu menggunakannya. Anda mesti menyahpasang dua perkara untuk menyahpasang sepenuhnya Microsoft Teams: kedua-dua Microsoft Teams itu sendiri dan Teams Machine-Wide Installer.

Walaupun ini akan berfungsi, kemas kini ke perisian Office 365 organisasi anda boleh menyebabkan Windows memasang semula Pasukan. Daripada berjuang untuk menjauhkan Pasukan dari PC anda, anda hanya boleh mematikan program permulaan Microsoft Teams dan melupakannya.

BERKAITAN: Cara Menyahpasang Pasukan Microsoft secara kekal pada Windows 10